1,2 millió GPS-készüléket hív vissza a Garmin

Milkovits Gábor, 2010. augusztus 27. 06:35

A világ legnagyobb GPS-gyártójának számító Garmin bejelentette, hogy összesen mintegy 1,2 millió darab navigációs eszközt ingyenesen kicserél, mert túlmelegedő akkumulátoruk balesetet okozhat.

A cserére szoruló készülékekből 796 ezer darabot az Egyesült Államokban értékesítettek, a többi viszont világszerte került eladásra, és Magyarországra is került belőlük. A szóban forgó GPS-ek a Nüvi 200W, a 250W, a 260W, a 7xx és a 7xxT termékcsaládok tagjai, azonban szerencsére nem az összes ilyen készülékbe kerültek hibás akkuk. Azt, hogy ki kell-e cserélni az adott navigációs eszközt, a Garmin weboldalán, a sorozatszám alapján állapíthatják meg a tulajdonosok – a lap alja felé található mezőbe kell beírni a készülék számát, majd a „Check Serial Number” feliratra kell rákattintani.

A Garmin egyelőre nem nevezte meg a balesetveszélyes akkuk gyártóját, azt azonban közölte, hogy a cég részt vállal a visszahívás költségeiből. Az akkuk túlhevüléséből következő meghibásodások, illetve az ezekből adódó, akár személyi sérüléssel is járó balesetek viszonylag gyakoriak a hordozható készülékek világában. A visszahívási akciók sokszor igen komoly pénzébe kerülnek az adott elektronikai vállalatnak, ráadásul az ilyen ügyek az imázst is jócskán megtépázhatják.

Kulcsszavak: GPS Garmin

Fogyasztói elektronika ROVAT TOVÁBBI HÍREI

Több tucatnyi elismerést kaptak az LG innovációi a CES 2023 bíráitól

Az LG Electronics (LG) legújabb életmód-megoldásainak technológiai és dizájnbeli kiválóságát ezúttal is számos elismeréssel jutalmazták: a vállalat több mint két tucat CES 2023 innovációs díjat érdemelt ki. Ezek között az LG OLED készülékei a legkiemelkedőbb megoldásoknak odaítélt Best of Innovation díjból hármat is bezsebeltek a számítógépes perifériák, játékok és videokijelzők kategóriáiban.

2022. december 2. 17:00

Fejlessze a játékok hangzását a vadonatúj Philips TAG5106 fejhallgatóval

Az MMD, vezető kijelzőspecialista és a Philips monitors márka licencpartnere örömmel jelenti be egy vadonatúj prémium gaming headset bevezetését, amelyet a kényelem, a kiváló hangzás és a fejlett vezeték nélküli technológiák ideális kombinációját kereső játékosok számára terveztek. 

2022. december 1. 19:54

Áttörést jelenthetnek az EKG-t mérő okosórák a tünetmentes szívproblémák felismerésében

Az európai kardiológusok legfrissebb irányelvei szerint* az egyik leggyakoribb szívritmuszavar, a pitvarfibrilláció azonosítása az EKG-funkcióval rendelkező okosórákkal új távlatokat nyithat az orvoslásban. A kereskedelmi forgalomban is kapható okoseszközök folyamatosan fejlődő algoritmusai és technológiái hozzájárulhatnak az egyébként tünetmentes szívritmuszavarok hatékonyabb szűréséhez, ezáltal sok páciens időben orvoshoz juthat a problémájával. A Huawei friss felmérése szerint** a magyar válaszadók 78 százaléka használná az EKG funkciót az okosóráján. 

2022. november 30. 20:11

Elindult a termelés a kecskeméti Mercedes-Benz gyár új présüzemében

Megkezdődött a termelés a kecskeméti Mercedes-Benz gyár mintegy 23 ezer négyzetméteres új présüzemében, amely helyben készült alkatrészekkel látja el mind a Magyarországon készülő kompakt gépjárműveket, mind pedig a vállalat globális termelési hálózatának gyárait.

2022. november 25. 13:58

Elsősorban nem a környezetvédelem miatt veszünk e-autót

Nem a környezettudatosság, hanem az állami támogatások ösztönzik leginkább a villanyautózást – derült ki az Allianz Hungária elektromosautó-vásárlási szokásokkal kapcsolatos online, nem reprezentatív kutatásából.*

2022. november 25. 11:17

Kövess minket a Facebookon!

Cikkgyűjtő

További fontos híreink

Lezárult a 2022-es ’Az Év Honlapja’ pályázat!

2022. december 2. 13:58

Innovatív építőipari vállalkozás vezetőit díjazta a FIVOSZ

2022. november 29. 12:39

December 1. éjfélig lehet nevezni 'Az Év Honlapja’ pályázatra!

2022. november 23. 09:55

Az energiatárolás lehet a válság megoldásának kulcsa

2022. november 18. 09:55