Netfone: új virtuális mobilszolgáltató a piacon

MTI Sajtóadatbank, 2010. július 19. 10:23

A Vodafone és a Netfone megállapodásának köszönhetően ez év nyarától mobilinternet-szolgáltatással bővíthetik kínálatukat a kábeltelevízió és internet szolgáltatók - közölte a Netfone Távközlési Szolgáltató Kft.

A Netfone az együttműködés keretében új MVNO-szereplőként, azaz virtuális mobilszolgáltatóként lépett piacra.

 (Az MVNO rövidítés a Mobile Virtual Network Operator kifejezést takarja, ami virtuális mobilszolgáltatót jelent. Működés szempontjából egy olyan működési, üzleti modellt takar, amikor egy cég részben, vagy teljesen egy mobil operátor hálózatát használja, és így nyújt saját jogon, saját márkanév alatt "virtuális" szolgáltatást. Jelen esetünkben a Vodafone hálózatát használva a NetFone nyújtja a szolgáltatást.)

 A cég kiemelt partnerei a kábeltelevízió és internet-szolgáltatók. Közül az első, a Drávanet már elindította a szolgáltatását, és szeptemberig várhatóan még további 8-10 kábeltévés szolgáltató tervezi a szolgáltatás megkezdését. Ez a piaci változás mintegy félmillió háztartás elérését biztosítja.

 A virtuális mobilszolgáltató jelenleg mobilinternet értékesítését teszi lehetővé, főleg kábeltelevízió szolgáltató partnerei számára. A kábeltelevízió szolgáltatók saját márkanév alatt értékesíthetik a Netfone által biztosított mobilinternet-elérést.

 Az első partner, a Drávanet Vivafone név alatt június 30-án kezdte meg a szolgáltatását, amit mintegy 22.000 ügyfele számára tett elérhetővé.

 Netfone Kft. 2007-ben az innovatív telekommunikációs szolgáltatások fejlesztésére alakult. A Netfone fejlesztései komplett, kulcsrakész nagykereskedelmi szolgáltatásokként elérhetők olyan távközlési szolgáltatók számára, akik külön fejlesztés és beruházás nélkül vezethetik be az új megoldásokat saját ügyfélkörük számára. A társaság 32 kábeltévé és internet-szolgáltató partnerén keresztül mára mintegy 40.500 ügyfelet ér el vezetékes telefonszolgáltatással, továbbá közvetlenül is kiszolgál közel 2.700 üzleti vállalkozást.

 A cég tervei szerint az idén közel megduplázódik a múlt évi árbevétel, amely várhatóan eléri majd a 630 millió forintot. Az adózás utáni eredmény pedig 50 millió forint körül prognosztizálható - közölte Varga Lajos, a Netfone mobil üzletág igazgatója.
 

Telekom ROVAT TOVÁBBI HÍREI

Babakocsikhoz fejleszt intelligens hajtásrendszert a Bosch

Hetes erősségű szél süvít a Beaufort-skála szerint, a levegő 60 km/h sebességgel áramlik a babakocsi körül, amelynek teteje ugyan már vadul lobog – maga a kocsi azonban nem mozdul a helyéről, pedig sem rögzítőfék, sem pedig emberi kéz nem tartja. Ezen feladatokat a Bosch új eStroller-rendszere veszi át, amely jóval több puszta elektromos hajtásnál.  

2019. október 10. 15:36

Korlátlan net és beszélgetés feltöltőkártyásoknak is

Korlátlan net, korlátlan beszélgetés, ez az igény azokban is sokszor felmerül, akik azért használnak felöltőkártyás előfizetést, mert kontrollálni szeretnék a költségeiket. A Telekomnál már a feltöltőkártyás ügyfelek számára is elérhetők a korlátlan csomagok, így október elsejétől a Dominósok is átélhetik a korlátlanság élményét. Az új Domino konstrukciókat belföldi használatra hozták létre. 1, 3 vagy 30 napos konstrukciókban.

2019. október 6. 12:11

A Samsung Galaxy S10 telefonok szoftverfrissítésével már egyes Galaxy Note10 funkciók is elérhetők

A Galaxy Note10 és Note10+ telefonok innovatív eszköztárával a felhasználók egyszerre lehetnek kreatívak és hatékonyak. Az európai piacokon szeptember 23-tól*  elérhető frissítéssel a Samsung a Galaxy S10e, S10, S10+ és S10 5G**  telefonokon is bemutatkoznak olyan funkciók, mint az AR-irkafirka, a videószerkesztő vagy a Kapcsolódás a Windowshoz lehetőség. 

2019. október 3. 16:44

A CIB Bank ügyfelei is élvezhetik az Apple Pay szolgáltatást

A CIB Bank elérhetővé tette CIB Visa Inspire kártyával rendelkező ügyfelei számára az Apple Pay szolgáltatást, amely nemcsak egyszerű és biztonságos, de minden eddiginél gyorsabb és kényelmesebb mobilfizetési módot biztosít.

2019. október 2. 14:20

Időseknek tevezett okostelefonok

A technológiai újításoknak köszönhetően a világunk folyamatosan változik, a mobiltechnológia fejlődése pedig különösen gyors. Miközben a legtöbb ember az újdonságok előnyeit élvezi, addig az idősebb generáció tagjai gyakran lemaradnak, mert egyszerűen nem tudnak lépést tartani az új trendekkel. Ez azonban nem jelenti azt, hogy le kéne mondaniuk az innovációkban rejlő előnyökről: számos okostelefonokban találhatók már olyan szolgáltatások, amelyek támogatják őket, vagy akár az életüket is megmenthetik!

2019. szeptember 27. 12:58

Kövess minket a Facebookon!

Cikkgyűjtő

További fontos híreink

Újabb mérföldkő a hazai digitális oktatásban

2019. október 10. 18:44

Ma 20 éves a Wi-Fi

2019. szeptember 30. 11:26

Az ABB a világ legkorszerűbb robotikai gyárát építi Sanghajban

2019. szeptember 23. 09:37

Nem omlik össze az ekereskedelem: egy év haladék az erős ügyfélhitelesítésre

2019. szeptember 11. 08:34
online sportfogadás