Újból népszerűek az asztali számítógépek

MTI Sajtóadatbank, 2010. szeptember 6. 08:31

Több éves hányattatás után visszatérőben vannak az asztali személyi számítógépek. A berlini IFA elektronikai vásár egyik legizgalmasabb fejleménye "az asztali számítógép visszatérése" - mondta Stefan Engel, az Acer Deutschland igazgatója. Az egykori szürke dobozok teljesen új megjelenésben rohamléptekkel foglalják vissza a lakószobákban elveszített helyüket.

 A személyi számítógépek piacát már hosszabb ideje szinte kizárólag a mobil, hordozható számítógépek iránti kereslet hajtotta. Az asztali számítógépek forgalma viszont meredeken csökkent. "A piac mostanra stabilizálódott, sőt, az asztali gépeknél már forgalom-növekedés tapasztalható" - mondta Stefan Engel. A legkeresettebb a többfunkciós, all-in-one készülékek, amelyek egyúttal kisebbek is és tetszetősebbek is lettek elődjeiknél.

 Az IFA fő témája a 3D képmegjelenítési technológia a számítástechnikai ágazatot sem hagyta hidegen. A térhatású megjelenítés térnyerésére azonban először leginkább a számítógépes játékoknál lehet számítani, bár a technológia minden felhasználási területen előnyös lehet. A technológia egyetlen igazi gátját az alkalmazásához szükséges speciális szemüvegek használata jelenti.

 A képernyőket rohamos ütemben hódítja meg a LED technológia. "Arra számítunk, hogy 2011 első felére a különálló monitorok esetében már 50 százalék körül lesz a LED részaránya" – mondta Stefan Engel. A LED képernyők számos előnyös tulajdonsággal rendelkeznek a hagyományos LCD, illetve CCFL monitorokkal szemben: vékonyabbak, nagyobb teljesítményűek, alacsonyabb az energiafogyasztásuk. Előállításuk azonban többe kerül, "de az árak mozgásba indultak a vásárlók legnagyobb örömére" - mondta Stefan Engel. A LED technológiás monitorok iránt nagy kereslet tapasztalható mind a mobil, mind az asztali számítógépeknél.

Kulcsszavak: trend PC

IT ROVAT TOVÁBBI HÍREI

Itt az AGON 5 gaming monitor legújabb tagja

Az AGON by AOC bemutatja az AGON 5 gamer monitor sorozat következő modelljét. A 31,5 hüvelykes (80 cm) AGON AG325QZN/EU Fast VA panellel rendelkezik, amely villámgyors 240 Hz frissítési rátával képes üzemelni. 

2023. március 25. 13:59

Évente több százezer forint megtakarítást hozhat a piezotintás nyomtatás

Öt év alatt megközelíti a 2 millió forintot az áramszámlán jelentkező megtakarítás, amelyet már egy közepes méretű cég is elérhet, ha lézertechnológiás irodai multifunkciós berendezéseit az Epson piezoelektromos tintasugaras eszközeire cseréli. A lépéssel csaknem 1,5 tonna CO2 emissziótól is meg lehet kímélni a környezetet, miközben a hőmentesen működő gépek egyéb szempontok alapján is lényegesen környezetkímélőbbek a lézereseknél.

2023. március 24. 18:00

Az új Legion laptopok a teljesítményt és a hordozhatóságot ötvözik

A Lenovo bejelentette a Lenovo Legion Slim laptopok legújabb, 8. generációját. A sorozat most bemutatott tagjai minden eddiginél nagyobb szabadságot nyújtanak a játékosoknak. A Lenovo Legion Slim sorozat lehetővé teszi a felhasználók számára, hogy kibontakoztassák kreativitásukat és elérjék a játékokkal kapcsolatos céljaikat. 

2023. március 24. 16:43

Vadonatúj LOQ gaming laptopokat és torony PC-ket mutatott be a Lenovo

A játékok nem kizárólag csúcskategóriás számítógépeken élvezhetők. Erre bizonyíték a Lenovo újonnan bejelentett termékcsaládja, a LOQ (lock), amely a kezdő játékosokat támogatja a játékok és virtuális világok felfedezésében és abban, hogy valódi közösségekhez csatlakozzanak, olyan játékeszközökkel, amelyek számos funkcióval rendelkeznek, mégsem jelentenek megterhelő kiadást.  

2023. március 24. 15:20

A Kingston Technology vezeti a 2022-es rangsort a viszonteladói SSD-piacon

A memóriatermékek és technológiai megoldások terén globális piacvezető Kingston Technology Company, Inc. flash-memóriákat gyártó leányvállalata, a Kingston Digital Europe Co LLP bejelentette, hogy 2022-ben SSD-piaci részesedés szempontjából az első helyen végzett a viszonteladói szegmensben. Bár az előző évhez képest csökkent a kliens SSD-k iránti kereslet, a végfelhasználói piacon tapasztalt folyamatos árcsökkenés következtében kialakult rugalmasság és diverzifikáció fenntartotta az egészséges keresletet a Kingston kiváló minőségű SSD-megoldásai iránt. 2022-ben a Kingston az új NV2 kliens NVMe meghajtóval bővítette portfólióját, valamint konzol- és PC-gamerek számára ideális hűtőbordás modellel frissítette a díjnyertes Kingston FURY Renegade SSD-t.

2023. március 23. 19:27

Kövess minket a Facebookon!

Cikkgyűjtő

További fontos híreink

Megvannak a digitális marketingről szóló legjobb szakdolgozatok

2023. március 27. 12:43

Az Alzánál egyszerűbb lett az áruvisszaküldés és a reklamáció

2023. március 21. 09:59

Töretlennek tűnik a csaló e-mailek és SMS-ek terjedése – van megoldás

2023. március 14. 20:32

IT Akadémiát indított a BME VIK és a Qualysoft

2023. március 9. 14:08