Blu-rayen is kiadják a Star Wars szériát

Milkovits Gábor, 2010. augusztus 15. 09:01

A rajongók nagy örömére George Lucas egy interjúban bejelentette, hogy hamarosan Blu-ray lemezeken, HD minőségben is kiadják a Star Wars filmszéria mind a hat részét.

A HD Star Wars sorozat jövő ősszel fog kijönni az Egyesült Államokban. A részletekről egyelőre annyit lehet tudni, hogy az összes Blu-ray lemezes epizód egyetlen díszdobozos csomagban kerül majd forgalomba és számos extrát fog tartalmazni, a dokumentum-felvételektől a színfalak mögötti jelenetekig. A nemzetközi forgalmazásról egyelőre nem közöltek információt, de biztos, hogy ez sem fog elmaradni. A Blu-ray kiadás nyilvánvalóan nem lesz olcsó, de attól azért a mára örökzölddé nemesült sci-fi opusz rajongótáborának méretét figyelembe véve aligha kell tartani, hogy ne lenne rá megfelelő kereslet.

Az 1977-es, nálunk „Csillagok Háborúja” néven bemutatott, azóta pedig az „Egy új remény” címet kapott IV. epizód hallatlan sikerét követően a Star Wars az egyik leghatalmasabb szórakoztatóipari üzleti vállalkozássá nőtte ki magát. A különböző, a filmekhez kapcsolódó termékek, például játékfigurák vagy számítógépes játékok jogdíjai mára több bevételt hoztak Lucas cégének, mint maguk a mozik. A régebbi és újabb epizódoknak számos kiadása és verziója létezik már ma is, a korábban elkészült IV. – VI. részekhez például az 1990-es évek végén speciális effektusokat és új jeleneteket adtak hozzá.
 

Kulcsszavak: Blu-ray film

Színes ROVAT TOVÁBBI HÍREI

Maradjunk otthon – de játsszunk élőben!

A világjárvány második hullámának berobbanásával szinte minden országban korlátozásokat terveznek bevezetni, ami azt jelenti, hogy előbb-utóbb Magyarországon is változások lesznek. Négy fal között töltve az időt számos lehetőség van arra, hogy lekössük magunkat, szórakozzunk, vagy éppen olyasmit próbáljunk ki, amit eddig nem. Ez talán az egyik legjobb idő arra is, hogy kipróbáljunk egy-kettőt a legjobb élő kaszinó oldalak közül!

2020. szeptember 21. 16:41

Miért jobb az Eldorado, mint más piacterek?

A videojáték-piacok azok a helyek, ahol a világ minden tájáról érkező játékosok vásárolhatnak és eladhatnak játékon belüli pénznemeket, tárgyakat és fiókokat. Napjainkban a piacterek a pénzkeresés legjobb módját képviselik, mivel a játékosok értékes játékbeli tárgyaikat eladhatják azoknak a játékosoknak, akiknek szükségük van ezekre, és ebből meg is élhetnek.

2020. szeptember 21. 10:52

Szeptember 4-én érkezik az HBO GO-ra Ridley Scott sci-fi sorozata

Az HBO GO-ra érkező Ridley Scott sci-fi sorozat a nem is olyan távoli jövőben játszódik. Az emberiség kezdi uralma alá hajtani a világegyetemet. A gyarmatosítás korai szakaszában két android történetét követhetjük nyomon, akiknek az a feladata, hogy emberi gyerekeket neveljenek az egyik ismeretlen bolygón. A két androidnak – Apának és Anyának – komoly kihívással kell szembenéznie, amikor a növekvő kolóniát széteséssel fenyegeti egy vallási konfliktus. Az emberek hitének ellenőrzésre nehéz és hálátlan feladat.

2020. augusztus 19. 12:20

STRAND Fesztivál helyett SzabadSTRAND lesz Zamárdiban

Ma már tudjuk, hogy egyetlen zenei fesztivál se valósulhat meg 2020-ban itthon úgy, ahogyan megszoktuk, ahogyan vártuk. Ez alól a MOL Nagyon Balaton keretében tervezett zamárdi STRAND Fesztivál sem kivétel, amely augusztus 18-tól várta volna a közönséget. A szervezők SzabadSTRAND címmel az eredeti helyszínen, augusztus 19-22. között várják programokkal a közönséget. 

2020. augusztus 18. 20:13

Három dokucsatornát nyit meg nyár végén a UPC Direct

A UPC Direct a Viasat World médiavállalat három csatornáját is elérhetővé teszi minden előfizetőjének 2020. augusztus 14. és 31. között, így az adrenalinfüggők a Viasat Explore, a múlt kedvelői a Viasat History, a természetkedvelők pedig a Viasat Nature műsoraival – köztük számos premierrel – búcsúztathatják a nyarat. 

2020. augusztus 15. 10:12

Kövess minket a Facebookon!

Cikkgyűjtő

További fontos híreink

Hazánkban elsőként továbbított röntgenfelvételt egy diák 5G-n keresztül

2020. november 24. 12:01

A virtuális térben is nagyszabású startup találkozót szervezett a Hiventures

2020. november 21. 10:18

Robbanhat itthon év végén az e-kereskedelmi forgalom

2020. november 12. 15:52

EasyBID – a hirdetési bevételek növelése automatikusan

2020. november 2. 10:45
online sportfogadás