Hogyan szereljünk DVD-t netbookba?

Kiss Ádám Zoltán, 2010. szeptember 4. 09:10

A legkisebb hordozható gépek nagyszerűek, kicsik, könnyűek és szépek, de van egy kis bibi: a kis noteszgépekben nincs optikai meghajtó, azaz nem tudnak mit kezdeni az ezüstösen csillogó korongokkal.

Sokoldalú eszköz az ICY BOX IB-DK210 kódjelű dokkoló állomása. Első ránézésre egy hagyományos notebook hűtőnek nézhetnénk. Talán ezért sokunknak elkerülheti a figyelmét, hogy itt többről van szó, mint egy nagyon drága hűtőpadról. Pont fordítva van, összeszámolva a helyettesítendő eszközök árát, nem is olyan drága. Először is, a kis tábla kimondottan netbookokhoz való. A hűtési funkció valóban igaz, egy kihajtható ventilátor vagy a túlhajszolt HDD-t vagy magát a netbookot hűti, kinek-kinek igénye szerint. Van rajta egy pár USB 2.0 és egy darab mini USB csatlakozó, eddig semmi különbség sincs a laptop hűtőkhöz képest.

 Azonban az ICI BOX-ba beszerelhetünk egy max. 500 GB-os SATA merevlemezt, amivel a mini noteszgép aprócska winchesterét kiterjeszthetjük. Ezzel egy külső merevlemezt spórólunk meg, plusz a hozzá tartozó kábel(eke)t is. A beépített merevlemezt a netbook USB portján keresztül tudjuk elérni, nincs ebben semmi varázslat. A merevlemez mellé egy tetszőleges Slim CD/DVD meghajtót is beszerelhetünk, melyet szintén az USB portok egyikén keresztül tudunk majd kezelni. Sokszor van elfekvőben ilyen - HDD, optika - alkatrész, így a spórolás kézenfekvő. Az ICY BOX IB-DK210 szinte asztali gépet varázsol a mini netbookból, pont azokat a hiányosságait pótolja ki, amelyeket a használat során talán a legtöbbet nélkülözünk: az optikai meghajtót és a szűkös merevlemez kapacitást.

 


 

Kulcsszavak: DVD notebook

IT ROVAT TOVÁBBI HÍREI

Együttműködik a Vantage Towers és az Antenna Hungária

A Vantage Towers és az Antenna Hungária együttműködési megállapodást írt alá azzal a céllal, hogy a bázisállomások hatékony kihasználásával közösen javíthassák Magyarország hálózati lefedettségét. A megállapodás értelmében az Antenna Hungária a Vantage Towers tornyain hírközlési szolgáltatásaihoz szükséges berendezéseket fog elhelyezni és beüzemelni.

2021. március 3. 13:24

A Check Point CloudGuard megvédi a hibrid felhőket

A Check Point Software Technologies Ltd., a cyber-biztonsági megoldásokat szállító vállalat ismertette a Forrester Consulting által, független megbízás alapján végzett tanulmányt, mely a vállalat CloudGuard Cloud Network Security megoldásának használatából származó Total Economic Impact (TEI – teljes gazdasági hatás) vizsgálatát foglalta össze. A tanulmány szerint a CloudGuard 3 hónap alatt hozta vissza az elsőkörös befektetést, 3 év alatt pedig 169%-os ROI (befektetés megtérülése) eredményt produkál az alkalmazottak jobb termelékenysége, az alacsonyabb adatszivárgással kapcsolatos költségek, a fejlesztők időmegtakarítása, illetve az alacsonyabb megfeleltetési és audit költségek nyomán.

2021. március 3. 10:57

Kiváló vizuális élmény kívül-belül

A monitorok szakértőjeként ismert AOC bemutatja új monitorcsaládját, a V4 sorozatot, amely QHD és UHD felbontást kínál 23,8”/60,5 cm, 27”/68,6 cm és 31,5”/80 cm panelméretekben. Az egyszerű, de mégis vonzó, háromoldalon keret nélküli kialakításuknak köszönhetően ezek a modellek tökéletes választásnak bizonyulnak azon költségtudatos otthoni felhasználók számára, akiknek fontos a külalak is. 

2021. március 2. 14:59

Jelentősen nőtt a kibertámadások száma

2020 második fél évében 85 százalékkal több támadást regisztráltak a G DATA szakemberei, mint az év első 6 hónapjában. A legtöbb támadásért az Emotet hálózat volt felelős, amelynek hatástalanítása után új kártevők megjelenésére számíthatunk.

2021. március 2. 09:43

Minden eddiginél több optikai elérést épített tavaly a Telekom

A pandémia ellenére tavaly az eredeti tervek szerint zajlott a Magyar Telekom vezetékes hálózatfejlesztése. Minden korábbi évnél többet, összesen 377 ezer új optikai elérést épített a vállalat egy év leforgása alatt (azt megelőzően 2019-ben 342 ezret). Emellett 117 ezer kábeles elérési pontot is gigabites képességűvé fejlesztett. Így már közel 2,5 millió otthonban és vállalkozásban kínál gigabites sebességet a Telekom, vagyis az általa lefedett pontok 58%-a már képes az elméleti gigabites sebességre. 

2021. március 1. 16:33

Kövess minket a Facebookon!

Cikkgyűjtő

További fontos híreink

Idén 20 éves az Adverticum

2021. február 8. 14:49

Kinőtte a határokat a Codecool

2021. február 1. 14:47

A DokiApp-ot választották az év applikációjának

2021. január 18. 14:59

Zsinórban hatodszor az Év Honlapja a mateking.hu

2021. január 7. 09:55