Öt EISA trófeával gazdagabb a Panasonic

Kiss Ádám Zoltán, 2010. augusztus 20. 11:44

A Panasonic bejelentette, hogy összesen öt EISA-díjat nyert el az idén, ami minden eddigi éves eredményét felülmúlja. A VIERA TX-P50VT20-assal szerzett „Európa 2010-2011-es 3D-plazmatelevíziója” díj mellett több kategóriában is első helyet ért el a cég.

Európa 2010-2011-es 3D-plazmatelevíziója: a Panasonic VIERA TX-P50VT20

Egy évvel azután, hogy a Panasonic VIERA TX-P42V10 elnyerte az Európa plazmatelevíziója díjat, az EISA ismét a Panasonic termékét, a TX-P50VT20-at választotta az év európai 3D-plazmatelevíziójává, elismerve a vállalat ezen a területen nyújtott eredményeit.“A Panasonic TX-P50VT20-ban minden benne van: mozihatású 3D-élmény természetes színekkel a nappaliban, akár házimozin is. Ezt a valódi fekete árnyalatok teszik lehetővé, melyeknek köszönhetően a kép sötét felületein is megmarad a látvány részletessége. A színek THX-üzemmódban a legélethűbbek, de mind a színek, mind az élesség ízlés szerint szabályozható a nyolcféle képüzemmód, valamint az egyéb felhasználói beállítások segítségével. Az új, gyorsabb plazmapanel mindennemű zavaró elem nélkül jeleníti meg a Blu-ray lemezes 3D-filmeket, rendkívül jó a gyors mozgások reprodukciója, és az energiafogyasztás minden eddigi plazmáénál takarékosabb” – emelte ki a zsűri.

Európa 2010-2011-es kompakt, úti fényképezőgépe: a Panasonic LUMIX DMC-TZ10

Az EISA zsűrije szerint “a Panasonic LUMIX DMC-TZ10 óriási előrelépést jelent a vállalat TZ-sorozata számára: a számtalan automatikus és felhasználói jelenetbeállítási lehetőség mellett – mint például az új Tűlyuk vagy Filmszemcsésség üzemmód – a készülék a nagyobb vezérlési szabadságot jelentő és fokozott kreativitást biztosító hagyományos P/S/A/M felvételi üzemmódokat is felkínálja. Úti fényképezőgépként a GPS és a geocímkézés remek szolgáltatást jelent, miközben a 25 mm-es nagylátószögű, 12-szeres optikai zoomos (25-300 mm) Leica DC Vario-Elmar zoomobjektív minden fotózási alkalomra biztosítja a megfelelő gyújtótávolságot. A szolgáltatások csomagját az AVCHD Lite formátumú videorögzítési lehetőség teszi teljessé, s ami még jobb: mindez könnyen elfér a zsebben.” A Panasonic ultrakompakt, díjnyertes fényképezőgépének további fő jellemzői közé tartozik az Intelligens Felbontás Technológia, a 16-szoros Intelligens Zoom, illetve a beépített GPS-egység, amely képes eltárolni a felvételkészítés helyének adatait, hogy később ezek az információk is megoszthatók legyenek a családdal és barátokkal.

Európa 2010-2011-es multimédiás fényképezőgépe: a Panasonic LUMIX DMC-G2

A Panasonic LUMIX DMC-G2 a világ első olyan cserélhető objektíves fényképezőgépe, amely érintésvezérelt felvételkészítést tesz lehetővé, és jellemzői révén utat tört az EISA díjazotti listájára.Ahogy a zsűri fogalmazott: “A Panasonic Lumix DMC-G2 egyik legkülönlegesebb jellemzője a kihajtható és nagy szögben forgatható 3”-os (3:2) érintőképernyős kijelző, amelyen keresztül nemcsak a felvételi beállítások végezhetők el, hanem a zár is kioldható a kép felületi megérintésével. A készülék kiváló elektronikus képkeresője még erős fényben is egyszerűvé és kényelmessé teszi a képek komponálását és az élességállítást, a kontrasztészlelő autofókusz-rendszer bámulatosan gyors, a képminőség pedig mind álló-, mind mozgóképfelvételi üzemmódban (AVCHD Lite) jó.”

Európa 2010-2011-es kamkordere: a Panasonic HDC-TM700

A Panasonic HDC-TM300-zal éppen tavaly elnyert elismerést követően a zsűri idén a Panasonic HDC-TM700-as HD-kamkordert díjazta a következő szavakkal: “Három CMOS-érzékelős rendszerének és ragyogó Leica Dicomar objektívjének köszönhetően kivételes képminőséget nyújtó készülék, melynek gyenge megvilágítás melletti kiváló teljesítményéről és alacsony zajszintjéről az erőteljes képfeldolgozó processzor gondoskodik. Új, 1080/50p képformátuma nagyszerű mozgásreprodukciót és – a Fókuszasszisztencia-rendszerrel, valamint hisztogram-kijelzéssel támogatott manuális beállítási lehetőségek révén – rendkívüli felhasználói előnyöket kínál. A szintén új, intelligens automatika hatékony fókusz- és expozíciókövetést tesz lehetővé, míg a kétfokozatú képstabilizátor nagymértékben megkönnyíti a riportfotók készítését. Használatát 32 GB-os belső memória és SD-memóriakártya-aljzat teszi rugalmassá.”

