Előretört az Xbox a konzolpiacon

Milkovits Gábor, 2010. július 18. 16:33

Az NPD piackutató adatai szerint júniusban az új Microsoft Xbox 360 masinából adtak el a legtöbbet a játékkonzolok közül, felülmúlva ezzel a Nintendo Wii-t és a PS3-at is.

Az eddigieknél karcsúbb és ezért a Slim melléknevet kapott új Xbox-ot a júniusi E3 videójáték-kiállításon mutatta be a szoftvercég. A készülékben 250 GB-os merevlemez, integrált WiFi, HDMI csatlakozó, illetve USB flash drive adattárolási támogatás található. A 300 dollárba kerülő konzol a Microsoft szerint nemcsak jól néz ki, de egyúttal „olyan halk is, mint a suttogás”, ami annak köszönhető, hogy a korábbi Xbox 360 modellekkel ellentétben nem külön van a CPU és a GPU+eDRAM, hanem mindent egy lapkán helyeztek el. Ez pedig azt jelenti, hogy a processzor kevesebb hűtést igényel, vagyis a ventilátor is halkabb és ritkábban pörög fel.

Az új szériának hála, a Microsoft az NPD adatai alapján 451 700 Xbox 360-at értékesített júniusban, míg a Wii-ből 422 000, a PS3-ból pedig 304 800 példány fogyott. Az Xbox 360 csak a fix konzolok terén vette át a vezetést, amúgy a hordozható játékgépeket is számítva még mindig a Nintendo DS volt az abszolút favorit a múlt hónapban, 510 700 darabos eladási mutatóval, míg a rivális Sony PSP-ből 121 000 kelt el. Összességében a játékgépekből 35 százalékkal többet adtak el most, mint egy évvel ezelőtt, ugyanakkor aggasztó, hogy a játékprogramokból viszont kevesebbet vásároltak, mint tavaly ilyenkor.

Kulcsszavak: Xbox konzol

Fogyasztói elektronika ROVAT TOVÁBBI HÍREI

Már az EKG-t is figyeli a Huawei WATCH GT 3 Pro okosóra

A HUAWEI WATCH GT 3 Pro EKG alkalmazása megkapta az Európai Unió CE tanúsítványát, amely jelzi, hogy az applikáció megfelel a vonatkozó uniós szintű biztonsági, egészségügyi és környezetvédelmi előírásoknak. Mostantól a WATCH GT 3 Pro európai és magyarországi felhasználói az EKG-funkcióval elektrokardiogram mérést is végezhetnek, így kényelmesen nyomon követhetik szívritmusukat, ami hozzájárulhat a szívükkel kapcsolatos esetleges egészségügyi kockázatok proaktív kezelésében. Mindazok, akik már rendelkeznek HUAWEI WATCH GT 3 Pro modellel itthon, az EKG funkciót a Huawei Egészség applikációban történő szoftverfrissítéssel érhetik el. 

2022. szeptember 28. 16:55

Forradalmi áttörést ért el az ElevenEs akkumulátorcella fejlesztésben

Európa első és legnagyobb, teljes mértékben piaci felhasználásra alkalmas LFP (lítium-vasfoszfát) akkumulátorcelláját az ElevenEs alkotta meg, az akkumulátorcellák fejlesztésének úttörőjeként. A legelső darabok 2023 első negyedévében jutnak majd el az ügyfelekhez tesztelés céljából. A vállalat bejelentette, hogy az EDGE névre keresztelt akkumulátorcelláját az EIT InnoEnergy éves rendezvényén, a The Business Booster keretein belül fogja bemutatni, amelyet idén szeptember 28-án, illetve 29-én Lisszabonban rendeznek meg.

2022. szeptember 27. 19:31

Szimulátorból előzgethetők az igazi pályán köröző valódi autók

Kísérleti eszközök bevetésével hasznosulnak az 5G hálózat képességei a Digital Twin projektben. A nagy pontosságú helymeghatározásnak és gyors adattovábbításnak köszönhetően a versenypályán száguldó autók küzdelmébe online módon lehet bekapcsolódni. A fejlesztési munka egyik lehetséges eredményeként a jövőben akár egy Forma–1-es futam résztvevőivel is összemérhetik képességeiket az interneten keresztül a kanapépilóták. 

2022. szeptember 25. 13:31

5G távvezérlésre átalakított versenyautót tesztelt a Vodafone

Az IoT alapú megoldások az 5G magánhálózat segítségével új távlatokat nyitnak a mobilitásban és az autóipar teljes értékláncában. Ennek kiváló példája a BME Formula Racing Team és a Vodafone legújabb fejlesztése, egy  távvezérlésre is átalakítható elektromos versenyautó, amelyet a Budapesti Műszaki és Gazdaságtudományi Egyetem (BME) hallgatói terveztek és építettek meg a Formula Student mozgalom keretén belül. A szeptember 17-i teszten a távirányítással vezérelt autó az 5G gyorsaságát, pontosságát és minimális késleltetését is bizonyította.

2022. szeptember 21. 14:59

Bemutatkoznak a Logitech új webkamerái és fülhallgatói

Bemutatkozott a Logitech két új termékcsaládja: a Brio 500 sorozat webkameráit és a Zone Vibe sorozat fejhallgatóit a hibrid munkavállalók változó igényeinek kielégítésére tervezték. 

2022. szeptember 20. 11:24

Kövess minket a Facebookon!

Cikkgyűjtő

További fontos híreink

Jól szerepeltek a magyar diákok a juniorok informatikai diákolimpiáján

2022. szeptember 26. 18:20

Megvannak az idei Gyurós Tibor-díjazottak

2022. szeptember 21. 13:46

Hatalmas siker a tudományos Európa Bajnokságon

2022. szeptember 19. 18:00

’Az Év Honlapja’ pályázat 21. alkalommal keresi a legjobb honlapokat, applikációkat és digitális megoldásokat

2022. szeptember 7. 11:38