Hogyan szereljünk DVD-t netbookba?

Kiss Ádám Zoltán, 2010. szeptember 4. 09:10

A legkisebb hordozható gépek nagyszerűek, kicsik, könnyűek és szépek, de van egy kis bibi: a kis noteszgépekben nincs optikai meghajtó, azaz nem tudnak mit kezdeni az ezüstösen csillogó korongokkal.

Sokoldalú eszköz az ICY BOX IB-DK210 kódjelű dokkoló állomása. Első ránézésre egy hagyományos notebook hűtőnek nézhetnénk. Talán ezért sokunknak elkerülheti a figyelmét, hogy itt többről van szó, mint egy nagyon drága hűtőpadról. Pont fordítva van, összeszámolva a helyettesítendő eszközök árát, nem is olyan drága. Először is, a kis tábla kimondottan netbookokhoz való. A hűtési funkció valóban igaz, egy kihajtható ventilátor vagy a túlhajszolt HDD-t vagy magát a netbookot hűti, kinek-kinek igénye szerint. Van rajta egy pár USB 2.0 és egy darab mini USB csatlakozó, eddig semmi különbség sincs a laptop hűtőkhöz képest.

 Azonban az ICI BOX-ba beszerelhetünk egy max. 500 GB-os SATA merevlemezt, amivel a mini noteszgép aprócska winchesterét kiterjeszthetjük. Ezzel egy külső merevlemezt spórólunk meg, plusz a hozzá tartozó kábel(eke)t is. A beépített merevlemezt a netbook USB portján keresztül tudjuk elérni, nincs ebben semmi varázslat. A merevlemez mellé egy tetszőleges Slim CD/DVD meghajtót is beszerelhetünk, melyet szintén az USB portok egyikén keresztül tudunk majd kezelni. Sokszor van elfekvőben ilyen - HDD, optika - alkatrész, így a spórolás kézenfekvő. Az ICY BOX IB-DK210 szinte asztali gépet varázsol a mini netbookból, pont azokat a hiányosságait pótolja ki, amelyeket a használat során talán a legtöbbet nélkülözünk: az optikai meghajtót és a szűkös merevlemez kapacitást.

 


 

Kulcsszavak: DVD notebook

IT ROVAT TOVÁBBI HÍREI

A személyes adataink 5 legnagyobb ellensége

Az Európai Tanács kezdeményezésére 2007 óta minden év január 28-a az adatvédelem nemzetközi napja, amely adataink védelmére, és az ehhez kapcsolódó ismeretek fontosságára hívja fel a figyelmünket. Az idei világnap mégis más, mint a többi, hiszen az elmúlt egy évben az életterünk még inkább az online világ köré fonódott. A megnövekedett digitális jelenléttel egyenes arányban nőtt a kibertámadások száma is, amelyek során illetéktelen kezekbe kerültek a felhasználók érzékeny adatai. Ezt támasztja alá az ESET kiberbiztonsági jelentése is, mely szerint globális szinten 37%-kal nőtt az otthoni munkavállalókat érő kibertámadások száma. 

2021. január 28. 09:33

Praktikus fejlesztések a LIFEBOOK modelleknél

A világjárvány idején tervezett, új generációs Fujitsu LIFEBOOK U9311 segítségével a cégvezetők az új normalitásnak megfelelően végezhetik munkájukat. A LIFEBOOK termékcsalád 11. generációs Intel vPro platformra épülő, új zászlóshajó modelljei még vékonyabbak, nagyobb teljesítményűek, tartósabbak és könnyebbek, mint elődeik (súlyuk mindössze 885 gramm). A Fujitsu LIFBEOOK U9311 új alapokra helyezi a kompromisszumoktól mentes munkavégzés gyakorlatát.  

2021. január 27. 19:47

Megújult dizájnnal erősítenek a Zyxel hozzáférési pontjai

A megváltozott ügyféligények miatt az NWA1123 hozzáférési pont sorozatának legújabb verziójával a Zyxel egy új, modernebb megjelenést vezet be a piacon.

2021. január 26. 12:35

Itt a vakcina az adatok védelmére

Robbanásszerűen nő az adatok mennyisége, és ezek védelmére egyre szigorúbb előírások vonatkoznak. Az adatok védelméért felelős szakemberek ezért évek óta komoly kihívásokkal küzdenek, és 2020 az ő dolgukat sem könnyítette meg. Tavaly ugyanis hirtelen rengetegen álltak át otthoni munkavégzésre, így távolról kell hozzáférniük a napi teendőkhöz szükséges fájlokhoz, ami növeli az adatbiztonsági kockázatokat. A Micro Focus szakértői szerint az intelligens tartalomkezelési megoldások nyújtják a megfelelő választ az érzékeny információk automatikus felderítésére és biztonságba helyezésére.

2021. január 26. 09:46

Itt a Samsung legsikeresebb SATA SSD sorozatának legújabb tagja

A Samsung, a memóriatechnológiák nemzetközi szakértője, bemutatja legkeresettebb SATA SSD szériájának legújabb tagját, a 870 EVO SSD modellt* . Az új meghajtó kiemelkedő teljesítményének és megbízhatóságának köszönhetően számos felhasználónak jelenthet ideális megoldást személyes vagy üzleti adattárolási kérdésekben.

2021. január 25. 12:40

Kövess minket a Facebookon!

Cikkgyűjtő

További fontos híreink

A DokiApp-ot választották az év applikációjának

2021. január 18. 14:59

Zsinórban hatodszor az Év Honlapja a mateking.hu

2021. január 7. 09:55

Fejlett technológia és ügyfélszám bővülés az Adverticum Zrt-nél.

2020. december 18. 08:54

Új vezérigazgató a Telenor Magyarország élén

2020. december 16. 19:05
online sportfogadás