Beépített USB csatlakozós kompakt: Samsung PL90

Kiss Ádám Zoltán, 2010. augusztus 5. 10:05

Igazán érdekes felépítésű a Samsung új gépe, a kis kompakt masinából kihajtható USB csatlakozón keresztül tölthetjük át számítógépünkre az elkészült fotókat, videókat.

Az olcsóbb kompaktok piacán aligha lehet könnyen feltűnést kelteni egy-egy termékkel, márpedig a kínálat hatalmas. A gyártók általában élénk színű készülékekkel jelentkeznek, vagy valamilyen érdekes vázmegoldással. Talán ebbe az utóbbi kategóriába sorolható a Samsung PL90-es gépe, melynek esetében szokatlan módon egy USB csatlakozó hajtható ki magából a géptörzsből. Hogy ez most felhasználóbarát, vagy éppen ellenkezőleg, nem igazán praktikus megoldás, az a gyakorlatban derül majd ki, mindenesetre nem kell a megszokott mikro/miniUSB – USB kábelt keresgélnünk, ugyanakkor az eldugottabb, vagy nem szerencsés szögben álló csatlakozók esetén igazi átok lehet az újítás. A svájci bicskák különböző kihajtható eszközeire emlékeztető megoldáson kívül a PL90 nem igazán vonultat fel erényeket, ha csak azt nem, hogy a szeptemberben megjelenő gép ára mindössze 150 dollár lesz. A modell érzékelője 12 megapixeles, az optika 28-112mm-es 4x-es zoomátfogású egység, ami meglehetősen átlagosnak mondható. A többi adat még ennyire sem jó, a gép még a kisebbik, 720-as HD videóra sem képes, csupán az avíttas 40x480 pixeles VGA felbontással bírkózik meg, a keresőként is funkcionáló LCD is csupán egy 2,7 colos 230 ezer képpontot megjelenítő egység lett, ezen kívül pedig a megszokott Smart Auto automatikus témamód választó, mosoly és pislogás érzékelés valamint lágyabb bőr hatást ígérő Beauty Shot található meg a Samsung PL90-ben.


 

Kulcsszavak: Samsung kamera

Digicam ROVAT TOVÁBBI HÍREI

Négymillió kép elemzése alapján készített átfogó tanulmányt a Huawei

A mobilfotózás trendjeit vizsgáló tanulmányt mutatott be a Huawei a barcelonai Mobil Világkongresszuson. A mintegy 4 millió* okostelefonnal készített fotó, illetve videó szoftveres és szakértői elemzése alapján összeállított „HUAWEI XMAGE Trend Report 2023”** a modern képalkotás sajátosságait igyekszik feltárni. 

2023. március 5. 15:13

Rekorddöntést örökített meg a HONOR Magic5 Pro

A HONOR az MWC 2023-on jelentette be, hogy a Guinness Rekordok Könyvét jegyző Guinness World Records-cal együttműködve örökített meg egy világrekord-kísérletet. A HONOR Magic5 széria megjelenése alkalmából a két cég együtt kereste fel Piotr Grabowski lengyel kosárlabdázót, aki kétszeres FIBA 3x3-as világbajnok és profi zsákoló. A kihívás: rekordot dönteni a világ legmagasabb, ugrás közbeni, lábak között kivitelezett kosárlabdazsákolásának kategóriájában.

2023. március 3. 19:37

A Varázslatos Magyarország átadja 2022-es természetfotó pályázatának nagydíját

Nívós helyszínen kerül átadásra a Varázslatos Magyarország által és az Agrárminisztérium ajánlásával megalapított díj: A magyar természetfotó nagydíját április 4-én adják át a Magyar Nemzeti Múzeumban. A Múzeum dísztermében megrendezésre kerülő ünnepélyes díjátadó egyben kiállításmegnyitó is lesz, a Múzeumban elsőként mutatják be idén a VM 2022-es pályázati évadának legszebb képeiből összeállított tárlatot.

2023. március 2. 21:16

Fotózási és videózási tippek a HONOR-tól a téli szezonhoz

A hideg téli hónapokban is számtalan lehetőség nyílik kiváló minőségű fényképek és videók készítésére. Az okostelefonok fejlődésének köszönhetően már nem csak a profi fényképezőgépekkel lehet lélegzetelállító felvételeket készíteni, hanem zsebünkben elférő készülékeinkkel is – akár otthon vagyunk, akár elutazunk sportolni valahova. 

2023. január 26. 12:39

Ezek a 2022-es év legjobb Huawei mobilos képei

Kihirdették a Huawei nemzetközi mobilfotós pályázata, a HUAWEI NEXT IMAGE Awards 2022 győzteseit. A beérkezett alkotásokat neves fotósokból, művészekből és további szakemberekből álló zsűri bírálta el; összesen 54 pályaművet díjaztak. Varázslatos tűzijáték, természetesen bájos portréfotó és ősi erőt sugárzó ménes nyerte el a verseny három fődíját, és az azzal járó egyenként 10 ezer amerikai dolláros pénzjutalmat.

2023. január 17. 16:14

Kövess minket a Facebookon!

Cikkgyűjtő

További fontos híreink

Megvannak a digitális marketingről szóló legjobb szakdolgozatok

2023. március 27. 12:43

Az Alzánál egyszerűbb lett az áruvisszaküldés és a reklamáció

2023. március 21. 09:59

Töretlennek tűnik a csaló e-mailek és SMS-ek terjedése – van megoldás

2023. március 14. 20:32

IT Akadémiát indított a BME VIK és a Qualysoft

2023. március 9. 14:08