Kitiltották az orosz Távol-Keletről a YouTube-ot

MTI Sajtóadatbank, 2010. július 30. 15:36

Egy távol-keleti orosz bíróság megtiltotta a hozzáférést a YouTube videofájl-megosztó portálhoz, mivel azon megjelent egy az orosz igazságügyi minisztérium által szélsőségesnek minősített videó - jelentette csütörtökön az orosz sajtó.

A habarovszki határterületen lévő Komszomolszk-na-Amure bírósága az Oroszország az Oroszoké című videó miatt hozta meg az ítéletet. A felvételen a Szláv Szövetség nevű szélsőséges nacionalista csoport tagjai láthatók, amint náci karlendítéssel üdvözlik egymást, horogkeresztes karszalagot viselnek és tiszteletadásként térdet hajtanak Adolf Hitler fényképe előtt.

A YouTube-ot birtokló Google oroszországi leányvállalatának szóvivője alkotmányellenesnek nevezte a Komszomolszk-na-Amuréban született bírósági döntést, a Rosznet nevű internetszolgáltató pedig, amelyre a tilalom vonatkozik, bejelentette, hogy fellebbez a döntés ellen.

A bíróság felszólította a szolgáltatót, hogy akadályozza meg a hozzáférést további négy weboldalhoz is, amelyeken egyebek között Hitler Mein Kampfja olvasható.

A szélsőségek visszaszorítására szánt orosz törvényeket már több bírálat érte azért, mert a kritikusok szerint felhasználhatók a véleménynyilvánítás szabadságának korlátozására.

Kulcsszavak: YouTube jog

Internet ROVAT TOVÁBBI HÍREI

Johannesnek nincs több kérdése

Az informatikai újságírást a nyolcvanas évek óta folyamatosan művelő kollégánk, Kis János – sokak számára csak Johannes – talán a halálát nem sokkal megelőző stroke és baleset következményeként, december 12-én, 65 éves korában elhunyt.

2019. december 16. 20:42

125 millió 25 televíziónak

Huszonöt televízió kap közel 125 millió forintos támogatást a rendszeresen jelentkező hírműsorok, közéleti és kulturális magazinműsorok készítését támogató pályázat második fordulóján. E heti ülésén – többek között – erről döntött a Nemzeti Média- és Hírközlési Hatóság (NMHH) Médiatanácsa. A grémium ezen kívül a Keszthely 93,4 MHz közösségi használatára a Mária Rádió szolgáltatóját hirdette ki a pályázat nyertesének, továbbá nyilvántartásba vette egy szombathelyi és egy szentesi frekvencia pályázati felhívását. A testület elfogadta a négy társszabályozó szakmai szervezet félévi beszámolóit is.

2019. szeptember 18. 19:53

Mit mér és mire panaszkodik a magyar netező?

Négyéves a Nemzeti Média- és Hírközlési Hatóság (NMHH) szélessávú szolgáltatásokat összehasonlító portálja, a Szélessáv.net, amely az elmúlt egy évben 211 kihelyezett mérőeszközzel több mint 1,3 millió mérést végzett el. Ezzel kapcsolatban a hatóság egy reprezentatív felméréséből az is kiderült, hogy 2018-ban az internetezők – 58 százaléka – leginkább az otthoni internetes telefonálásra panaszkodott, amit a videotelefonálásra (56%) és az online filmnézésre (52%) vonatkozó elégedetlenség követett.

2019. augusztus 19. 09:35

Gyorsabb lesz a net néhány baranyai iskolában

Közel féltucat baranyai iskolában lesz nagysebességű internetkapcsolat ősztől a Vannet technológiájával. Az állami fejlesztési program célja a digitális tananyagok elterjesztése és az oktatási célú WIFI-hálózatok elérése.

2019. július 15. 10:33

A Balatonra is megérkezett az 5G

A Vodafone Magyarország számára kiemelten fontos a balatoni régió, így a szolgáltató az utóbbi években folyamatosan fejleszti hálózatát a térségben. 

2019. június 2. 13:38

Kövess minket a Facebookon!

Cikkgyűjtő

További fontos híreink

Így válthatja le személyi igazolványunkat, útlevelünket egy okostelefon

2020. január 16. 14:39

Újra fesztiváloznak a marketingesek

2020. január 9. 08:01

Digitális biztonsági trendek 2020-ban a Sophos szerint

2020. január 3. 11:44

2020: az adatok évtizedének kezdete

2019. december 27. 10:55
online sportfogadás