Száműzik az amerikai bázisokról a Medal of Honor-t

Milkovits Gábor, 2010. szeptember 7. 09:41

Az amerikai hadsereg nem forgalmazza katonai bázisain a Medal Of Honor nevű háborús lövöldözős játékprogramot, nyilvánvalóan azét, mert a játékban lehetőség van tálib fegyveresként amerikai és más szövetséges katonákat gyilkolni.

Az intézkedés annyit jelent, hogy a bázisokon lévő üzletekben nem lesz kapható a játék, a hadsereg szóvivői ugyanakkor siettek kijelenteni, hogy a szoftver birtoklása és használata nem tilos a katonáknak. A „tiltás” kiterjed a hadiflotta, a légierő és a parti őrség bázisaira is. Nemrég a brit védelmi miniszter, Liam Fox a Medal Of Honor forgalmazásának teljes szigetországi betiltása mellett kardoskodott, egyelőre sikertelenül.

Az amerikaiak intézkedése némileg visszatetsző, ha belegondolunk, hogy más játékokban a Wehrmacht tagjaiként simán öldöshetik virtuálisan saját déd- és nagyszüleiket, de úgy látszik, ezt kevésbé tekintik demoralizálónak az afganisztáni misszióra nézve. A Medal Of Honor-t jegyző Electronic Arts részéről Frank Gibeau, a cég elnöke azt kifogásolta, hogy a hadseregnek miért nincs akkor semmi baja azokkal az Afganisztánban játszódó filmekkel és könyvekkel, amelyek nem tüntetik föl túl kedvező színben az amerikaiak ottani szereplését.
 

Kulcsszavak: játék USA

Fogyasztói elektronika ROVAT TOVÁBBI HÍREI

Karácsonyi ajándékötletek a család minden tagjának a Sonytól

A karácsony közeledtével gyakran nehézségekbe ütközünk, hogy megtaláljuk a tökéletes ajándékokat, ezért a Sony összegyűjtötte azokat a termékeit, melyekkel bárki garantáltan lenyűgözheti barátait, családtagjait. Legyen szó a zene, a film vagy a fotózás szerelmeseiről, a Sony újdonságai között mindenki megtalálhatja álmai ajándékát.

2019. december 2. 11:33

A Honor MagicWatch 2 okosóra egészséges életre ösztönöz

A Honor nemzetközi okostelefon márka ma bemutatta legújabb viselhető eszközét, a Honor MagicWatch 2 okosórát Kínában. Az innovatív okos kiegészítő, amely a Kirin A1 lapkakészletnek köszönhetően akár 14 napig működik egy feltöltéssel, intelligens aktivitásmérő és egészségfigyelő technológiákkal motiválja aktívabb életmódra a fiatalokat.  A személyre szabható óralapokkal és négy különböző óraszíjjal teljesen egyedivé tehető Honor MagicWatch 2 várhatóan a jövő év elején érkezik hazánkba.

2019. november 26. 15:17

November 28-tól a magyarországi IKEA áruházakban is elérhetőek lesznek a SYMFONISK hangszórók

Az IKEA és a Sonos közös fejlesztése, a SYMFONISK sorozat Wi-Fi hangszóróval ellátott termékei november 28-tól elérhetőek lesznek a magyar piacon is. Az új SYMFONISK hangszórókat ingyenes Spotify fiókkal is lehet használni. Az IKEA ezzel a termékével újabb lépést tesz az okos és digitális otthonok megteremtése felé.

2019. november 21. 14:26

Megérkezett a LEGO Technic Top Gear Rallyautó

A LEGO Csoport bemutatta a legelső, a BBC Studios-zal közösen megálmodott LEGO Technic Top Gear szettet. Az új, applikációval irányítható LEGO Technic Top Gear Rallyautó egy hamisítatlan GT rallyautó, ami 2019. december 26-tól érhető el, és 9 éven felüli rajongóknak ajánlott.

2019. november 20. 12:51

Új vezetéknélküli fülhallgatót mutatott be a Huawei

A Huawei Technologies Fogyasztói Üzletága bemutatta a Freebuds 3 vezetéknélküli sztereó fülhallgatót. A vállalat új audió stratégiájának részeként a Kirin A1 chippel felszerelt készülék a prémium piacot célozza meg. A Freebuds 3 stúdióminőségű hangzásvilágot biztosít a felhasználók számára, és hatékonyan szűri ki a környezeti zajokat telefonhívás közben is, az aktív zajszűrőnek köszönhetően pedig akár a tömött metrón, vagy egy forgalmas étteremben is kristálytisztán lehet zenét hallgatni vele.

2019. november 17. 12:17

Kövess minket a Facebookon!

Cikkgyűjtő

További fontos híreink

Kihirdették a 2019-es Az Év Honlapja pályázat díjazottait!

2019. december 3. 18:18

Megtartották Magyarország eddigi legnagyobb informatikai versenyét

2019. november 26. 11:05

Önvezető autós parkolás először Magyarországon!

2019. november 18. 14:23

Százmillió eurót fektet be az európai mesterséges intelligencia programba a Huawei

2019. november 8. 10:07
online sportfogadás