A Nokia Siemens felvásárolja a Motorola egy részét

Kovács Attila, 2010. július 19. 22:04

A Nokia Siemens Networks (NSN) és a Motorola ma megegyezett, amely szerint az NSN 1,2 milliárd dollárért megvásárolja a Motorola vezeték nélküli hálózati infrastruktúrájának többségi tulajdonát.

A két cég a megfelelő feltételek kielégítésével (beleértve a szabályozási engedélyezési kérdéseket is) állítólag ez év végéig tető alá hozza a tranzakciót. Az üzlet várhatóan jelentősen erősíti majd az NSN globális jelenlétét, különösen az Egyesült Államokat és Japánt illetően. Hasonlóan az üzlet növeli az NSN pozícióit a kulcs vezeték nélküli technológiákban. Szakértők szerint az NSN ezáltal nagy teret nyerhet a CDMA terén.

A tranzakció részeként az NSN várhatóan több mint 50 operátornál nyer majd inkumbens kapcsolatokat, illetve tovább erősítheti pozícióit a China Mobile, Clearwire, Sprint, Verizon Wireless és a Vodafone szolgáltatókkal való kapcsolataiban.

Mint ismeretes, a Motorola hálózati infrastruktúra üzletága olyan termékekkel és szolgáltatásokkal áll a vevők rendelkezésére, mintGSM, CDMA, WCDMA, WiMAX, és LTE. Ez az üzletág piacvezetőnek számít a WiMAx technológiában (41szerződés 21 országban), erős globális jelenléttel rendelkezik a CDMA terén (30 aktív hálózat 22 országban), és robusztus installált globális GSM bázissal rendelkezik (80 aktív hálózat 66 országban).

A hírek szerint várhatóan kb. 7500 Motorola vezeték nélküli üzletági kerül át az NSN-hez.    
 

Infogazdaság ROVAT TOVÁBBI HÍREI

Rangos elismerést nyert el az LG ultramodern amerikai háztartásigép-gyára

Az LG Electronics (LG) háztartási készülékeket gyártó üzemét az Egyesült Államokban a Világgazdasági Fórum (WEF) a világ egyik vezető, ún. világítótorony minősítésű gyárává (Lighthouse Factory) választotta.

2023. január 29. 09:57

4 éven belül átveszik a vezetést az elektromos járművek Európában

Az elektromos és plug-in hibrid autók értékesítése Európában már 2027-re meghaladja az összes többi motortípus forgalmát, amivel a kontinens beelőzi az Egyesült Államokat és Kínát is – derül ki az EY nemzetközi elemzéséből. A tanulmány szerint 2040-re a belső égésű motorral hajtott járművek aránya az összes eladás kevesebb mint 1 százalékára zsugorodik világszerte. 

2023. január 28. 12:23

Évet értékelt a Binance: már 128 millióan használják a világ legnagyobb kriptotőzsdéjét

A kriptoszektor tavalyi, több platform számára válságos évében a piac legnagyobb cége, a Binance fejlődni tudott: jelentősen növelte ügyfelei számát, emelte többek között az innovációra és kiberbiztonságra szánt összeget, komoly segítséget nyújtott az ukrán humanitárius válság áldozatainak. Évértékelőjükben az iparág megújulását célzó stratégiájukról is közöltek fontos részleteket.

2023. január 28. 10:07

Megtorpanó IT iparág: vége a korlátlan növekedésnek?

Az elmúlt bő egy évtizedben a techcégeket a befektetők elsősorban növekedési potenciáljuk alapján értékelték, tekintet nélkül tényleges teljesítményükre. Most azonban megtorpant az iparág, és egyre gyorsulnak a leépítések az informatikában. Eyal Zucker, az Exadel budapesti irodájának vezetője szerint bizonyos szempontból új korszak kezdődik, amelynek során a növekedés hajszolása helyett a tényleges bevétel- és profittermelésre, valamint felhasználói elégedettségre kerül a hangsúly a tech-iparban. Ez a szemléletváltás szükséges és természetes folyamat, és bár sokaknak nehéz lesz, a szektor egésze jól jön ki belőle.

2023. január 27. 20:31

Ismét a legfenntarthatóbban működő cégek között a Schneider Electric

Sorban 12. alkalommal került be a legfenntarthatóbban működő vállalkozások százas rangsorába a Schneider Electric. A Corporate Knights által összeállított listán a saját iparágán belül az első, összesítésben pedig a hetedik helyen végzett a vállalat. 

2023. január 27. 12:40

Kövess minket a Facebookon!

Cikkgyűjtő

További fontos híreink

Megvannak ‘Az Év Honlapja’ 2022 díjazottjai!

2023. január 27. 09:47

Látássérülteknek fejlesztett eszköz nyerte az LG versenyének fődíját

2023. január 26. 14:02

Közeleg a 31. Magyar Innovációs Nagydíj felhívás beadási határideje

2023. január 16. 18:51

A Bullitt műholdas szolgáltatása lefedettlenség esetén is biztosítja az üzenetküldést

2023. január 9. 15:46