Netfone: új virtuális mobilszolgáltató a piacon

MTI Sajtóadatbank, 2010. július 19. 10:23

A Vodafone és a Netfone megállapodásának köszönhetően ez év nyarától mobilinternet-szolgáltatással bővíthetik kínálatukat a kábeltelevízió és internet szolgáltatók - közölte a Netfone Távközlési Szolgáltató Kft.

A Netfone az együttműködés keretében új MVNO-szereplőként, azaz virtuális mobilszolgáltatóként lépett piacra.

 (Az MVNO rövidítés a Mobile Virtual Network Operator kifejezést takarja, ami virtuális mobilszolgáltatót jelent. Működés szempontjából egy olyan működési, üzleti modellt takar, amikor egy cég részben, vagy teljesen egy mobil operátor hálózatát használja, és így nyújt saját jogon, saját márkanév alatt "virtuális" szolgáltatást. Jelen esetünkben a Vodafone hálózatát használva a NetFone nyújtja a szolgáltatást.)

 A cég kiemelt partnerei a kábeltelevízió és internet-szolgáltatók. Közül az első, a Drávanet már elindította a szolgáltatását, és szeptemberig várhatóan még további 8-10 kábeltévés szolgáltató tervezi a szolgáltatás megkezdését. Ez a piaci változás mintegy félmillió háztartás elérését biztosítja.

 A virtuális mobilszolgáltató jelenleg mobilinternet értékesítését teszi lehetővé, főleg kábeltelevízió szolgáltató partnerei számára. A kábeltelevízió szolgáltatók saját márkanév alatt értékesíthetik a Netfone által biztosított mobilinternet-elérést.

 Az első partner, a Drávanet Vivafone név alatt június 30-án kezdte meg a szolgáltatását, amit mintegy 22.000 ügyfele számára tett elérhetővé.

 Netfone Kft. 2007-ben az innovatív telekommunikációs szolgáltatások fejlesztésére alakult. A Netfone fejlesztései komplett, kulcsrakész nagykereskedelmi szolgáltatásokként elérhetők olyan távközlési szolgáltatók számára, akik külön fejlesztés és beruházás nélkül vezethetik be az új megoldásokat saját ügyfélkörük számára. A társaság 32 kábeltévé és internet-szolgáltató partnerén keresztül mára mintegy 40.500 ügyfelet ér el vezetékes telefonszolgáltatással, továbbá közvetlenül is kiszolgál közel 2.700 üzleti vállalkozást.

 A cég tervei szerint az idén közel megduplázódik a múlt évi árbevétel, amely várhatóan eléri majd a 630 millió forintot. Az adózás utáni eredmény pedig 50 millió forint körül prognosztizálható - közölte Varga Lajos, a Netfone mobil üzletág igazgatója.
 

Telekom ROVAT TOVÁBBI HÍREI

Magyarországra is megérkezett az LG WING okostelefon

Holnap Magyarországra is megérkezik az LG elképesztő okostelefonja, az elforgatható kijelzős WING. A nemzetközi szinten is csak nemrégiben bemutatott készülék október 29-től már előrendelhető a népszerű online webshopokban és elektronikai üzletekben, november elejétől pedig már a Vodafone kínálatában is elérhető.

2020. október 28. 14:49

Hatékony termékkeresés a GLAMI szolgáltatásával

A GLAMI.HU egy évvel ezelőtt indította el vizuális keresési szolgáltatását, amely egy mobillal készített fotó vagy egy netről lementett kép segítségével egyetlen felületen több száz európai webáruház kínálatát teszi kereshetővé. Az egyre népszerűbb funkció nem csak a felhasználói élményben jelent nagy előrelépést, de jelentősen hozzájárul a webáruházak forgalmának növekedéséhez.

2020. október 28. 13:28

Már a Huawei Mate40 Pro a legjobb okostelefon fotózásra és videózásra a DxOmark szerint

Rögtön a bemutatását követően a DxOmark több rangsorának is az élére ugrott a Huawei legújabb zászlóshajó készüléke, a Mate 40 Pro. A független nemzetközi tesztoldal okostelefonos kamerákat sorba állító összevetésében a mezőnyt jelentősen maga mögé utasítva, 136 pontot érdemelt ki a Mate 40 Pro kiváló fotós és videós funkciókkal felvértezett hátlapi kamerarendszere. A készülék emellett átvette a vezetés a szelfikamerák rangsorában is, ráadásul szintén egy korábbi Huawei készüléket, a P40 Pro-t megfosztva a tróntól. 

2020. október 27. 19:41

Hány napot kell dolgoznunk egy iPhone 12 Pro-ért?

A Picodi analízis csapata összehasonlította az iPhone 12 Pro (128 GB) árát az átlagbérekkel különböző országokban, hogy kiderítsék hány napot is kell dolgozni az új Apple termékért világszerte.

2020. október 27. 09:26

Tervezhető töltés és rugalmas fizetés

Bevezető áron használhatják a villanyautósok az E.ON november 24-től fizetőssé vált elektromos töltőit. Emellett a piacon egyedülálló megoldást is ajánl a vállalat az ügyfeleknek, akik nem csak alkalmanként, hanem kényelmesen havi elszámolással is fizethetnek majd a töltésért. Az energiacég a drivE.ON alkalmazás révén ügyfélbarát módon tervezhető töltést, a bevezetésre kerülő fizetési lehetőségekkel pedig rugalmasságot kínál.  

2020. október 25. 14:10

Kövess minket a Facebookon!

Cikkgyűjtő

További fontos híreink

Van még idő jelentkezni az „Az Év Honlapja” pályázatra!

2020. október 15. 12:15

EasyBID – Header Bidding megoldás az Adverticumtól

2020. október 8. 15:45

A Bosch új koronavírus tesztje 39 perc alatt ad megbízható eredményt

2020. szeptember 30. 14:58

A vírusveszély miatt idén online rendezik meg a cégvezetők csúcskonferenciáját

2020. szeptember 21. 10:11
online sportfogadás