Netfone: új virtuális mobilszolgáltató a piacon

MTI Sajtóadatbank, 2010. július 19. 10:23

A Vodafone és a Netfone megállapodásának köszönhetően ez év nyarától mobilinternet-szolgáltatással bővíthetik kínálatukat a kábeltelevízió és internet szolgáltatók - közölte a Netfone Távközlési Szolgáltató Kft.

A Netfone az együttműködés keretében új MVNO-szereplőként, azaz virtuális mobilszolgáltatóként lépett piacra.

 (Az MVNO rövidítés a Mobile Virtual Network Operator kifejezést takarja, ami virtuális mobilszolgáltatót jelent. Működés szempontjából egy olyan működési, üzleti modellt takar, amikor egy cég részben, vagy teljesen egy mobil operátor hálózatát használja, és így nyújt saját jogon, saját márkanév alatt "virtuális" szolgáltatást. Jelen esetünkben a Vodafone hálózatát használva a NetFone nyújtja a szolgáltatást.)

 A cég kiemelt partnerei a kábeltelevízió és internet-szolgáltatók. Közül az első, a Drávanet már elindította a szolgáltatását, és szeptemberig várhatóan még további 8-10 kábeltévés szolgáltató tervezi a szolgáltatás megkezdését. Ez a piaci változás mintegy félmillió háztartás elérését biztosítja.

 A virtuális mobilszolgáltató jelenleg mobilinternet értékesítését teszi lehetővé, főleg kábeltelevízió szolgáltató partnerei számára. A kábeltelevízió szolgáltatók saját márkanév alatt értékesíthetik a Netfone által biztosított mobilinternet-elérést.

 Az első partner, a Drávanet Vivafone név alatt június 30-án kezdte meg a szolgáltatását, amit mintegy 22.000 ügyfele számára tett elérhetővé.

 Netfone Kft. 2007-ben az innovatív telekommunikációs szolgáltatások fejlesztésére alakult. A Netfone fejlesztései komplett, kulcsrakész nagykereskedelmi szolgáltatásokként elérhetők olyan távközlési szolgáltatók számára, akik külön fejlesztés és beruházás nélkül vezethetik be az új megoldásokat saját ügyfélkörük számára. A társaság 32 kábeltévé és internet-szolgáltató partnerén keresztül mára mintegy 40.500 ügyfelet ér el vezetékes telefonszolgáltatással, továbbá közvetlenül is kiszolgál közel 2.700 üzleti vállalkozást.

 A cég tervei szerint az idén közel megduplázódik a múlt évi árbevétel, amely várhatóan eléri majd a 630 millió forintot. Az adózás utáni eredmény pedig 50 millió forint körül prognosztizálható - közölte Varga Lajos, a Netfone mobil üzletág igazgatója.
 

Telekom ROVAT TOVÁBBI HÍREI

A HONOR 50 Lite megérkezett Magyarországra

A HONOR 50 Lite hazai forgalmazása megkezdődött. A készülék 4300 mAh-s akkumulátorral, 66 W-os HONOR SuperCharge technológiával és 6,67”-es HONOR FullView kijelzővel érkezik, így kivételesen gyors töltést biztosít, kijelzője pedig magával ragadó élményt nyújt, miközben kíméli a szemet. A megfizethető árkategóriájú készülék Android 11 mobil operációs rendszerrel és Google Mobile Services-zel érhető el immár Magyarországon is.

2021. december 2. 18:33

Elérhetők a mobilkészülékcsere-támogatási programmal kapcsolatos részletek

Megjelentek a Nemzeti Média- és Hírközlési Hatóság (NMHH) és az Innovációs és Technológiai Minisztérium (ITM) által októberben bejelentett, célzott, nagyszabású mobilkészülékcsere-támogatási program részletei. A pályázati kiírást a Nemzetközi Fejlesztési és Forráskoordinációs Ügynökség Zrt. (NFFKÜ) tette közzé.

2021. december 1. 09:58

Kassza nélküli üzletet nyitott a Tesco

London központjában nyitotta meg első kassza nélküli üzletét a Tesco. A különleges boltba betérők anélkül vásárolhatnak és fizethetnek, hogy sorba állnának a pénztárnál vagy szkennelős önkiszolgáló kasszát használnának. A GetGo névre keresztelt kísérleti üzlet a másutt megszokott Tesco választékot kínálja zökkenőmentes vásárlási élmény mellett.

2021. november 30. 12:26

A piaci szereplők együttműködése gyorsíthatja az 5G elterjedését

A felhasználóknak egyelőre nem sürgős átállni az 5G-s technológiára – derül ki a Deloitte felméréséből. Egyfelől elégedettek aktuális szolgáltatójukkal, másfelől egyelőre várat magára az 5G legizgalmasabb aspektusai és az ezek által tökéletesedő alkalmazási lehetőségek széleskörű elterjedése. Ezek közé tartozik az önvezető autó, a távolról elvégezhető műtét, a drónos kiszállítás vagy a virtuális edzés.

2021. november 28. 12:05

5G összhangja - Az intelligens digitális ökoszisztéma megoldása

Tegnap került megrendezésre a világ egyik legnagyobb távközlési szolgáltatója által rendezett 5G Summit and User Congress 2021 ami a fogyasztók, a szolgáltatók, vállalkozások és a közszféra egyik kiemelt és legfontosabb csúcstalálkozója.

2021. november 25. 09:55

Kövess minket a Facebookon!

Cikkgyűjtő

További fontos híreink

December elején nyit az első magyar kriptotőzsde

2021. november 30. 21:13

Dr. Charaf Hassan a Vodafone Magyarország Alapítvány kuratóriumának új elnöke

2021. november 18. 16:49

A Magyar Telekom 2021. harmadik negyedévi eredményei

2021. november 9. 21:45

Magyar innováció nyert ezüstérmet az év egyik legfontosabb egészségügyi startup versenyén

2021. október 30. 14:59