Csökkent a Deutsche Telekom bevétele és nyeresége

MTI Sajtóadatbank, 2010. augusztus 6. 11:01

A várakozásokkal összhangban csökkent az idei második negyedévben a Deutsche Telekom (DT), a legnagyobb európai távközlési vállalat nyeresége és bevétele, de a cég így is megerősítette 20 milliárd euró körüli idei egész évi EBITDA-várakozását.

A Magyar Telekom főrészvényese kamat-, adófizetés, tőketörlesztés és amortizáció előtti nyeresége (EBITDA) 4,7 százalékkal 5 milliárd euróra mérséklődött a második negyedévben, adózott eredménye 475 millió euró lett az egy évvel korábbi 521 millió euró után.

 A cég közleménye szerint az adózott eredményt 200 millió euróval csökkentette a brit üzletág átalakítása, amely most vegyes vállalkozásként működik a France Telecommal. A DT európai szegmense - amelyhez április óta a dél- és kelet-európai térség is hozzátartozik - kétszámjegyű esést volt kénytelen bevételében elkönyvelni, éppen a brit üzletág miatt.

 A Deutsche Telekom bevétele 4,4 százalékkal, 15,53 milliárd euróra esett a második negyedévben, az egy évvel korábbihoz képest.

 Az első félév egészében az adózott eredmény 1,24 milliárd euróra nőtt, az egy évvel korábbi 603 millió eurós veszteséggel szemben. A DT bevételei ugyanakkor 2,5 százalékkal 31,34 milliárd euróra csökkentek, 32,14 milliárd euróról.

 Az eredmények nyomán megerősítették, hogy az üzleti év egészére 20 milliárd euró körüli kamat-, adófizetés, tőketörlesztés és amortizáció előtti nyereségre (EBITDA) számítanak.

 Tavaly a Deutsche Telekom adózott eredménye 76 százalékkal 353 millió euróra esett a 2008-as 1,5 milliárdról, bevétele 4,8 százalékkal 64,6 milliárd euróra emelkedett 61,6 milliárdról, 2008-hoz képest.
 

Infogazdaság ROVAT TOVÁBBI HÍREI

Magyar cég innovációiért rajong a világ

Piros Attila, a Saint-Gobain Hungary vezérigazgatója a nyolcadik Bizalom Gálán vehette át a legmagasabb üzleti kategória nagydíját, a Leader Of The Year trófeát a nagyvállalati kategóriában. A díjazott vezető nemcsak a cége szakmai sikereire és innovációira büszke, de arra is, hogy munkatársai is a szívükön viselik a vállalat működését és a fenntarthatósági törekvéseiket.

2023. március 26. 16:43

A Continental nyerte „Az év K+F beruházója” díjat a HIPA-tól

A technológiai cégcsoport magyarországi leányvállalatának, a Continental Automotive Hungary Kft-nek tavaly megvalósult beruházásait, vidéki bővülését, valamint a K+F területen nyújtott, folyamatosan kimagasló teljesítményét díjazta a Nemzeti Befektetési Ügynökség. 

2023. március 26. 11:55

Magyar makettező cég innovatív 3D-s megoldásai a gyártás területén

Az utóbbi években a 3D nyomtatás és a hozzá kapcsolódó modell előállítási folyamatok a mindennapok részei lettek. A technológiával már városrészt, orvostechnikai eszközöket és ékszereket is készítenek, de van, ahol az általános iskolai oktatásban és a háztartásokban is használják. Nem létező, vagy sérült elemeket alkotnak virtuálisan újra, majd állítják elő ismét, hogy azok az eredetivel azonos módon működhessenek felhasználási területükön. Egy magyar cég a makettezés mellett úttörőnek számító területeken is használja a file to factory és a reverse engineering megoldásokat.

2023. március 25. 15:38

Az autóipar megmutatja, hogyan kell a gyártást digitalizálni

A gyártási folyamatok digitalizációjának sikerességét négy tényező befolyásolja – ez derült ki a Roland Berger „Az Ipar 4.0 jelenlegi helyzete” című tanulmányából. A kutatás autóipari OEM-ek és top beszállítók tapasztalataira támaszkodva mutatja be a digitális gyártás sikertényezőit. A német hátterű tanácsadócég szerint a folyamatos priorizálás, a dedikált csapatok, az összehangolt céltérképek és a munkavállalók folyamatos képzése a legfontosabb. 

2023. március 25. 10:17

Kis és közepes méretű épületek intelligensebb és egyszerűbb kezelése

A most bejelentett Connect Box nyílt és könnyen kezelhető IoT-megoldást ad kis- és középméretű épületek felügyeletéhez. A teljesítmény felhasználóbarát monitorozásával és optimalizálásával lehetővé teszi az energiahatékonyság akár 30 százalékos növelését, valamint a beltéri levegőminőség jelentős javítását olyan létesítményekben, mint az iskolák, kiskereskedelmi üzletek, lakások és kis irodák.

2023. március 24. 19:28

Kövess minket a Facebookon!

Cikkgyűjtő

További fontos híreink

Az Alzánál egyszerűbb lett az áruvisszaküldés és a reklamáció

2023. március 21. 09:59

Töretlennek tűnik a csaló e-mailek és SMS-ek terjedése – van megoldás

2023. március 14. 20:32

IT Akadémiát indított a BME VIK és a Qualysoft

2023. március 9. 14:08

DEUTSCHE TELEKOM innovációk az idei Mobil Világkiállításon

2023. február 28. 12:48