Két új középkategóriás Sony DSLR: A560 és A580

Kiss Ádám Zoltán, 2010. augusztus 24. 20:12

Full HD videóval és tágabb érzékenységgel érkezik a Sony két új tükörreflexese, az Alpha A560 és A580.

Mindkét készülék szíve az újgenerációs Exmor APS HD CMOS Sensor. A szenzor a BIONZ képalkotó processzorral együtt nagysebességű, folyamatos sorozatfelvételt és a kompozíciós, képkezelési lehetőségek széles palettáját kínálja. Az A580 és az A560 akár 7 kép/mp sorozatfelvételi sebességre képes “Speed Priority Continuous Advance” módban. A népszerű Quick AF Live View rendszert is tökéletesítették. Az DSLR-A580 és az A560 kompatibilisek a már több mint 30-féle A-bajonettes Sony illetve Carl Zeiss objektívekkel, a SteadyShot INSIDE szolgáltatás mellett. Ez utóbbi, a vázba integrált képstabilizációs szenzor akár 4 expozíciós lépésben csökkenti a rázkódás okozta bemozdulásokat főleg kézből történő fotózáskor esetén.

Full HD videorögzítés
Az A580 és az A560 készülékek is képesek Full HD videofelvételekre. A különálló “Movie” gomb megnyomásával HD felbontású videók illetve sztereó hangzás rögzíthető, akár AVCHD 1080i vagy a “web-barát” MP4 formátumban. A mind a méretét, mind a felbontását tekintve nagy Exmor APS HD CMOS szenzor teszi lehetővé a HD filmfelvételt gyönyörű, elmosódott háttérrel (“bokeh” effekt).

Kényelmes komponálás és képellenőrzés
A gépet akár a fej fölé, akár bokamagasságban tartva kényelmesen komponálhatjuk meg a felvételt a 7,5 cm-es (3.0") Xtra Fine LCD fényes, magas kontrasztú, részlet- és színgazdag kijelző segítségével. További fejlesztésként a “Focus Check Live View” mód áll rendelkezésre akkor, amikor a legfinomabb részleteket is ellenőrizni kell. Ilyenkor a fő szenzor valósidejű képet jelenít meg az LCD kijelzőn, ahol bármely részlet kinagyítható, így beállítható a legpontosabb manuális fókusz is. A “Contrast AF” módot a “Live View” módban lehet aktiválni. A magas kontrasztú optikai kereső a teljes kép 95%-át fedi le. Mindkét fényképezőgép funkciói között megtalálható a 3D Sweep Panorama, amellyel a fotós részletgazdag, extraszéles panorámaképet készíthet, a 3D panorámaképek pedig a kompatibilis 3D televíziók segítségével jeleníthetők meg. Az Auto HDR az előző generációs α modellekhez képest többre képes. Három, egymást követő sorozatfelvétel eredményeként születik meg egyetlen kép, amelyben mind a fényes, mind az árnyékos területek jó részletességgel kelnek életre. A “Multi-frame” zajcsökkentés 6 képet illeszt össze és így alacsony zajtartalmú képek készíthetők, maximum a kitolt ISO 25600 érzékenység. Az új fényképezőgépekhez Memory Stick PRO Duo (beleértve a Memory Stick PRO-HG Duo kártyát is) és SD (SDHC és SDXC formátumok egyaránt) memóriakártyák használhatók. A Memory Stick PRO-HG Duo HX 30MB/s adatátviteli sebessége a legjobb teljesítményt nyújtja, ha a “continuous shooting” üzemmódot választunk, vagy a felvételeket másoljuk.

A DSLR-A580 digitális SLR fényképezőgép 2010. októberétől kapható, míg a DSLR-A560 típus 2011. évtől lesz elérhető.

