Erős élénkülés az Infineon félvezetőgyártónál

MTI Sajtóadatbank, 2010. július 29. 09:04

A várakozásokat meghaladóan zárta üzleti éve harmadik negyedét Európa második számú félvezetőgyártója, a német Infineon, és az év egészére ismét emelte bevételi előrejelzését, három hónapon belül immár másodszor.

A cég egész évi bevételét most a 45-49 százalékos tartományban várja nőni, miután áprilisban az eredeti előrejelzéshez képest 35-39 százalékos növekedést valószínűsített.

Az Infineon beruházási terveit is emelte, mostani bejelentése szerint 400 millió eurót fektetne be, 100 millió euróval többet a korábban bejelentettnél.

A szerdán ismertetett eredményjelentés szerint a harmadik negyedévben 1,21 milliárd euró volt a bevétel, 17 százalékkal haladva meg az egy évvel korábbit, míg az adózott eredmény 126 millió euró lett, 59 százalékkal több, mint a tavalyi harmadik negyedben. A céget az erős dollár is segítette, ez 5 százalékot jelentett a bevétel növekedésében.

Az Infineon viszonylag jól viselte a gazdasági világválságot: a tavaly szeptemberrel zárult üzleti évben nettó vesztesége 671 millió euróra csökkent az előző évi 3,747 milliárdos hiányról, miközben a forgalma 22 százalékkal apadt, 3,027 milliárd euróra 3,903 milliárdról.

A decemberrel végződött első üzleti negyedévében az Infineonnak már 66 millió eurós adózott eredménye volt az egy évvel korábbi, 404 milliós veszteség helyett, és a bevétele 27 százalékkal nőtt, 941 millió euróra az egy évvel azelőtti 742 millióhoz képest.

Kulcsszavak: Infineon +mérleg

Infogazdaság ROVAT TOVÁBBI HÍREI

Gazdaságos megoldás egyszerűsíti az áruszállítást

Ahhoz, hogy egy termék eljusson A-ból B pontba, az esetek nagyon nagy százalékában egy dologra biztosan szükség van: ez az úgynevezett sztreccsfólia. A raklapcsomagolás gazdaságosabb és kedveltebb fóliatípusát lehetővé tette egy magyar cég úgy, hogy az nemcsak gazdaságosabb lett a piacon kapható termékeknél, de környezetbarát is, hiszen a vékonyabb fólia használatával kevesebb hulladék keletkezik. Az AMCO Csomagolástechnikai és Konzultációs Kft. innovációja az áruszállítást nagyságrendekkel könnyítheti meg a közeljövőben.

2023. június 8. 15:40

Értékké válik a személyes adat a vásárlók számára

Az online megoldások térnyerése tudatosabbá tette a vásárlókat, akik ma már legszívesebben csak akkor adnák meg a személyes adataikat, ha valódi kedvezményeket kapnak cserébe – derül ki az EY 21.000 fogyasztó körében végzett nemzetközi felméréséből. 

2023. június 8. 14:06

Kényszerből előny: emiatt állhatnak át zöld működésre az irodaházak

A tavaly ősszel bekövetkezett gázáremelkedés hatására feje tetejére állt az irodaházak piaca, a magas fenntartási költségek miatt ugyanis a legtöbb üzemeltető zöld útra lépett. Kaloczkai Sándor, a Gree légkondicionálók műszaki vezetője arról beszélt, ma már nem az a kérdés, hogy az energiahatékonysági beruházások megtérülnek-e, hanem az, hogy azok nélkül a működés fenntartható marad-e. Zöld irányban is példaértékű a világ első számú klímamárkája magyarországi vezérképviseletének szarvasi irodaháza, a Hi-Tech épület ugyanis látványban és műszaki tartalomban is a világ elithez tartozik.

2023. június 8. 12:49

Füstöljenek a gumik: a norelem szabványos alkatrészekkel segíti a tanulókat a drift triciklik építésében

A norelem folyamatosan támogatja a fiatal mérnöki tehetségeket, aminek újabb állomásaként számos szabványos alkatrésszel támogatta a Müncheni Műszaki Iskola diákprojektjét. A hallgatók dolgozták ki a motoros drift trike koncepcióját, és a projektet a tervezéstől a befejezésig vitték végig.

2023. június 8. 09:55

Work Trend Index: Virtuális asszisztens fogja tehermentesíteni az embereket a munkahelyeken

Alapjaiban alakítja át a munkahelyeket a mesterséges intelligencia a Microsoft idei Work Trend Index kutatása szerint. Az AI nem veszi el az emberek munkáját, hanem felszabadítja őket a magasabb hozzáadott értékű tevékenységekre. Az elmúlt évek technológiai fejlődése gördülékenyebbé tette a kommunikációt, közben azonban az erre fordított idő és a munkatársakkal megosztott információ mennyisége is vészesen megnőtt. A problémára az újgenerációs mesterséges intelligencia, az irodai szoftverekbe hamarosan beépülő Copilot kínál megoldást, amit a felmérés szerint a munkavállalók többsége bizakodva vár.

2023. június 7. 12:55

Kövess minket a Facebookon!

Cikkgyűjtő

További fontos híreink

Hogyan lopják el adatainkat a hackerek és mire figyeljünk jelszókezelő vásárlásakor?

2023. május 31. 15:40

Itt a legnagyobb webáruházak rangsora

2023. május 23. 20:10

Új fizetési kapu magyar e-kereskedőknek

2023. május 18. 12:49

Nem törődünk eléggé online adataink védelmével

2023. május 8. 15:39