Olcsóbb Apple TV, frissült iPod Touch, érintőképernyős Nano, kocka Shuffle

Kiss Ádám Zoltán, 2010. szeptember 2. 09:33

Az Apple TV könnyebben használható és harmadannyiba kerül, számos iPod modell frissült, a Touch többpontos érintésérzékenységet, a Nano apró érintőképernyőt kapott, a Shuffle pedig visszatért a korábbi hasáb formához.

Mint arra számítani lehetett, Steve Jobs számos új Apple terméket jelentett be. Ezek közül az iPod kínálat frissülése szinte biztosnak tűnt, hiszen jellemzően szeptember környékén szokott előállni a vállalat a médialejátszók új verzióival. A Touch modell, az egyik legdrágább választás volt eddig is, megújult formájában már többpontos vezérlésre is képes érintőképernyője, ám nem ez a lényeg. Sokkal fontosabb, hogy WiFi hálózaton keresztül már videóhívást is kezdeményezhetünk raja egy másik Touch, vagy egy iPhone 4 irányába, bele került egy nagyító üveghez hasonló, az olvasást, megtekintést segítő nagyfelbontású szoftveres eszköz is. A videofelvételeket is komolyabban vehetjük a Touch esetében, mivel mostantól HD felbontásra képes, ráadásként pedig egy online játékszolgáltatást is igénybe vehetünk. A 8GB-os 229 dollárba, a 32 GB-os 299, a 64 GB-os pedig 399 dollárba kerül.Megújultak a kistesók is, a Nano például teljes metamorfózison ment át, hiszen története során először kapott érintőképernyőt. Tulajdonképpen olyan, mint egy új kocka-Shuffle, mert a ez a modell is átváltozott, csak éppen nem a hagyományos tárcsával, hanem képernyőjén keresztül vezérelhető. A Nano vére valóban nagyon picúr lett, ám sajnos memóriája is az maradt, ráadásul ehhez képest elég drága, a 8GB-os 149 dollárba, a 16 GB-os 179 dollárba kerül. A Shuffle, mint említettük egy vissza a jövőbe manőverrel újra kockásodott, ám az Apple itt sem törte össze magát a memóriabővítés terén, mindössze 2GB-os, ám legalább olcsó, 49 dollárért juthatunk hozzá. A klasszikus iPod modell sajnos nem frissült, pedig már igencsak koros a jelenlegi verzió, a még mindig merevlemez használatából adódó több GB-ért cserébe lassabban vált az albumok között, lassan itt is ideje lenne az egyre olcsóbb flash memória bevezetésének.Az iPodok mellet Jobs másik fontos mondanivalója a megújult Apple TV volt. A korábbi, 2007-ben bemutatott 299 dolláros modell drága volt, számítógépre kellett dugni, így soha nem futott be igazán. Az új verzió mindössze harmadába, 99 dollárba kerül, használata is jóval egyszerűbb. Fox,  ABC, ABC Family, Disney Channel és BBC America előfizetés választható hozzá, HD felbontású, HDMI kimenettel rendelkezik, a HD televíziós műsorokért 99 centet, a DVD-n frissen megjelenő filmekért 4 dollár 99 centet kell majd fizetni. A jelek szerint tehát az Apple is áttért a talán a játékkonzolok piacán legfeltűnőbb üzleti modellre, miszerint a gépet olcsóbban adja, és a tartalmon próbálja behozni hasznát.

 


 

Kulcsszavak: Mac iPod TV Apple

IT ROVAT TOVÁBBI HÍREI

Felgyorsítja stratégiai átalakulását a Maersk

Jelentős előrelépést ért el digitális átalakulásában a dán Maersk. A világ legnagyobb tengeri szállítmányozó vállalata az SAP Business Technology Platform segítségével gyorsítja fel stratégiai fejlődését, automatizálja üzleti folyamatait, növeli hatékonyságát, teszi egyszerűbbé a technológia használatát, és növeli a felhasználói élményt.

2023. június 2. 11:20

Szerverhardver frissítés vs. váltás a legújabb platformra – melyik éri meg jobban?

Az elmúlt időszak gazdasági kihívásai az adatközponti IT-infrastruktúrákat sem kímélik. Egy korábbi felmérés adatai szerint 2020-ban még a válaszadók 42 százaléka azt vallotta, hogy két-három évente frissíti adatközponti szervereit, míg 26 százalékuk nyilatkozott úgy, hogy ezt minden évben megteszi. 

2023. június 1. 11:19

NIS2 és DORA: a kiberbiztonsági felzárkóztatás motorjai vagy újabb felesleges terhek?

Egyre inkább foglalkoztatja a vállalatokat az Európai Unióban, hogy hogyan fogja érinteni őket a NIS2, a felülvizsgált kibervédelmi irányelv, amely a 2016-os hálózat és információbiztonsági irányelv helyébe lép (NIS), illetve a Digital Operational Resilience Act (DORA), a pénzügyi szektor védelmének erősítését célzó rendelet. A NIS2 esetében a részletek még pontosításra várnak és a tagországok csak később ültetik át a nemzeti jogba az irányelveket, de az biztos, hogy az EU-n belül tevékenykedő cégeknek komoly munkát kell fektetniük abba, hogy eleget tegyenek a jogszabályoknak. Ha észszerűen implementálják az előírásokat a helyi jogrendbe, az jelentős előrelépést hozhat a hazai vállalatok kibervédelmi fejlettségében, ám ehhez kulcsfontosságú, hogy már most elkezdjék a felkészülést. A BlueVoyant szakértői áttekintették, hogy várakozásaik szerint mit jelentenek majd a gyakorlatban a jogszabályok.

2023. május 31. 17:00

A QNAP elvitte legújabb termékeit az idei COMPUTEX kiállításra

A QNAP Systems, Inc. (QNAP), a számítási-, hálózatépítési- és tárolási megoldások vezető innovátora is részt vesz a COMPUTEX TAIPEI 2023 kiállításon (Nangang Exhibition Center, 1. csarnok, standazonosító: J0409a).

2023. május 30. 16:55

Éles részletek és tiszta, gyors tempójú mozgás az AGON by AOC új gaming monitorával

Az AGON by AOC – a világ vezető gamer monitor* és IT-kiegészítő márkája büszkén mutatja be a kompakt Q24G2A/BK modellt az AOC GAMING termékpalettájáról. Ez a gaming monitor egy 23,8″-es (60,4 cm) IPS panellel rendelkezik, amely figyelemre méltó QHD felbontást (2560x1440) biztosít 165 Hz frissítési rátával és 1 ms MPRT válaszidővel. Az 1000:1 kontrasztarányt és 108,7% -os sRGB színskála-lefedettséget kínáló AOC GAMING Q24G2A/BK lenyűgöző látványt és reszponzív teljesítményt nyújt helytakarékos formában.

2023. május 28. 13:32

Kövess minket a Facebookon!

Cikkgyűjtő

További fontos híreink

Hogyan lopják el adatainkat a hackerek és mire figyeljünk jelszókezelő vásárlásakor?

2023. május 31. 15:40

Itt a legnagyobb webáruházak rangsora

2023. május 23. 20:10

Új fizetési kapu magyar e-kereskedőknek

2023. május 18. 12:49

Nem törődünk eléggé online adataink védelmével

2023. május 8. 15:39