Lemondott a szexuális zaklatással vádolt HP-vezér

MTI Sajtóadatbank, 2010. augusztus 7. 10:47

Lemondott tisztségéről Mark Hurd, a világ legnagyobb személyiszámítógép-gyártójának számító amerikai Hewlett-Packard (HP) elnök-vezérigazgatója, miután egy belső vizsgálat feltárta, hogy hamis költségelszámolásokat nyújtott be a vállalatnak egy női alvállalkozóval fenntartott "szoros személyes kapcsolatának" eltitkolása érdekében. Hurd lemondása megdöbbentette a befektetőket, a vállalat részvényeinek árfolyama közel 10%-kal zuhant a New York-i értéktőzsdén. A HP közleményben tudatta, hogy a cég egy korábbi női alvállalkozója - aki 2007 végétől 2009 őszéig marketingtevékenységet végzett a vállalatóriás számára - júniusban a cégvezetésnek küldött levélben szexuális zaklatással vádolta meg az 53 éves, nős Hurdöt.

A belső vizsgálat megállapította: Hurd nem sértette meg a szexuális zaklatás tilalmára vonatkozó előírásokat, de helytelenül viselkedett. Gloria Allred, az alvállalkozó védőügyvédje közölte, hogy nem volt nemi kapcsolat Hurd és védence között, akinek nevét nem árulta el.

Az ügy egyik ismerője szerint - a befektetők körében költségcsökkentő lépései miatt kedvelt - Hurd több mint két éven keresztül összesen mintegy 20 ezer dollárt számolt el egyedül, vagy testőrével elfogyasztott ebédekről, de valójában a hölggyel elfogyasztott ebédekre, közös utazásokra, szállásra költötte az összeget.

A HP a befektetők megnyugtatására közzétette egész évre vonatkozó profitelőrejelzését, amelyben az egyszeri tételeket leszámolva 4,49 dollárról 4,51 dollárra növelte az egy részvényre jutó várható nyereséget. Az elemzők 4,49 dollárra számítottak. A befektetőket azonban annyira megdöbbentették a történtek, hogy a HP részvényeinek árfolyama a New York-i értéktőzsdén a pénteki esti 46,30 dolláros záróárfolyamról a hivatalos zárást követő elektronikus kereskedésben 41,50 dollárra esett.

Kulcsszavak: HP HPQ CIO +céginfo

Infogazdaság ROVAT TOVÁBBI HÍREI

A digitális oktatáshoz tervezett interaktív kijelzőmegoldásokat az LG

Az LG Electronics (LG) bejelentette, hogy piacra dobja a CreateBoard elnevezésű, új, digitális oktatást segítő termékcsaládot. A 86TR3DK, a 75TR3DK, a 65TR3DK és 55TR3DK modellekből álló portfóliót a tantermekbe tervezte a vállalat: a CreateBoard kijelzők 40 pontos*  multi-touch érintőképernyővel teszik teljessé az interaktív tanítás és tanulás élményét. Az eszközök ráadásul kényelmesen összekapcsolhatók különféle digitális oktatási alkalmazásokkal, miközben a távoli elérést egy könnyen kezelhető felhőalapú megoldás biztosítja.** 

2023. május 29. 11:50

Új, minden szektorra kiterjedő szolgáltatáskereső portál indul Magyarországon

A Brillit.com megújulásával egy új, minden területet lefedő szolgáltatáskereső portál indul Magyarországon, egyfajta interaktív vállalkozói marketplace. Az egyedülálló és ingyenes üzletfejlesztési platform, a Brillit, ezzel egy olyan digitális szolgáltatáskereső felületet hoz létre saját – már most is 4000 céget és vállalkozót tartalmazó adatbázisából –, ahol bárki, legyen az magánszemély vagy cég, könnyen rátalálhat az igényeinek megfelelő szolgáltatásra. Ezzel párhuzamosan az oldalra regisztráló szolgáltatók saját profiljuk kitöltésével erősíthetik online jelenlétüket, és ezáltal jelentősen támogathatják értékesítési törekvéseiket.

2023. május 29. 10:22

Többmilliárdos beruházást hajt végre, erősíti jelenlétét a Schneider Electric Zalaegerszegen

Összesen több mint 5 milliárd forintnyi beruházási program tervezése zajlik a Schneider Electric zalaegerszegi MG Zala üzemében. Az elképzelések eredményeként jelentős mértékben bővülhet az idén 30. születésnapját ünneplő gyár termelési kapacitása, illetve még inkább fenntartható és energiahatékony lehet a működése. 

2023. május 28. 10:14

2022-ben is az Euronics lett a legnagyobb 100%-ban magyar tulajdonú online kereskedő

Közzétette a Magyarországon működő legnagyobb forgalmú online kereskedők friss ranglistáját a GKID. 2022-ben már másodszor készült külön rangsor a 100%-ban magyar hátterű cégekről, ahol az Euronics ismét kiérdemelte az első helyet. Az összesített listán a vállalat megőrizte hetedik helyét, 2023-ban pedig további növekedésre számít online értékesítési csatornáján.

2023. május 27. 16:33

Az IFUA Horváth Zöld Kerék díj idei nyertesei

Az idén a Grundfos és az MBH Bank nyerte el az IFUA Horváth Zöld Kerék díjat. A Grundfos „Átfogó ESG-alapú irányítási rendszerfejlesztés” kategóriában, az MBH Bank pedig „ESG-szempontok beépítése a termékfejlesztésbe” kategóriában bizonyult a legjobbnak a pályázók közül.

2023. május 27. 15:05

Kövess minket a Facebookon!

Cikkgyűjtő

További fontos híreink

Itt a legnagyobb webáruházak rangsora

2023. május 23. 20:10

Új fizetési kapu magyar e-kereskedőknek

2023. május 18. 12:49

Nem törődünk eléggé online adataink védelmével

2023. május 8. 15:39

Új keresőt fejleszt a Google

2023. április 24. 20:01