Hirdess online, megmondom, kit értél el

forrás Prim Online, 2010. július 27. 17:09

Az NRC és az Adverticum közösen, VMR-AdProfile néven egy új, böngésző alapú szoftveres mérési rendszert indított el azért, hogy a hirdetők, a médiatulajdonosok és az ügynökségek médiatervezői az eddig megszokott adatok mellé a hirdetési kampány által elért célcsoport demográfiai összetételéről is fontos adatokat kaphassanak, segítve ezzel a hirdetőket céljaik elérésében.

Az online hirdetések egyik legnagyobb előnye a többi médiummal szemben, hogy a reklámozó pontosan láthatja, hogy hányan találkoztak az online hirdetésével. A kattintásokról, az egyedi látogatókról, a kampány hatására vásárlókról (post-view, post-click) pontos számot kaphat, és ennek köszönhetően értékelheti a kampány hatékonyságát. Azt, hogy kiket szólított meg reklámja, kiket ért el kampánya valójában, eddig csak külön kutatás megrendelésével tudta meg a hirdető. Az NRC és az Adverticum, a közismert VMR kutatás közel 50 ezer főt számláló paneljére, valamint az Adverticum AdServer NG adataira építve, VMR-AdProfile néven egy új, böngésző alapú szoftveres mérési rendszert indított el azért, hogy a hirdetők, a médiatulajdonosok és az ügynökségek médiatervezői pár kattintással, az eddig megszokott adatok mellé a kampány által elért célcsoport demográfiai összetételéről is fontos adatokat kaphassanak, segítve ezzel a hirdetőket céljaik elérésében.

Panel alapú mérés a Visitor Media Research kutatásban

A hamarosan 10 éves VMR, amely a honlapok demográfiai profiljának mérésével segítette a hazai online hirdetési piac fejlődését, az elmúlt év fejlesztésének köszönhetően egy jelenleg 50 000 fős VMR panel segítségével a hirdetőknek, médiatulajdonosoknak és ügynökségeknek már nemcsak a médiatervezésben, de a kampány által elért célcsoport demográfiai profiljának megismerésében is segítséget nyújt. Az AdProfile mérésben az NRC független kutatócégként a VMR panel felépítésével, üzemeltetésével és a mérési sztenderdek elkészítésével, illetve a mérés auditálásával vesz részt, míg az Adverticum az AdServerNG-ben lévő adatokhoz csatolja a VMR panelben lévő demográfiai és egyéb VMR kutatásból származó adatokat, amelyet a médiatulajdonosok, illetve a kampányt menedzselő ügynökségek a kampányriportokban kérhetnek le.

A kampányjelentésekből a hirdetők, ügynökségek a nem, kor, iskolai végzettség, illetve lakóhely típusa alapján ismerhetik meg a kampány által elért célcsoport összetételét. Igény esetén, kampánymérettől függően további részletes adatokhoz is juthatnak az Adverticum AdServer NG-t használó vállalatok, úgymint foglalkozás típusa, családi állapot, háztartásban élő személyek száma és összetétele, ESOMAR státusz, internet használati szokások, online vásárlási szokások stb.

A VMR Panelen alapuló mérés a kampányprofil megismerése mellett lehetőséget teremt arra is, hogy úgynevezett reklám-utóteszt segítségével megtudjuk a kampány célcsoportra gyakorolt hatását is: kik emlékeznek a reklámra, milyen üzenet jutott át, mi változott a márka-fogyasztó kapcsolatában stb..

„Az Adverticummal közösen elkezdett fejlesztések segítségével, 2011-ben a teljes VMR portfólió is átalakul azzal a céllal, hogy további olyan kutatási adatokkal segítsük a hazai ügynökségek, hirdetők és médiatulajdonosok munkáját, amely a hazai online hirdetési piac fejlődését, a hirdetők, médiatulajdonosok adatokkal való ellátását, illetve a médiatervezési munkát segítik. – mondta Klenovszki János az NRC ügyvezető igazgatója.

