Hibridreflexes Sony gépek

Kiss Ádám Zoltán, 2010. augusztus 25. 15:40

A Sony egy teljesen új kategóriát mutatott be a hibridreflexes Alpha-A33 és A55gépekkel, a fix, féligáteresztő tükör a fény egy részét a tükörreflexesekből jól ismert, gyors autófókusz rendszerhez, másik részét pedig a fő szenzorhoz továbbítja.

A Sony első digitális fényképezőgépei, amelyben a félig áteresztő tükör technológia bemutatkozik, eddig ismeretlen felvételi lehetőségeket kínálnak. A hagyományos DSLR fényképezőgépek lehetőségeit kiegészítve a félig áteresztő tükör olyan megoldással jelentkezik, amely optikai úton választja ketté a képet és küldi azt a fő képérzékelőhöz illetve a különálló, fázis alapú autófókusz szenzorhoz. A nagyfelbontású élőkép és a gyors, pontos fázis alapú autófókusz mindig rendelkezésre áll – vagy a változtatható dőlésszögű 7,5cm (3”) LCD kijelzőn vagy a precíziós Tru-Finder elektronikus keresőn. Ez egyben azt jelenti, hogy a mozgó tárgyak is mindig fókuszban maradnak, attól függetlenül, hogy állóképek vagy Full HD videók készülnek.

A félig áteresztő tükör technológia a korábbi DSLR modellek határain lépett túl egyszerűbb mechanikai felépítéssel, kisebb vázzal. Nagyfelbontású felvétel akár 10 kép/mp sebességgel, precíz AF követéssel Az új félig áteresztő tükör technológia többek között lehetővé teszi, hogy az A55 akár 10kép/mp (A33: 7kép/mp) sebességgel készítsen sorozatképet Continuous Priority AE üzemmódban. Ez egyben a világ jelenleg leggyorsabb folyamatos AF képrögzítése a cserélhető objektíves, APS-C méretű képszenzoros gépek között. Az újonnan kifejlesztett 15-pontos fázis alapú autófókusz rendszer gyors, precíz AF követést biztosít, még mozgó tárgyak és sorozatfelvétel esetén is.

A világ első Quick AF Full HD filmrögzítése

Az A55 és az A33 gépekben debütál a Quick AF Full HD filmrögzítés is. A félig áteresztő tükör technológia segítségével AVCHD 1080i minőségű videók készthetők precíz, fázis alapú AF követés használata mellett még mozgó tárgyak esetén is. A valósidejű videó élőkép mostantól a keresőben is rendelkezésre áll, ellentétben a DSLR fényképezőgépekkel, ahol a felemelt tükör gátolta a kép keresőbe történő eljutását a felvétel ideje alatt.

Komponálás és ellenőrzés

A Sony Quick AF Live View rendszer hatékonyabb lett, a nagyfelbontású élőkép kiegészítve az egyedülálló fázis alapú AF redszerrel még a gyorsan mozgó tárgyak esetében is pontos képet ad. A szabadon (maximum 270 fokban) dönthető, világos, 7,5 cm-es (3,0") (16:9) Xtra Fine LCD kijelző nagy felbontást és kontrasztot biztosít. A precíziós elektronikus kereső 1,15 millió képpontos felbontásával tiszta, fényes képet ad a kompozíció teljes egészéről. Az expozíció, mélység és a színek azonnal élőképként ellenőrizhetők az LCD-n és a keresőben is. A  precíz komponálás érdekében rácsvonal is bekapcsolható a keresőben és az LCD kijelzőn is, egy új digitális vízszintező társaságában.

Az első GPS-es Sony Alpha

A vázban található stabilizációs rendszer 4 lépcsős rázkódásvédelemmel segíti a kézből történő fotózást. Az SLT-A55 a Sony első Alpha fényképezőgépe, amely integrált GPS rendszerrel is felszerelt, így a felvételek automatikusan megkapják az azonosító koordinátákat.

Az új A55 és A33 áttetsző prizmás fényképezőgépek 2010 októberétől kaphatók.