A DSLR-A580 és DSLR-A560 főbb jellemzői:

  • DSLR-A580 (16,2 megapixel) és DSLR-A560 (14,2 megapixel)
  • Gyors és precíz fotózás akár 7 kép/mp sebességgel
  • Új, 15-pontos fázis alapú AF rendszer a gyors és pontos autofókusz követésre
  • Full HD videorögzítés
  • Fejlett képalkotó funkciók: 3D Sweep Panorama, Auto HDR és multiframe zajcsökkentés

Kulcsszavak: kamera Sony

Digicam ROVAT TOVÁBBI HÍREI

Négymillió kép elemzése alapján készített átfogó tanulmányt a Huawei

A mobilfotózás trendjeit vizsgáló tanulmányt mutatott be a Huawei a barcelonai Mobil Világkongresszuson. A mintegy 4 millió* okostelefonnal készített fotó, illetve videó szoftveres és szakértői elemzése alapján összeállított „HUAWEI XMAGE Trend Report 2023”** a modern képalkotás sajátosságait igyekszik feltárni. 

2023. március 5. 15:13

Rekorddöntést örökített meg a HONOR Magic5 Pro

A HONOR az MWC 2023-on jelentette be, hogy a Guinness Rekordok Könyvét jegyző Guinness World Records-cal együttműködve örökített meg egy világrekord-kísérletet. A HONOR Magic5 széria megjelenése alkalmából a két cég együtt kereste fel Piotr Grabowski lengyel kosárlabdázót, aki kétszeres FIBA 3x3-as világbajnok és profi zsákoló. A kihívás: rekordot dönteni a világ legmagasabb, ugrás közbeni, lábak között kivitelezett kosárlabdazsákolásának kategóriájában.

2023. március 3. 19:37

A Varázslatos Magyarország átadja 2022-es természetfotó pályázatának nagydíját

Nívós helyszínen kerül átadásra a Varázslatos Magyarország által és az Agrárminisztérium ajánlásával megalapított díj: A magyar természetfotó nagydíját április 4-én adják át a Magyar Nemzeti Múzeumban. A Múzeum dísztermében megrendezésre kerülő ünnepélyes díjátadó egyben kiállításmegnyitó is lesz, a Múzeumban elsőként mutatják be idén a VM 2022-es pályázati évadának legszebb képeiből összeállított tárlatot.

2023. március 2. 21:16

Fotózási és videózási tippek a HONOR-tól a téli szezonhoz

A hideg téli hónapokban is számtalan lehetőség nyílik kiváló minőségű fényképek és videók készítésére. Az okostelefonok fejlődésének köszönhetően már nem csak a profi fényképezőgépekkel lehet lélegzetelállító felvételeket készíteni, hanem zsebünkben elférő készülékeinkkel is – akár otthon vagyunk, akár elutazunk sportolni valahova. 

2023. január 26. 12:39

Ezek a 2022-es év legjobb Huawei mobilos képei

Kihirdették a Huawei nemzetközi mobilfotós pályázata, a HUAWEI NEXT IMAGE Awards 2022 győzteseit. A beérkezett alkotásokat neves fotósokból, művészekből és további szakemberekből álló zsűri bírálta el; összesen 54 pályaművet díjaztak. Varázslatos tűzijáték, természetesen bájos portréfotó és ősi erőt sugárzó ménes nyerte el a verseny három fődíját, és az azzal járó egyenként 10 ezer amerikai dolláros pénzjutalmat.

2023. január 17. 16:14

Kövess minket a Facebookon!

Cikkgyűjtő

További fontos híreink

Az Alzánál egyszerűbb lett az áruvisszaküldés és a reklamáció

2023. március 21. 09:59

Töretlennek tűnik a csaló e-mailek és SMS-ek terjedése – van megoldás

2023. március 14. 20:32

IT Akadémiát indított a BME VIK és a Qualysoft

2023. március 9. 14:08

DEUTSCHE TELEKOM innovációk az idei Mobil Világkiállításon

2023. február 28. 12:48