15 percre tolta ki a határt a YouTube

Milkovits Gábor, 2010. július 30. 07:43

A Google YouTube blogjában bejelentette, hogy mostantól maximum 10 perc helyett 15 perces videókat is feltölthetnek az oldalra a felhasználók.

Az időkorlát kitolása a felhasználók legfőbb kívánsága volt egy jó ideje, azonban komoly infrastuktúra-bővítést igényelt. Márciusban ugyanis a Google arról számolt be, hogy percenként 24 órányi mozgóképet töltenek fel a felhasználók a videómegosztó oldalra, miközben alig 3 évvel ezelőtt ez a mennyiség még csak 6 óra volt. A 2005-ös induláskor bármilyen hosszúságú videókat fel lehetett tölteni a YouTube-ra, ezt azonban sokan kihasználták és teljes filmeket helyeztek el a portálon úgy, hogy nem fizettek szerzői jogdíjat. Az üzemeltetők ennek megfékezésére találták ki a videónként 10 perces időbeli korlátot, ugyanakkor továbbra is lehetővé tették hosszabb videók feltöltését azok számára, akik különleges, részletesebb regisztrációt követelő fiókkal rendelkeznek.

Az új funkció népszerűsítésére a YouTube egy külön kategóriát hozott létre, Andy Warhol híres mondása nyomán „15 minutes of fame” („15 perc hírnév”) elnevezéssel. A felhasználók a "yt15minutes" címkével ellátva tölthetnek fel ide videókat.

Kulcsszavak: YouTube videó

Internet ROVAT TOVÁBBI HÍREI

LEO-műholdak: zsákutca vagy forradalom a szélessávú internetben?

A LEO-műholdak a világ minden szegletébe elhozhatják a nagy sebességű internetet – ha nem állnak egymás útjába. A Deloitte TMT Predictions 2020-as jelentése így fogalmazott: az alacsony Föld körüli pályán (LEO) működő műholdak konstellációi vagy forradalmat hoznak el a szélessávú szolgáltatásokban, vagy egy nagy rakás űrszemét keletkezik. Három évvel később még mindig nem teljesen egyértelmű, melyik szcenárió jön be, sok vállalat azonban továbbra is az előbbire szavaz.

2023. március 24. 09:56

Egyre többen ismerik fel Elon Musk “Starlink” technológiájának előnyeit

A gyenge internetkapcsolat miatti kellemetlenségeket senkinek nem kell bemutatni, és bár az informatika az elmúlt 5 évben robbanásszerű fejlődésen ment keresztül, az említett probléma rengeteg embernek okoz bosszúságot napjainkban is, legyen szó akár magáncélú, akár üzleti felhasználóról. Ennek hamarosan vége lehet: 2023-ban már Magyarországon is elérhető és megfizethető megoldás a Starlink szatellit alapú internet-szolgáltatás, ami hamarosan nagy hatással lehet az egész hazai távközlési piacra.

2023. február 17. 15:27

Hát persze hogy dráma!

A Super Bowl reklámjai kapcsán szinte minden évben születik egy cikk Amerikában élő és dolgozó barátunk, Horváth Laci tollából, az idén azonban a marketing mellett szó esik az izgalmakról és a bírókról is...

2023. február 15. 23:01

A Széchenyi István Egyetem hallgatói ismerkedhettek meg elsőként Elon Musk műholdas rendszerével

Az Elon Musk nevéhez kötődő amerikai SpaceX űrkutatási vállalat több ezer alacsony pályás műhold segítségével létrehozott globális internetszolgáltatása a Starlink, amelynek terminálját és annak tesztelését – a Nemzeti Média- és Hírközlési Hatósággal (NMHH) való együttműködés keretében – a hazai felsőoktatásban elsőként a győri Széchenyi István Egyetemen mutatták be. Ez a program is bizonyította, hogy az intézmény hallgatói a legmodernebb technológiák segítségével naprakész tudást szerezhetnek akár az űrtávközlés területén is.

2023. február 13. 09:58

Internetszolgáltatás: már nem a sebesség, a minőség számít

Új fejlődési szakaszba lépett az internet-hozzáférési szolgáltatások piaca: már nem a sebesség a meghatározó tényező egy ajánlatnál, hanem a megbízhatóság. A Deloitte 2022-es szélessávú internethasználat fogyasztói felmérése arra kereste a választ, hogy mi alapján döntenek a fogyasztók.

2022. december 15. 17:12

Kövess minket a Facebookon!

Cikkgyűjtő

További fontos híreink

Hogyan lopják el adatainkat a hackerek és mire figyeljünk jelszókezelő vásárlásakor?

2023. május 31. 15:40

Itt a legnagyobb webáruházak rangsora

2023. május 23. 20:10

Új fizetési kapu magyar e-kereskedőknek

2023. május 18. 12:49

Nem törődünk eléggé online adataink védelmével

2023. május 8. 15:39