EU-elnökség - a magyar elnökség a belga honlapot veszi át

MTI Sajtóadatbank, 2010. szeptember 7. 08:23

A soros magyar EU-elnökség a mostani belga elnökség honlapját veszi át és fejleszti tovább, részben azért, mert az előző kormány elkésett az előkészítéssel - mondta Urkuti György, a Külügyminisztérium EU-elnökségi kommunikációs főosztályának vezetője.

A tagállami tapasztalatok szerint egy jó elnökségi honlap felépítéséhez 9-10 hónapra van szükség. Mivel nem történtek korábban érdemi lépések egy ütős magyar honlap kifejlesztésére – magyar fejlesztők bevonására már nem volt mód -, az idő rövidsége miatt a belga honlap átvételéről született megállapodás - közölte, hozzátéve: Belgium felajánlotta, hogy ingyen Magyarország rendelkezésére bocsátja saját EU-elnökségi honlapját, amelyet Budapest saját igényei szerint átalakít, illetve továbbfejleszt.

 A belgák - akik az elnökségi trió együttműködése keretében adják át a nyílt forráskódú szoftvert - az elnökségi tapasztalatok széles körű, gördülékeny továbbadására törekednek politikai és technikai értelemben egyaránt. Véget akarnak vetni annak a gyakorlatnak, hogy a félévente váltakozó soros elnökséget betöltő ország szinte mindent nulláról kezd - mutatott rá Urkuti György. Kifejtette: a magyar EU-elnökség honlapja három nyelvű lesz; magyarul, angolul és franciául lehet majd olvasni rajta a soros elnökséggel kapcsolatos híreket és háttéranyagokat.

 Urkuti György elmondta, hogy a magyar honlap fejlesztése, a tartalom tervezése elkezdődött. A tervek szerint már a héten munkához lát a honlapfejlesztő csapat. "Jelentősen át fogjuk alakítani, lesznek benne olyan elemek, amelyekről fel lehet ismerni, hogy ez a belga honlap volt, de sok új elemet is behozunk" - mondta.

 A honlap a kommunikáció központi felülete lesz - hangsúlyozta az EU-elnökségi kommunikációs főosztály vezetője; a felületet az általa vezetett csapat fogja gondozni. A hivatalos közleményeken, dokumentumokon kívül a weboldalon az elnökségi mindennapok is megjelennek majd, országpromóciós elemekkel. A szervezők törekvése szerint az olvasók olyan kulisszatitkokat is megtudhatnak majd, hogy mi szerepel a díszvacsorák menüjén és milyen kulturális eseményen vesznek részt a magyar EU-elnökség vendégei.

 A főosztályvezető elmondta, hogy nincs sok idő, az EU-elnökségi honlapot novemberben már tesztelni fogják. A felület decembertől pedig már élesben fog működni, a delegációk, újságírók akkreditációja a kialakult EU-gyakorlatnak megfelelően az internetes felületen keresztül fog történni.

Kulcsszavak: e-government website EU

Infotársadalom ROVAT TOVÁBBI HÍREI

Itt a Microsoft MI-alapú virtuális asszisztense

Épp most lépünk be a mesterséges intelligencia által meghatározott korszakba – egy olyan új világba, amelyben alapvetően változik meg a technológiához való viszonyunk, és az is, hogy milyen előnyöket kínál számunkra a technológia. 

2023. szeptember 24. 15:52

Erre nem számítottunk – megtorpant az online kiskereskedelem

Az idei II. negyedévben mind értékben, mind a vásárlások számában visszaesett az online boltokban bankkártyával fizetett tranzakciók száma az év első három hónapjához képest. Ennek ellenére minden 5. bankkártyával itthon fizetett forintot webshopokban költünk el – derül ki a BiztosDöntés.hu összeállításából.

2023. szeptember 24. 13:20

Kontakt jelnyelvi tolmácsszolgáltatás a Telekomnál

2023. szeptember 24-étől a Magyar Telekom 29 üzletében és telefonos ügyfélszolgálatán jelnyelvi tolmácsszolgáltatás vehető igénybe a hallássérült ügyfelei akadálymentes kiszolgálása érdekében.

2023. szeptember 24. 11:44

MI-vel teszi hatékonyabbá és fenntarthatóbbá a cégek működését a Schneider Electric

Mesterséges intelligencia (MI) megoldással egészíti ki EcoStruxure Resource Advisor megoldását a Schneider Electric, a lépésnek köszönhetően a vállalati döntéshozók még gyorsabban férhetnek hozzá a cégük energiafelhasználási és fenntarthatósági adataihoz. Az új rendszer zártkörű béta tesztje szeptemberben indul és várhatóan az év végén, illetve 2024 elején lesz szélesebb körben is elérhető.

2023. szeptember 24. 10:16

Új közösségi platformmal hóditja meg a magyar milliárdos vállalkozó a világot

2004-ben költözött Írországba, majd a világ számos pontján is élt Joe Bitter, vagyis Bitter József. A 76 országban működő E-commerce vállalkozásairól ismert magyar származású üzletember korai kriptovaluta portfóliójával emelte új dimenzióba a karrierjét. Noha a vállalkozó ma már elégedetten dőlhetne hátra, Bitter Józsefnek mégis van egy szívügye: szeretne luxustermékeket elérhetővé tenni a vásárlók legszélesebb körének, és egyben a legmagasabb profitot garantálni az eladóknak, ezért egy új elveken működő közösségi platformot fejlesztett ki.

2023. szeptember 23. 15:59

Kövess minket a Facebookon!

Cikkgyűjtő

További fontos híreink

Megvannak az idei Gyurós Tibor-díjazottak

2023. szeptember 20. 15:17

Diákokat, női vezetőket és roma fiatalokat is támogatnak a Morgan Stanley munkatársai

2023. szeptember 18. 13:16

Hat érmet hoztak haza a magyar diákok a Nemzetközi Informatikai Diákolimpiáról

2023. szeptember 4. 15:38

Harminc évre előre tekintenek a 30. MENTA konferencia előadói

2023. augusztus 31. 12:59