Európa 2010-2011-es HT Soundbar hangrendszere: a Panasonic SC-HTB500

Elegáns alternatíva a hangsugárzórendszerek helyett, és egyben a legelső hangprojektoros házimozirendszer, erőteljes mélyhangzást kínáló vezeték nélküli mélysugárzóval ellátva. Ez a Panasonic ötödik olyan terméke az idei évben, amely elnyerte az EISA rangos elismerését. Az EISA szakértőinek véleménye szerint “mivel a televíziók évről évre egyre keskenyebbé válnak, a beépített, lapos kivitelű hangszórók tervezése egyre nagyobb kihívás elé állítja a mérnököket. Ez ad magyarázatot a ‘Soundbar’ felemelkedésére. A Panasonic SC-HTB500-as megoldása a 42 colos vagy ennél nagyobb méretű síkképernyős televíziókat célozza meg, melyekhez a termék egyetlen HDMI kábel segítségével csatlakoztatható. A beépített HDMI-bemenet Full HD 3D kompatibilis, és az ARC (Audio Return Channel), valamint Pass-Thru jellemzővel rendelkezik. Bambusztölcséres membránjainak és ‘Clear-Mode’ párbeszéd-üzemmódjának köszönhetően a Panasonic hangprojektora áttetsző, mégis kellemesen telt hangzást biztosít, vezeték nélküli aktív mélysugárzóhoz csatlakoztatva pedig rendkívül elegáns megoldást kínál a hangigények kielégítésére.”

IT ROVAT TOVÁBBI HÍREI

A Lenovo Yoga laptopjainak legújabb generációja az inspirációtól az önkifejezésig segíti a kreatív alkotókat

A hibrid világban való alkotás, fogyasztás és együttműködés most egyszerűbbé vált a Lenovo legújabb generációs Windows 11 Yoga laptopjaival, amelyek lenyűgöző teljesítményt, hihetetlen sokoldalúságot és egyszerű mobilitást biztosítanak elegáns és hordozható kivitelben.

2023. március 29. 21:30

A felhő gyors és kényelmes, de hogyan lesz biztonságos?

A felhőalapú IT rendszerekkel a vállalatok gyors, megbízható és könnyen elérhető technológiai szolgáltatásokhoz jutnak, amelyek maximálisan képesek támogatni az üzleti igényeket és a működést.  A felhőtechnológia alkalmazása ugyanakkor biztonsági kihívást is jelent a hozzáférések kezelése szempontjából, hiszen a vállalati IT infrastruktúra határai kibővülnek, így a védendő adatok köre is. Ezért elengedhetetlenül fontos egy felhőstratégia megalkotása és alkalmazása a vállalatok számára.

2023. március 29. 20:08

A Fujitsu európai partnerkapcsolatra lép a Nuixszal

A Fujitsu kibővítette partnerkapcsolatát a nyomozati analitikai és hírszerzési szoftvereket szállító Nuixszal az adatvédelmi, valamint a bűnözés és csalás elleni megoldások piacán. A Fujitsu európai portfóliójába felvett Nuix termékekkel az ügyfelek megbízhatóan értelmezni tudják működési területük bármilyen adatát.

2023. március 29. 14:15

Így válassza ki a megfelelő vezeték nélküli technológiát

A vezeték nélküli technológia ma már az emberek és a vállalkozások mindennapi életének szerves részét képezi. Csakúgy, mint mondjuk az elektromosság esetében, akkor döbbenünk rá a vezeték nélküli technológia fontosságára, amikor probléma adódik a hálózatunkkal. Éppen ezért most minden eddiginél fontosabb, hogy a szervezetek úgy alakítsák vezeték nélküli megoldásaikat, hogy azok megfeleljenek az üzletük sajátos igényeinek és elvárásainak.

2023. március 29. 11:21

A Kingston FURY tovább színesíti a DDR5 termékcsalád megjelenését

A memóriatermékek és technológiai megoldások terén globális piacvezető Kingston Technology Company, Inc. nagy teljesítményű memóriatermékeket gyártó részlege, a Kingston FURY fehér hőelosztóval ellátott modellekkel egészítette ki díjnyertes Kingston FURY DDR5 memóriamodul-családját, még több lehetőséget biztosítva azok számára, akik minden szempontból kiemelkedő rendszert kívánnak építeni.

2023. március 28. 15:04

Kövess minket a Facebookon!

Cikkgyűjtő

További fontos híreink

Megvannak a digitális marketingről szóló legjobb szakdolgozatok

2023. március 27. 12:43

Az Alzánál egyszerűbb lett az áruvisszaküldés és a reklamáció

2023. március 21. 09:59

Töretlennek tűnik a csaló e-mailek és SMS-ek terjedése – van megoldás

2023. március 14. 20:32

IT Akadémiát indított a BME VIK és a Qualysoft

2023. március 9. 14:08