Öt új Lumix a Panasonictól

forrás Prim Online, 2010. július 23. 08:37

A Panasonic bejelentkezett fényképezőgépeinek legújabb generációjával (DMC-FZ100, DMC-FZ45, DMC-LX5, DMC-FX700, DMC-FT10), melyek frissen fejlesztett MOS szenzorral érkeznek, s a mindegyikre jellemző intelligens megoldások mellett a 24x optikai zoomátfogás, a full HD videorögzítés, érintőképernyős vezérlés vagy épp a strapabíró váz is jelen van a palettán.

Az új DMC-FZ45 és az FZ100 hibrid digitális ultrazoomok 24x optikai zoomátfogással és HD (FZ45) ill. Full HD (FZ100) videorögzítési lehetőségeikkel még közelebb hozzák a világot. A vékony és stílusos DMC-FX700-ban egyesül a Lumix FX szériájának jól ismert eleganciája az érintő képernyős vezérléssel és a Full HD videorögzítéssel. A várva várt DMC-LX5 képviseli a Panasonic legendás prémium kompakt LX vonalának következő generációját. Végül, de nem utolsó sorban, a nyár és az extrém sportok szerelmesinek, itt van az új DMC-FT10 strapabíró kompakt fényképezőgép megnövelt ellenálló képességgel.

Új 14,1 megapixeles MOS szenzor a maximális felbontásért és sebességért, fényképezéshez és videózáshoz egyaránt

Az újonnan fejlesztett 14,1 megapixeles MOS szenzor (FX700, FZ100) „mikro gyártású technológiával” rendelkezik a még nagyobb érzékenység elérése érdekében. A fejlett mikro-fénytubus szerkezet megakadályozza a színkeveredést és a jelveszteséget is. Az eredmény: rendkívüli képek és videó felvételek alacsony és magas érzékenységeken egyaránt. Ennek a technológiának köszönhetően, a MOS szenzorral rendelkező modellek 1920x1080 Full HD mozgóképet képesek rögzíteni AVCHD formátumban, amely a hagyományos Motion JPEG formátummal összehasonlítva majdnem megduplázza a felvételi időt HD minőségben. A kiemelkedő hangminőségért az új LUMIX modellek Dolby Digital Stereo Creator és Wind Cut szélzajcsökkentő funkcióval rendelkeznek, hogy kiküszöböljék a háttérben előforduló zajhatásokat (kivéve FT10).

Gyorsabb, mint valaha a Venus HD II és Venus FHD képfeldolgozó processzorokkal

A még gyorsabb működés érdekében az új LUMIX digitális fényképezőgépek a legújabb multifunkciós processzorokat használják: a Venus HD II (FZ45) és Venus FHD processzorokat (FX700, FZ100, LX5). Az új képfeldolgozó processzorok egyik egyedi tulajdonsága az Intelligens Felbontás (Intelligent Resolution) technológia, mely kimagasló minőségű felvételeket biztosít fotó- és videorögzítés során egyaránt.
Az Intelligens Felbontás technológia három, speciális tartalmú területet érzékel – ezek a körvonalak, a részletgazdag és homogén területek.
A körvonalakat hatékonyabban erősíti az karakteresebb vonalélesség érdekében. Ugyanakkor finoman kihangsúlyozza a texturát tartalmazó képterületeket, hogy a felvételek élettel teliek és nagyobb részletgazdagságúak legyenek. A Venus Engine FHD (FX700, FZ100, LX5) továbbá magas szintű zajcsökkentő mechanizmust alkalmaz, hogy a lágy képterületeket egyenletesebbé tegye. A már megszokott élességnövelésen kívül, az Intelligens Felbontás innovatív technológiája pixelről pixelre történő precíz jelfeldolgozást biztosít a lehető legnagyobb hatékonyság elérése érdekében. Az eredmény természetesen tiszta és éles fénykép. Az Intelligens Felbontás technológia hozománya az Intelligens Zoom funkció is, mely magas képminőség mellett képes kb. 1,3 szorosával megnövelni a zoomtartományt.  Ezek a processzorok igen körültekintően kezelik a képzajt, mivel különválasztják a színzajt a fényességi zajtól és mindegyiknél az optimális szűrési metódust és fokot alkalmazzák. Így tiszta és szép felvételeket készíthetünk, még magas ISO értékek használata mellett is. A Venus Engine FHD ráadásul a színzajt is szelektíven csökkenti, melyet az egyes pixelek világossági szintje alapján bírál el, így nem mossa össze a színek közötti határvonalakat.