„Az AdServerNG megtervezésekor nagy figyelmet fordítottunk arra, hogy a jelenlegi és a közeljövőben megjelenő online trendek követésére alkalmas, robosztus, ugyanakkor a változó igényekhez is gyorsan igazítható, rugalmas rendszert hozzunk létre, s ennek köszönhető ez a most elindított közös szolgáltatás is” – tette hozzá Szutor Ferenc, az Adverticum kereskedelmi és kommunikációs igazgatója.

Internet ROVAT TOVÁBBI HÍREI

Újabb településeken válik elérhetővé a Vodafone gigabites internete

A közelmúltban 8 vármegye 71 településén végzett hálózatfejlesztési munkálatokat a Vodafone Magyarország, melynek köszönhetően november végétől újabb közel 180 ezer háztartásban lesz elérhető a szolgáltató 1 gigabit* sebességű vezetékes internetszolgáltatása. A fejlesztéssel a szolgáltató üzemeltetésében lévő vezetékes hálózatának 81%-án tapasztalhatják meg a Vodafone-ügyfelek az otthoni szórakozás élményét a nagykapacitású, szupergyors internettel és TV élménnyel.

2023. december 1. 09:57

Sikeresen zárult Magyarország szélessávú fejlesztési projektje

Sikeresen zárult Magyarország szélessávú fejlesztési projektje, a fejlesztés eredményeként az ország csaknem teljes területén megvalósult a szupergyors internet kiépítése, így ma már a háztartások közel 97 százaléka hozzáférhet a legmodernebb hálózati kapcsolathoz. A projekt a Kormányzati Informatikai Fejlesztési Ügynökség (KIFÜ) szakmai irányításával több mint 3 milliárd forint vissza nem térítendő uniós forrásból valósult meg – közölte a KIFÜ az MTI-vel csütörtökön.

2023. november 24. 17:31

Az 5G-hálózat jelenleg legfejlettebb változatát indítja ügyfelei számára a Yettel

Magyarországon elsőként – és világviszonylatban is az élmezőnyben – nyilvános ajánlatban tette elérhetővé ügyfelei számára a „standalone” azaz önálló 5G technológiát a Yettel. Az újdonság lényege, hogy míg a jelenleg elterjedt 5G-hálózatok a kapcsolat felépítésében még a 4G-re is támaszkodnak, addig a most bevezetett önálló 5G esetében már a mobil kapcsolat minden eleme 5G-n zajlik és kizárólag az 5G számára kijelölt frekvenciákat használja.

2023. november 20. 19:18

A világ internetárainak ranglistája. Hogyan szerepelt Magyarország?

A Picodi Magyarország elemzői csapata 364 internetszolgáltató árlistáját 85 országban ellenőrizte, és rangsort készített a leginkább és legkevésbé megfizethető internet-hozzáférésű országokról.

2023. november 16. 17:30

Így helyezd el a lakásban a routert, ha jó internetelérést szeretnél

Mi kell ahhoz, hogy minél jobban hasítson az otthoni mobilnetünk, és akadozás nélkül nézhessük kedvenc sorozatunkat? A megfelelő térerő és a jó router a szolgáltatón múlik, de érdemes tudni, hogy az is sokat számít, hová tesszük a mobilnetes routert a lakásban. A Yettel most ehhez ad tanácsokat.

2023. október 3. 09:56

Kövess minket a Facebookon!

Cikkgyűjtő

További fontos híreink

December 15. éjfélig lehet nevezni Az Év Honlapja pályázatra!

2023. december 5. 10:06

A magyar cégek fele nem tud pályázni EU-s támogatásokra

2023. november 30. 10:01

Mutatunk 10 tippet, amivel kivédhetjük a csalásokat a Black Friday és a Cyber Monday idején

2023. november 21. 19:10

Tovább erősíti magyarországi jelenlétét a világ egyik vezető szoftverfejlesztő vállalata

2023. november 16. 14:27