Száműzik az amerikai bázisokról a Medal of Honor-t

Milkovits Gábor, 2010. szeptember 7. 09:41

Az amerikai hadsereg nem forgalmazza katonai bázisain a Medal Of Honor nevű háborús lövöldözős játékprogramot, nyilvánvalóan azét, mert a játékban lehetőség van tálib fegyveresként amerikai és más szövetséges katonákat gyilkolni.

Az intézkedés annyit jelent, hogy a bázisokon lévő üzletekben nem lesz kapható a játék, a hadsereg szóvivői ugyanakkor siettek kijelenteni, hogy a szoftver birtoklása és használata nem tilos a katonáknak. A „tiltás” kiterjed a hadiflotta, a légierő és a parti őrség bázisaira is. Nemrég a brit védelmi miniszter, Liam Fox a Medal Of Honor forgalmazásának teljes szigetországi betiltása mellett kardoskodott, egyelőre sikertelenül.

Az amerikaiak intézkedése némileg visszatetsző, ha belegondolunk, hogy más játékokban a Wehrmacht tagjaiként simán öldöshetik virtuálisan saját déd- és nagyszüleiket, de úgy látszik, ezt kevésbé tekintik demoralizálónak az afganisztáni misszióra nézve. A Medal Of Honor-t jegyző Electronic Arts részéről Frank Gibeau, a cég elnöke azt kifogásolta, hogy a hadseregnek miért nincs akkor semmi baja azokkal az Afganisztánban játszódó filmekkel és könyvekkel, amelyek nem tüntetik föl túl kedvező színben az amerikaiak ottani szereplését.
 

Kulcsszavak: játék USA

Fogyasztói elektronika ROVAT TOVÁBBI HÍREI

A Panasonic új hangprojektorai bármilyen televízióhoz és beltérhez tökéletesen illeszkednek

A Panasonic bemutatja az SC-HTB900, SC-HTB700 és SC-HTB510 hangprojektorjait, amelyek az eddigi legkifinomultabb mozi- és zeneélményt adják a házimozirendszerekhez. A HTB900 és a HTB700 a Dolby Atmos és DTS:X technológiákat is támogatják, a legmodernebb területalapú audioformátumokat, amelyek úgy képesek mindent körülölelő hanghatást alkotni, hogy a hangokat pontosan oda helyezik, ahol azok a valóságban is megszólalnának a térben.

2019. február 19. 15:58

eNet kutatás a hazai e-sport piac helyzetéről

Folyamatosak a viták arról, sportnak tekinthető-e a versenyszerű videojáték használat. Közben pedig az iparág egyre erősödik: már 24 milliárdos éves forgalmat tudhat magáénak. A játékok közül repülőstartot vett idehaza is a PuBG és a Fortnite, játékplatformot tekintve pedig erősödik a konzolok részesedése, de nem ez az egyetlen átrendeződés tavalyhoz képest. Merre tovább, e-sport? Kiderül az eNET, az Esport1 és az Esportmilla immár harmadik alkalommal elkészített, közös e-sport kutatásából.

2019. február 19. 12:51

A LEGO HIDDEN SIDE új szintre emeli a játékélményt

A LEGO Csoport bemutatta az új, kiterjesztett valósággal erősítő játékcsaládját, a LEGO HIDDEN SIDE-ot, ahol a gyerekeknek szellemről szellemre haladva kell visszaváltoztatniuk a kísértetjárta világot normálissá. 

2019. február 18. 11:37

Piros színű Honor meglepetések Valentin-napra

A Valentin-nap egy olyan különleges ünnep az évben, amikor kifejezhetjük szeretteink iránti törődésünket, akár egy olyannal ajándékkal, ami megmutatja mennyire fontosak is nekünk. Egy ajándék, ami összeköt és ami segít megragadni a közös pillanatokat. Mi sem egyszerűbb: egy telefon, a szerelem színébe, pirosba öltöztetve.

2019. február 14. 15:58

A szív a szívügyünk – újabb életmentő készülékeket adományoz a Pfizer és a Magyar Kardiológusok Társasága

2018-ban a Pfizer és a Magyar Kardiológusok Társasága pályázatot hirdetett, melynek keretein belül összesen 60 db WIWE diagnosztikai eszközt és 15 db táblagépet adtak át kardiológiai szakrendelések és szakambulanciák számára. A nagy sikerre való tekintettel az életmentő készülékekre idén ismét lehet pályázni.

2019. február 10. 12:13

Kövess minket a Facebookon!

Cikkgyűjtő

További fontos híreink

Christopher Mattheisen a Microsoft Magyarország új ügyvezető igazgatója

2019. február 18. 11:50

Bemutatkozik a Samsung 2019-es QLED TV kínálata

2019. február 15. 12:20

Minden eddiginél gyorsabb letöltési sebességet biztosít a Huawei új chipkészlete

2019. január 25. 11:21

Technológiával az örökélet felé

2019. január 14. 10:53
cloudappsportal.com