Meghátrált a legkisebb falutól a Vodafone

MTI Sajtóadatbank, 2010. augusztus 7. 12:42

Egy értelmetlen szerződési pont miatt nem volt hajlandó Megyer önkormányzata jogszerű szerződésbontását elfogadni a Vodafone, hanem tovább számlázott. Az itt megjelent cikk hatására a Vodafone visszavonulót fújt. Ez példa lehet a többi település számára.

Amint az az Önkormányzati Sajtószolgálat legolvasottabb híre is lett, csődbe vitte volna Magyarország legkisebb települését, a Veszprém megyei Megyert a Vodafone. Az ügy előzménye, hogy a falu felmondta mobilinternet-szolgáltatói szerződését a Vodefone-nal, mert a cég szolgáltatását – a megfelelő lefedettség hiányában használhatatlan internet miatt - a továbbiakban nem kívánta igénybe venni.
A törvény szerint szabályosan felmondott szerződés felbontását azonban a cég az ötjegyű biztonsági kódhoz kötötte. Ez az adat azonban – körjegyzőség-váltást követő adminisztrációs gondok miatt – nem volt hozzáférhető a polgármester számára.
A Vodafone erre hivatkozva, és fittyet hányva a magyar Polgári Törvénykönyvben a szerződésbontásra vonatkozó jogszabályi és alaki előírásokra nem volt hajlandó tudomásul venni a falu igényét a szerződés megszüntetésére.
Az Önkormányzati Sajtószolgálat honlapján megjelent hír nyomán kedvező fordulat állt be az ügyben. A Vodafone telefonon, és levélben is tájékoztatta a polgármestert arról, hogy eltekint saját szabályozásától.
Mint írták: „Szeretnénk tájékoztatni arról, hogy az előfizetői szerződés felbontásához az ügyfélbiztonsági kódra az Általános Szerződési Feltételek 7.1.2-es pontjának értelmében van szükség.
Amennyiben a kód bekérésével kellemetlenséget okoztunk Önnek, ezúton kérjük szíves elnézését!
Tájékoztatjuk továbbá arról, hogy előfizetést egyedi elbírálás alapján 2010. augusztus 2-án felbontottuk. Az előfizetés vonatkozásában az önkormányzatnak cégünk felé fizetési kötelezettsége nincs.”
Ezzel tehát a Vodafone elengedte a falu tartozását.
Amennyiben más település is hasonló helyzetbe kerül, precedensként hivatkozhat az értelmetlen szabályozást felülíró „Lex Megyer”-re.

Kulcsszavak: Vodafone-hu jog UMTS

Telekom ROVAT TOVÁBBI HÍREI

Elérhető áron kínál prémium kamerafunkciókat az LG 2020-as K okostelefon-szériája

Az LG Electronics (LG) bejelentette 2020-as K-szériáját, azaz a K61, K51S és K41S modellekből álló legújabb középkategóriás okostelefon-sorozatot. Az új készülékek megújult kamerarendszerükkel, multimédia-funkcióikkal és stabil teljesítményükkel első osztályú felhasználói élményt kínálnak anélkül, hogy a vásárlóknak mélyen a zsebükbe kellene nyúlniuk. Az eddig csak az LG felsőkategóriás készülékeiből ismert prémium funkciókkal az új telefonok még napjaink kiélezett mobilpiaci versenyében is ideális választást jelentenek.

2020. február 23. 13:34

A Cisco megjósolta mi várható 2023-ra

A Cisco legújabb Annual Internet Report előrejelzése szerint 2023-ra a világ mobilkapcsolatainak több mint 10%-át teszik majd ki az 5G kapcsolatok, amelyek átlagos sebessége 575 Mbp/s lesz, vagyis 13-szor gyorsabb, mint egy átlagos mobil kapcsolat. Ez a teljesítmény lehetővé teszi a mesterséges intelligencia (AI), valamint a különböző IoT-alkalmazások elterjedését, beleértve többek között az önvezető autókat, az okosvárosokat és a hálózatba kapcsolt egészségügyi eszközöket. 

2020. február 23. 10:51

Bemutatkozik a Sony Xperia L4

A Sony bejelentette, hogy az új Xperia L4 készülékkel tovább bővül a szórakoztatásközpontú telefonjainak portfóliója. 

2020. február 21. 09:35

Növénynevelés mobilalkalmazással

A Telenor legújabb projektje, a LovePlant egy IoT felhőn keresztül kommunikáló okoseszköz segítségével buzdítja a párokat figyelmesebb kommunikációra. A LovePlant okoscserép egy kihívás keretében 30 napon át ad apró feladatokat a párnak egy mobilalkalmazás segítségével, a kihívások sikeres teljesítésével pedig az applikáció automatikusan megöntözi a növényt – ezzel táplálva azt, és a kapcsolatot is.

2020. február 20. 09:25

Már iOS-szel is vehetünk MÁV bérletet

Újabb hasznos funkciók válnak elérhetővé február 15-étől a MÁV alkalmazásban. A MÁV-START vonalaira érvényes bérleteket immár az iOS operációs rendszert használók is megvásárolhatják. A H5-ös szentendrei vonalra pedig – várhatóan szintén február közepétől – a kiegészítő MÁV-HÉV bérlet teljesárú, 30 napos változatát is meg lehet majd vásárolni mind Android, mind pedig az iOS alapú készülékeken. 

2020. február 14. 15:11

Kövess minket a Facebookon!

Cikkgyűjtő

További fontos híreink

Lezárult a 28. Magyar Innovációs Nagydíj pályázat nevezése

2020. február 24. 11:45

Megjelent az NMHH 2020-as felügyeleti terve

2020. február 18. 10:35

Informatikai szakembereket keres az SAP Labs Hungary

2020. február 14. 10:33

20 éves Magyarország egyik legrégebbi email rendszere

2020. február 7. 09:03
online sportfogadás