Letölthető a Chrome 6

Kiss Ádám Zoltán, 2010. szeptember 3. 10:45

A Google böngészőjének második születésnapját a cég egy eddig csak tesztverzióban elérhető, vadonatúj végleges változat, a Chrome 6 kiadásával ünnepli.

A Chrome kiadásakor a fejlesztők nem igazán a mellbevágó újdonságokra koncentráltak, inkább megpróbálták a szoftvert megbízhatóbbá és gyorsabbá tenni. A Chrome eddig is az egyik leggyorsabb böngésző volt, most pedig még a korábbi verziónál is háromszor gyorsabb lesz. A Windowsra, Macre és Linuxra is letölthető programban frissítették a felhasználói felületet, összeolvasztották az eddigi két menüt, leegyszerűsítették az Omnibox működését, valamint javítottak az automatikus kitöltésen is. A szoftver a Google sokat vitatott frissítési technikája miatt automatikusan frissül. Az ellenzők szerint ez nem korrekt megoldás, meg sem kérdezik a felhasználót arról, mi történik a gépén. A Google szerint viszont csak így lehet biztosítani, hogy a szoftvereik legnagyobb része lépést tartson fejlesztéseikkel. Mindenesetre most valóban komoly változtatásokat hajtottak végre a kódban, 14 biztonsági rést foltoztak be, és a Google hibabejelentési politikája miatt ez önmagában a hibákat jelző felhasználóknak összesen 4337 dollárt hozott. Aki még nem próbálta ki a Google Chrome-ot, most egy vadonatúj, frissült verzióval próbálkozhat, a Chrome 6 már letölthető, és ki is próbálható.


 

Kulcsszavak: Google Chrome böngésző

IT ROVAT TOVÁBBI HÍREI

A QNAP elvitte legújabb termékeit az idei COMPUTEX kiállításra

A QNAP Systems, Inc. (QNAP), a számítási-, hálózatépítési- és tárolási megoldások vezető innovátora is részt vesz a COMPUTEX TAIPEI 2023 kiállításon (Nangang Exhibition Center, 1. csarnok, standazonosító: J0409a).

2023. május 30. 16:55

Éles részletek és tiszta, gyors tempójú mozgás az AGON by AOC új gaming monitorával

Az AGON by AOC – a világ vezető gamer monitor* és IT-kiegészítő márkája büszkén mutatja be a kompakt Q24G2A/BK modellt az AOC GAMING termékpalettájáról. Ez a gaming monitor egy 23,8″-es (60,4 cm) IPS panellel rendelkezik, amely figyelemre méltó QHD felbontást (2560x1440) biztosít 165 Hz frissítési rátával és 1 ms MPRT válaszidővel. Az 1000:1 kontrasztarányt és 108,7% -os sRGB színskála-lefedettséget kínáló AOC GAMING Q24G2A/BK lenyűgöző látványt és reszponzív teljesítményt nyújt helytakarékos formában.

2023. május 28. 13:32

Ötéves digitális átalakítási program elindításáról állapodott meg a Diageo az SAP-val és az IBM-mel

Informatikai környezetének teljes korszerűsítésére indított programot a világhírű italmárkák gyártásáról és forgalmazásáról ismert Diageo. A többek közt a Guinness, a Smirnoff és a Johnnie Walker márkákat birtokló Diageo a folyamatainak újratervezését és fejlesztését célozza meg, mind a 180 országra kiterjedően, ahol a vállalat működik. A vállalat eddigi legnagyobb és legátfogóbb stratégiai projektjének kivitelezésére az SAP és az IBM fogtak össze.

2023. május 27. 13:21

Megoldás a nagyméretű, elosztott hálózatokat üzemeltető cégek számára

A biztonságos és felhőalapú hálózati megoldások szállítója, a Zyxel Networks bemutatta új XGS2220 Layer 3 Access Switch sorozatát, amely segít a kis- és középvállalkozásoknak lépést tartani a hálózatukkal szemben támasztott növekvő igényekkel és elvárásokkal.

2023. május 25. 20:35

A Genesis tarolt a lengyel IT Hardware magazin által rendezett népszerűségi versenyen

A Genesisnek nagy sikere volt a lengyel IT Hardware magazin által szervezett, és a gamerek körében is elimert közönségszavazáson. A Genesis márkát a legjobb gamer brandnek választották meg, több más jelentős elismeréssel együtt.

2023. május 25. 11:21

Kövess minket a Facebookon!

Cikkgyűjtő

További fontos híreink

Itt a legnagyobb webáruházak rangsora

2023. május 23. 20:10

Új fizetési kapu magyar e-kereskedőknek

2023. május 18. 12:49

Nem törődünk eléggé online adataink védelmével

2023. május 8. 15:39

Új keresőt fejleszt a Google

2023. április 24. 20:01