Sony Alpha-A33 és A55 főbb jellemzők:

  • Az α55 (SLT-A55V) (16,2 megapixel) és az α33 (SLT-A33) (14,2 megapixel)
  • Nagysebességű felvétel akár 10 kép/mp sebességgel, precíz, követő autófókusszal
  • A “Quick AF HD Movie” először mutatkozik be és lágy, folyamatos autófókuszt biztosít videofelvétel közben is
  • Fejlett előkép gyors AF működéssel és 7.5 cm (3") dönthető LCD, Tru-Finder (elektronikus) kereső 100% lefedettséggel
  • Fejlett képalkotó megoldások: 3D Sweep Panorama, Auto HDR és multi-frame zajcsökkentés

Kulcsszavak: kamera Sony

Digicam ROVAT TOVÁBBI HÍREI

Négymillió kép elemzése alapján készített átfogó tanulmányt a Huawei

A mobilfotózás trendjeit vizsgáló tanulmányt mutatott be a Huawei a barcelonai Mobil Világkongresszuson. A mintegy 4 millió* okostelefonnal készített fotó, illetve videó szoftveres és szakértői elemzése alapján összeállított „HUAWEI XMAGE Trend Report 2023”** a modern képalkotás sajátosságait igyekszik feltárni. 

2023. március 5. 15:13

Rekorddöntést örökített meg a HONOR Magic5 Pro

A HONOR az MWC 2023-on jelentette be, hogy a Guinness Rekordok Könyvét jegyző Guinness World Records-cal együttműködve örökített meg egy világrekord-kísérletet. A HONOR Magic5 széria megjelenése alkalmából a két cég együtt kereste fel Piotr Grabowski lengyel kosárlabdázót, aki kétszeres FIBA 3x3-as világbajnok és profi zsákoló. A kihívás: rekordot dönteni a világ legmagasabb, ugrás közbeni, lábak között kivitelezett kosárlabdazsákolásának kategóriájában.

2023. március 3. 19:37

A Varázslatos Magyarország átadja 2022-es természetfotó pályázatának nagydíját

Nívós helyszínen kerül átadásra a Varázslatos Magyarország által és az Agrárminisztérium ajánlásával megalapított díj: A magyar természetfotó nagydíját április 4-én adják át a Magyar Nemzeti Múzeumban. A Múzeum dísztermében megrendezésre kerülő ünnepélyes díjátadó egyben kiállításmegnyitó is lesz, a Múzeumban elsőként mutatják be idén a VM 2022-es pályázati évadának legszebb képeiből összeállított tárlatot.

2023. március 2. 21:16

Fotózási és videózási tippek a HONOR-tól a téli szezonhoz

A hideg téli hónapokban is számtalan lehetőség nyílik kiváló minőségű fényképek és videók készítésére. Az okostelefonok fejlődésének köszönhetően már nem csak a profi fényképezőgépekkel lehet lélegzetelállító felvételeket készíteni, hanem zsebünkben elférő készülékeinkkel is – akár otthon vagyunk, akár elutazunk sportolni valahova. 

2023. január 26. 12:39

Ezek a 2022-es év legjobb Huawei mobilos képei

Kihirdették a Huawei nemzetközi mobilfotós pályázata, a HUAWEI NEXT IMAGE Awards 2022 győzteseit. A beérkezett alkotásokat neves fotósokból, művészekből és további szakemberekből álló zsűri bírálta el; összesen 54 pályaművet díjaztak. Varázslatos tűzijáték, természetesen bájos portréfotó és ősi erőt sugárzó ménes nyerte el a verseny három fődíját, és az azzal járó egyenként 10 ezer amerikai dolláros pénzjutalmat.

2023. január 17. 16:14

Kövess minket a Facebookon!

Cikkgyűjtő

További fontos híreink

Az Alzánál egyszerűbb lett az áruvisszaküldés és a reklamáció

2023. március 21. 09:59

Töretlennek tűnik a csaló e-mailek és SMS-ek terjedése – van megoldás

2023. március 14. 20:32

IT Akadémiát indított a BME VIK és a Qualysoft

2023. március 9. 14:08

DEUTSCHE TELEKOM innovációk az idei Mobil Világkiállításon

2023. február 28. 12:48