Full HD videó és 360 fokos videofelvétel az új Bloggie Touch-ban

Kiss Ádám Zoltán, 2010. szeptember 2. 09:17

A változatlanul az egyszerű kezelhetőséget szem előtt tartó új generációs Bloggie modellek mindegyike karcsú, lekerekített alumínium házat és új kezelőfelületet kapott.

A kamera vonalait a nagyméretű, fényes, 7,6cm (3”) LCD érintőképernyő uralja, amelyen tisztán visszajátszhatók a videó és fényképfelvételek. Az új felhasználói interfész az igen intuitív megoldással („touch and flick”) kezeli mind a filmeket, mind a fotókat, a fényképek és videók folyamatosan, egymással párhuzamosan is készíthetők. A beépített Exmor CMOS szenzor Full HD videók és részletgazdag fotók készítését teszi lehetővé. A képminőséget támogatja az ilyen készülékben megszokottnál kissé nagyobb fényerejű objektív F2.8 értékű blendenyílásával, mellyel alacsonyabb zajtartalmú képek készíthetők beltéren vagy borús időben is.

A Bloggie Touch nagylátószögű objektívje autófókusz működésre is képes. Az új “auto macro” módban a tárgyak 10 cm távolságról is felvehetők. A készülékkel 360 fokos panorámaképek és videók és készíthetők, így minden felvehető, ami körülöttünk történik, ám ehhez csak csatlakoztatni kell a tartozék objektív-adaptert. A 360 fokos videók esetében a felbontás kétszer nagyobb az előző generációs Bloggie készülékekhez képest és a gyenge fényviszonyok között rögzített videofelvétel minősége is jobb, illetve a Bloggie Touch ún. „free-style” felvétel segítségével akár álló-, akár fekvő videofelvételeket is készíthet.

Kompakt méretei ellenére a Bloggie Touch közel 4 órányi HD filmfelvételi kapacitással rendelkezik (1280 x 720/30p módban), amely a 8 GB-os belső memórián kerül rögzítésre (a folyamatos, maximális felvételi idő: kb. 29 perc), majd a kamera közvetlenül csatlakoztatható kihajtható USB csatlakozója segítségével a PC-hez, eközben az akkumulátor is töltődik. A kedvenc pillanatokat a jól ismert „drag-and-drop” funkcióval lehet a web 2.0-ás weboldalakra felölteni, mint a YouTube, a Facebook vagy a Flickr. Amennyiben utazunk, hasznos funkció a „Share-it-Later” („oszd meg később”) funkció, amely akkor kezdi a feltöltést, ha a készülék újból csatlakozik az internetre. A felvett tartalmak további megjelenítését a HDMI port is segíti, amellyel a Bloggie Touch kamerán tárolt anyagok bármely HD tévén jó minőségben megjeleníthetők.

Az új Bloggie Touch MHS-TS20K mobil HD snap kamera pink, ezüst illetve fekete színekben 2010. novemberétől jelenik meg a boltokban.

A Bloggie Touch MHS-TS20K legfontosabb tulajdonságai:


·    Snap kamera Full HD 1920x1080 videó illetve 360 fokos felvételek rögzítésére alkalmas a 12,8 megapixeles fotók mellett
·    Nagyméretű, felhasználóbarát 7,6cm (3”) érintőképernyő és új kezelőfelület
·    Beépített USB és Bloggie szoftver az egyszerű webes feltöltéshez
 

Kulcsszavak: kamera kamkorder Sony

Digicam ROVAT TOVÁBBI HÍREI

Négymillió kép elemzése alapján készített átfogó tanulmányt a Huawei

A mobilfotózás trendjeit vizsgáló tanulmányt mutatott be a Huawei a barcelonai Mobil Világkongresszuson. A mintegy 4 millió* okostelefonnal készített fotó, illetve videó szoftveres és szakértői elemzése alapján összeállított „HUAWEI XMAGE Trend Report 2023”** a modern képalkotás sajátosságait igyekszik feltárni. 

2023. március 5. 15:13

Rekorddöntést örökített meg a HONOR Magic5 Pro

A HONOR az MWC 2023-on jelentette be, hogy a Guinness Rekordok Könyvét jegyző Guinness World Records-cal együttműködve örökített meg egy világrekord-kísérletet. A HONOR Magic5 széria megjelenése alkalmából a két cég együtt kereste fel Piotr Grabowski lengyel kosárlabdázót, aki kétszeres FIBA 3x3-as világbajnok és profi zsákoló. A kihívás: rekordot dönteni a világ legmagasabb, ugrás közbeni, lábak között kivitelezett kosárlabdazsákolásának kategóriájában.

2023. március 3. 19:37

A Varázslatos Magyarország átadja 2022-es természetfotó pályázatának nagydíját

Nívós helyszínen kerül átadásra a Varázslatos Magyarország által és az Agrárminisztérium ajánlásával megalapított díj: A magyar természetfotó nagydíját április 4-én adják át a Magyar Nemzeti Múzeumban. A Múzeum dísztermében megrendezésre kerülő ünnepélyes díjátadó egyben kiállításmegnyitó is lesz, a Múzeumban elsőként mutatják be idén a VM 2022-es pályázati évadának legszebb képeiből összeállított tárlatot.

2023. március 2. 21:16

Fotózási és videózási tippek a HONOR-tól a téli szezonhoz

A hideg téli hónapokban is számtalan lehetőség nyílik kiváló minőségű fényképek és videók készítésére. Az okostelefonok fejlődésének köszönhetően már nem csak a profi fényképezőgépekkel lehet lélegzetelállító felvételeket készíteni, hanem zsebünkben elférő készülékeinkkel is – akár otthon vagyunk, akár elutazunk sportolni valahova. 

2023. január 26. 12:39

Ezek a 2022-es év legjobb Huawei mobilos képei

Kihirdették a Huawei nemzetközi mobilfotós pályázata, a HUAWEI NEXT IMAGE Awards 2022 győzteseit. A beérkezett alkotásokat neves fotósokból, művészekből és további szakemberekből álló zsűri bírálta el; összesen 54 pályaművet díjaztak. Varázslatos tűzijáték, természetesen bájos portréfotó és ősi erőt sugárzó ménes nyerte el a verseny három fődíját, és az azzal járó egyenként 10 ezer amerikai dolláros pénzjutalmat.

2023. január 17. 16:14

Kövess minket a Facebookon!

Cikkgyűjtő

További fontos híreink

Töretlennek tűnik a csaló e-mailek és SMS-ek terjedése – van megoldás

2023. március 14. 20:32

IT Akadémiát indított a BME VIK és a Qualysoft

2023. március 9. 14:08

DEUTSCHE TELEKOM innovációk az idei Mobil Világkiállításon

2023. február 28. 12:48

Megszervezik Magyarország első leginnovatívabb fejlesztői versenyét

2023. február 19. 13:20