Súlyos biztonsági rések az Apple termékein

MTI Sajtóadatbank, 2010. augusztus 5. 09:34

Az Apple mobiltelefonjait, táblagépeit és internetezésre alkalmas médialejátszóit érintő biztonsági problémákra figyelmeztettek szerdán a német kormány szakértői.

A Szövetségi Információtechnikai Biztonsági Hivatal (BSI) szerint az amerikai informatikai vállalat népszerű iPhone, iPad és iPod touch készülékei két olyan súlyos biztonsági rést tartalmaznak, amelyekre egyelőre még nem készült hibajavítás.

 "Bizonyos módosított internetes oldalak, PDF-fájlok megnyitásával a számítógépes bűnözők hozzáférhetnek a készülékeken tárolt adatokhoz, beleértve a jelszavakat, leveleket, vagy ha akarják, a telefonbeszélgetéseket is lehallgathatják" - olvasható a BSI közleményében. Ezt a hibát kihasználva a támadók rendszergazdai jogosultságot szerezve teljes mértékben átvehetik a készülék feletti irányítást. A szakemberek azt javasolják, hogy az érintett készülékeken az Apple szoftverfrissítéséig senki se nyisson meg PDF dokumentumokat, és csak a megbízható weboldalakat látogassák.

 Az Apple németországi leányvállalatának szóvivője Georg Albrecht a BSI figyelmeztetésére reagálva mindössze annyit mondott, hogy ismerik a jelentést, és vizsgálják az abban leírtakat. A német szakértők elmondták, hogy a most feltárt biztonsági résre szervezett támadásról egyelőre nincs tudomásuk, azonban várható, hogy a hackerek hamarosan kihasználják az iOS operációs rendszerek hiányosságait.

 Az iPhone-oknál a 3.1.2-től a 4.0.1-es verziókat, iPadeknél a 3.2 és a 3.2.1-es változatot, az iPod touch-ok esetében pedig az iOS operációs rendszerek 3.1.2-es és 4.0 közötti verziói érzékenyek a hibára.
 

IT ROVAT TOVÁBBI HÍREI

Közel félszáz szakképzési centrumban segíti az oktatást 3D nyomtató

A hazai szakképzés alapját jelentő, az Innovációs és Technológiai Minisztérium felügyelete alá tartozó 44 db szakképzési centrumnak, egy hazai és EU-s forrást egyaránt tartalmazó pályázati projektnek köszönhetően lehetősége van egy úgynevezett Digitális Közösségi Alkotólabor létesítésére, ahol a tanulók megismerhetik számos digitális tárgyalkotási technológia alapjait. Ezek között szerepel a 3D tervezés és nyomtatás is, és örömteli, hogy a centrumok jelentős része, a világszínvonalú, teljes egészében magyar mérnökök által fejlesztett CraftBot 3D nyomtatókat választotta. 

2019. október 18. 17:06

Az új Epson SureColor nyomtatók kivételes minőséget és sokoldalúságot biztosítanak

Az Epson bemutatja első, 12 színkomponenst használó nagy formátumú nyomtatóit, amelyek minden eddiginél szélesebb színteret biztosítanak 99%-os Pantone-lefedettséggel*. 

2019. október 17. 18:33

SUSE CaaS Platform 4: a felügyelő, akire bátran rábízhatja konténereit

Már elérhető a SUSE CaaS Platform 4, a SUSE konténerfelügyeleti platformjának legfrissebb kiadása. A megoldás egyszerűsíti a legszélesebb körben használt konténerfelügyeleti megoldás, a Kubernetes használatát, ezáltal lehetővé teszi a fejlesztő és DevOps csapatok számára a konténeralapú szolgáltatások bevezetését és üzemeltetését mind a helyszínen, mind pedig hibrid vagy többfelhős környezetben. 

2019. október 17. 13:44

Napjaink memóriakártyái

Szinte az összes napi használatú elektronikai eszközünk elsődleges vagy másodlagos mentési helyként ezt használja. Gondolunk itt a mobiltelefonra vagy az elektronikus könyvolvasóra, de az MP3 lejátszó és a digitális fényképezőgép sem kivétel. Jellemzően az eszközök nagyobbik része az SD típusú memóriakártyákat alkalmazza. Ezért ki is jelenthetjük, hogy napjaink legjellemzőbb memóriakártya típusa ez.

2019. október 17. 12:39

Újabb szervereket mutatott be a Fujitsu

A Fujitsu bemutatta legújabb mainframe számítástechnikai innovációját: az eddiginél magasabb szintű nyitottságot és integrációs képességet nyújtó, új, jövőbiztos Fujitsu BS2000 SE710 és SE310 szerverinfrastruktúrákat. A fejlett infrastruktúráknak köszönhetően a mainframe-rendszerek továbbra is hatékony, biztonságos és megbízható platformként támogathatják a digitális átalakulást, olyan új funkciókkal, amelyek még alkalmasabbá teszik őket a rugalmas, hibrid számítástechnikai környezetek kiszolgálására. 

2019. október 17. 11:37

Kövess minket a Facebookon!

Cikkgyűjtő

További fontos híreink

Újabb mérföldkő a hazai digitális oktatásban

2019. október 10. 18:44

Ma 20 éves a Wi-Fi

2019. szeptember 30. 11:26

Az ABB a világ legkorszerűbb robotikai gyárát építi Sanghajban

2019. szeptember 23. 09:37

Nem omlik össze az ekereskedelem: egy év haladék az erős ügyfélhitelesítésre

2019. szeptember 11. 08:34
online sportfogadás