Ugyanakkor a Venus Engine HD II és a Venus Engine FHD képfeldolgozó processzorok kimagaslóan gyors reakcióidőt eredményeznek. A zárkioldás késleltetése így mindösszesen kb. 0,006 másodperc (konkrét modelltől függően). A szupergyors Sonic Speed AF (autofókusz) és a kategóriáját megelőző feléledési idő garantálja, hogy soha ne maradjon le a pillanat varázsáról. Összehasonlítva a hagyományos Venus Engine HD processzorral, a nagyteljesítményű Venus Engine FHD és HD II képfeldolgozók lényegesen több energiát takarítanak meg, ezzel növelve meg az akkumulátor teljesítményét. Így akár 580 felvétel készíthető (CIPA: DMC-FZ45) egyetlen feltöltéssel.

Kulcsszavak: kamera Panasonic

Digicam ROVAT TOVÁBBI HÍREI

Négymillió kép elemzése alapján készített átfogó tanulmányt a Huawei

A mobilfotózás trendjeit vizsgáló tanulmányt mutatott be a Huawei a barcelonai Mobil Világkongresszuson. A mintegy 4 millió* okostelefonnal készített fotó, illetve videó szoftveres és szakértői elemzése alapján összeállított „HUAWEI XMAGE Trend Report 2023”** a modern képalkotás sajátosságait igyekszik feltárni. 

2023. március 5. 15:13

Rekorddöntést örökített meg a HONOR Magic5 Pro

A HONOR az MWC 2023-on jelentette be, hogy a Guinness Rekordok Könyvét jegyző Guinness World Records-cal együttműködve örökített meg egy világrekord-kísérletet. A HONOR Magic5 széria megjelenése alkalmából a két cég együtt kereste fel Piotr Grabowski lengyel kosárlabdázót, aki kétszeres FIBA 3x3-as világbajnok és profi zsákoló. A kihívás: rekordot dönteni a világ legmagasabb, ugrás közbeni, lábak között kivitelezett kosárlabdazsákolásának kategóriájában.

2023. március 3. 19:37

A Varázslatos Magyarország átadja 2022-es természetfotó pályázatának nagydíját

Nívós helyszínen kerül átadásra a Varázslatos Magyarország által és az Agrárminisztérium ajánlásával megalapított díj: A magyar természetfotó nagydíját április 4-én adják át a Magyar Nemzeti Múzeumban. A Múzeum dísztermében megrendezésre kerülő ünnepélyes díjátadó egyben kiállításmegnyitó is lesz, a Múzeumban elsőként mutatják be idén a VM 2022-es pályázati évadának legszebb képeiből összeállított tárlatot.

2023. március 2. 21:16

Fotózási és videózási tippek a HONOR-tól a téli szezonhoz

A hideg téli hónapokban is számtalan lehetőség nyílik kiváló minőségű fényképek és videók készítésére. Az okostelefonok fejlődésének köszönhetően már nem csak a profi fényképezőgépekkel lehet lélegzetelállító felvételeket készíteni, hanem zsebünkben elférő készülékeinkkel is – akár otthon vagyunk, akár elutazunk sportolni valahova. 

2023. január 26. 12:39

Ezek a 2022-es év legjobb Huawei mobilos képei

Kihirdették a Huawei nemzetközi mobilfotós pályázata, a HUAWEI NEXT IMAGE Awards 2022 győzteseit. A beérkezett alkotásokat neves fotósokból, művészekből és további szakemberekből álló zsűri bírálta el; összesen 54 pályaművet díjaztak. Varázslatos tűzijáték, természetesen bájos portréfotó és ősi erőt sugárzó ménes nyerte el a verseny három fődíját, és az azzal járó egyenként 10 ezer amerikai dolláros pénzjutalmat.

2023. január 17. 16:14

Kövess minket a Facebookon!

Cikkgyűjtő

További fontos híreink

Az Alzánál egyszerűbb lett az áruvisszaküldés és a reklamáció

2023. március 21. 09:59

Töretlennek tűnik a csaló e-mailek és SMS-ek terjedése – van megoldás

2023. március 14. 20:32

IT Akadémiát indított a BME VIK és a Qualysoft

2023. március 9. 14:08

DEUTSCHE TELEKOM innovációk az idei Mobil Világkiállításon

2023. február 28. 12:48