Száműzik az amerikai bázisokról a Medal of Honor-t

Milkovits Gábor, 2010. szeptember 7. 09:41

Az amerikai hadsereg nem forgalmazza katonai bázisain a Medal Of Honor nevű háborús lövöldözős játékprogramot, nyilvánvalóan azét, mert a játékban lehetőség van tálib fegyveresként amerikai és más szövetséges katonákat gyilkolni.

Az intézkedés annyit jelent, hogy a bázisokon lévő üzletekben nem lesz kapható a játék, a hadsereg szóvivői ugyanakkor siettek kijelenteni, hogy a szoftver birtoklása és használata nem tilos a katonáknak. A „tiltás” kiterjed a hadiflotta, a légierő és a parti őrség bázisaira is. Nemrég a brit védelmi miniszter, Liam Fox a Medal Of Honor forgalmazásának teljes szigetországi betiltása mellett kardoskodott, egyelőre sikertelenül.

Az amerikaiak intézkedése némileg visszatetsző, ha belegondolunk, hogy más játékokban a Wehrmacht tagjaiként simán öldöshetik virtuálisan saját déd- és nagyszüleiket, de úgy látszik, ezt kevésbé tekintik demoralizálónak az afganisztáni misszióra nézve. A Medal Of Honor-t jegyző Electronic Arts részéről Frank Gibeau, a cég elnöke azt kifogásolta, hogy a hadseregnek miért nincs akkor semmi baja azokkal az Afganisztánban játszódó filmekkel és könyvekkel, amelyek nem tüntetik föl túl kedvező színben az amerikaiak ottani szereplését.
 

Kulcsszavak: játék USA

Fogyasztói elektronika ROVAT TOVÁBBI HÍREI

Bemutatkozott a MetaBro, az első hazai átfogó gamer márka

A számítógépes játékok pár évtizeddel ezelőtt még alacsony költségvetéssel, szűk rajongói körnek készültek; mára azonban egy teljes iparág nőtt ki belőlük: mind a mögöttük álló tőke, mind pedig a célcsoport sokszorosára nőtt. Az IKO Digital új márkája, a MetaBro ennek a hatalmas közönségnek szeretne olyat nyújtani, amire eddig még nem volt példa Magyarországon; egy márkát, ami nemcsak egyesíti a gamereket, de a legfrissebb hírek és érdekességek mellett streameket, rendezvényeket, segítséget és közösséget is kínál nekik.

2019. április 24. 12:41

Hamarosan elérhető Európában a Sony idei első 4K HDR OLED televízió sorozata, az AG8

Az AG8 BRAVIA 4K HDR OLED TV rendkívül mély feketéje, élethű színei és széles betekintési szöge kiemelkedő audiovizuális élményeket kínál a nézőknek. A 65” és 55” méretű televíziók májustól érhetők el Európában.

2019. április 23. 13:40

Újragondolt televízió és beltér kapcsolat

A technológia és a térdizájn találkozását testesíti meg az LG Electronics (LG) és a Foster + Partners közös művészeti installációja, amely a milánói dizájnhéten az LG SIGNATURE OLED TV R főszereplésével mutatkozott be.

2019. április 12. 17:19

Átlátszó OLED kijelzőkoncepciót mutatott be a Panasonic

A Panasonic a világ legnagyobb és legrangosabb bútor és életstílus kiállításán, a Salone del Mobilén mutatta be átlátszó OLED kijelzőkoncepcióját. Az innovatív koncepciót a svájci Vitra bútormárka standjának részeként állították ki. 

2019. április 12. 15:53

A HTC Vive és kiegészítői már hivatalosan is megvásárolhatók Magyarországon

A HTC VIVE 2019 tavaszától már hivatalosan is elérhető Magyarországon. A HTC Vive és a HTC Vive Pro teljes VR megoldást biztosító rendszerek vezeték nélküli VR kontrollerekkel, room-scale technológiával és headsettel - amelyek beépített kamerával érkeznek - együtt biztosítanak teljes körű, magával ragadó virtuális valóság élményt.

2019. április 9. 19:47

Kövess minket a Facebookon!

Cikkgyűjtő

További fontos híreink

Közel 50 millió forint EU-s támogatást kapott a MIDI Mobil ID Innovációs KFT.

2019. április 25. 11:05

2040-re már több elektromos autót helyeznek forgalomba, mint hagyományos járművet!

2019. április 17. 11:04

Van kedvenc webáruházad?

2019. április 9. 12:46

Elindult a jelentkezés a Nagy Digitális Kalandra

2019. április 2. 08:54
cloudappsportal.com