Két új középkategóriás Sony DSLR: A560 és A580

Kiss Ádám Zoltán, 2010. augusztus 24. 20:12

Full HD videóval és tágabb érzékenységgel érkezik a Sony két új tükörreflexese, az Alpha A560 és A580.

Mindkét készülék szíve az újgenerációs Exmor APS HD CMOS Sensor. A szenzor a BIONZ képalkotó processzorral együtt nagysebességű, folyamatos sorozatfelvételt és a kompozíciós, képkezelési lehetőségek széles palettáját kínálja. Az A580 és az A560 akár 7 kép/mp sorozatfelvételi sebességre képes “Speed Priority Continuous Advance” módban. A népszerű Quick AF Live View rendszert is tökéletesítették. Az DSLR-A580 és az A560 kompatibilisek a már több mint 30-féle A-bajonettes Sony illetve Carl Zeiss objektívekkel, a SteadyShot INSIDE szolgáltatás mellett. Ez utóbbi, a vázba integrált képstabilizációs szenzor akár 4 expozíciós lépésben csökkenti a rázkódás okozta bemozdulásokat főleg kézből történő fotózáskor esetén.

Full HD videorögzítés
Az A580 és az A560 készülékek is képesek Full HD videofelvételekre. A különálló “Movie” gomb megnyomásával HD felbontású videók illetve sztereó hangzás rögzíthető, akár AVCHD 1080i vagy a “web-barát” MP4 formátumban. A mind a méretét, mind a felbontását tekintve nagy Exmor APS HD CMOS szenzor teszi lehetővé a HD filmfelvételt gyönyörű, elmosódott háttérrel (“bokeh” effekt).

Kényelmes komponálás és képellenőrzés
A gépet akár a fej fölé, akár bokamagasságban tartva kényelmesen komponálhatjuk meg a felvételt a 7,5 cm-es (3.0") Xtra Fine LCD fényes, magas kontrasztú, részlet- és színgazdag kijelző segítségével. További fejlesztésként a “Focus Check Live View” mód áll rendelkezésre akkor, amikor a legfinomabb részleteket is ellenőrizni kell. Ilyenkor a fő szenzor valósidejű képet jelenít meg az LCD kijelzőn, ahol bármely részlet kinagyítható, így beállítható a legpontosabb manuális fókusz is. A “Contrast AF” módot a “Live View” módban lehet aktiválni. A magas kontrasztú optikai kereső a teljes kép 95%-át fedi le. Mindkét fényképezőgép funkciói között megtalálható a 3D Sweep Panorama, amellyel a fotós részletgazdag, extraszéles panorámaképet készíthet, a 3D panorámaképek pedig a kompatibilis 3D televíziók segítségével jeleníthetők meg. Az Auto HDR az előző generációs α modellekhez képest többre képes. Három, egymást követő sorozatfelvétel eredményeként születik meg egyetlen kép, amelyben mind a fényes, mind az árnyékos területek jó részletességgel kelnek életre. A “Multi-frame” zajcsökkentés 6 képet illeszt össze és így alacsony zajtartalmú képek készíthetők, maximum a kitolt ISO 25600 érzékenység. Az új fényképezőgépekhez Memory Stick PRO Duo (beleértve a Memory Stick PRO-HG Duo kártyát is) és SD (SDHC és SDXC formátumok egyaránt) memóriakártyák használhatók. A Memory Stick PRO-HG Duo HX 30MB/s adatátviteli sebessége a legjobb teljesítményt nyújtja, ha a “continuous shooting” üzemmódot választunk, vagy a felvételeket másoljuk.

A DSLR-A580 digitális SLR fényképezőgép 2010. októberétől kapható, míg a DSLR-A560 típus 2011. évtől lesz elérhető.

A DSLR-A580 és DSLR-A560 főbb jellemzői:

  • DSLR-A580 (16,2 megapixel) és DSLR-A560 (14,2 megapixel)
  • Gyors és precíz fotózás akár 7 kép/mp sebességgel
  • Új, 15-pontos fázis alapú AF rendszer a gyors és pontos autofókusz követésre
  • Full HD videorögzítés
  • Fejlett képalkotó funkciók: 3D Sweep Panorama, Auto HDR és multiframe zajcsökkentés

Kulcsszavak: kamera Sony

Digicam ROVAT TOVÁBBI HÍREI

A Nikon kiadja az első tükör nélküli DX formátumú fix objektívet

A Nikon ma bővíti a NIKKOR Z DX objektívek kínálatát az első DX formátumú fix objektívvel. A NIKKOR Z DX 24mm f/1.7 objektív nagy fényerejű, éles, és közeli felvételekhez is kiváló, valamint gyenge fényben is remekül teljesít. A kompakt és sokoldalú objektív tökéletes fix objektív élénk mindennapi fényképekhez.

2023. május 31. 18:31

A Sony bejelentette legújabb ultraszéles látószögű zoomos vlogkameráját

A Sony bemutatja a ZV vlogkamera sorozatának második generációs kameráját, a ZV-1 II-t, amely rendkívül népszerű, piacvezető funkciókat tartalmaz. A ZV-1-nél szélesebb látószöggel a ZV-1 II segít a vloggereknek, hogy kiemelkedően fotogén képminőséggel még magával ragadóbb történeteket mesélhessenek.

2023. május 25. 15:42

A Nikon kiadja az agilis z 8 fényképezőgépet

A Nikon a nagy teljesítményű és agilis Z 8 fényképezőgéppel bővíti a professzionális Z sorozatú, tükör nélküli fényképezőgépei kínálatát. A Z 9 számos funkciója mellett könnyű vázzal rendelkező, vadonatúj Z 8 elképesztő rugalmasságot biztosít a videókkal és állóképekkel is dolgozó hibrid alkotók számára, amellyel életre kelthetik elképzeléseiket.

2023. május 11. 11:23

Szépirodalmi és fotós pályázatot hirdettek

Titkot rejt az erdő címmel hirdet országos vers- próza- és meseíró pályázatot a Debreceni Nagyerdőért Természetvédelmi és Kulturális Egyesület. Nyolcadik alkalommal rendezi meg az egyesület a különleges versenyt. A természetvédelmi-irodalmi pályázattal a 6-19 éves kategóriát célozzák meg. Idei újítás, hogy fotós kategóriába is külön címen jelentkezhetnek a gyerekek. A rendezvény fővédnöke Halász Judit, Kossuth- és Jászai díjas színművész, aki ötödik éve támogatja a rendezvényt.

2023. május 10. 14:17

A Sony új firmware-frissítést jelentett be az FX3 és FX30 kamerákhoz

A Sony új firmware-frissítéseket jelentett be az FX3 full-frame és az FX30 Super 35 digitális mozikamerákhoz, amelyek a filmes történetmesélés funkcióinak bővítésével és a filmalkotók szorosabb kapcsolatával jár. 

2023. április 20. 17:40

Kövess minket a Facebookon!

Cikkgyűjtő

További fontos híreink

Hogyan lopják el adatainkat a hackerek és mire figyeljünk jelszókezelő vásárlásakor?

2023. május 31. 15:40

Itt a legnagyobb webáruházak rangsora

2023. május 23. 20:10

Új fizetési kapu magyar e-kereskedőknek

2023. május 18. 12:49

Nem törődünk eléggé online adataink védelmével

2023. május 8. 15:39