Porálló és cseppálló DSLR extrém körülményekre: Olympus E-5

Kiss Ádám Zoltán, 2010. szeptember 14. 08:40

Az Olympus bejelentette új, kemény körülményekre tervezett D-SLR tükörreflexes gépét, a professzionális felhasználóknak is szánt E-5-öt.

A díjnyertes E-3 közvetlen utódja ellenálló, könnyű és merev magnézium ötvözet vázzal rendelkezik, mely kiemelten porálló, cseppálló és rendkívül robusztus. Az új modell a NégyHarmad objektívrendszer kompatibilitás mellett nagyobb teljesítményű képprocesszorral áll a fotósok rendelkezésére. A ZUIKO DIGITAL objektívrendszer, a 12.3 megapixel felbontású, nagysebességű Live MOS szenzor, valamint a Fine-Detail Processing technológiával felvértezett TruePic V+ processzor dolgozik a gépben. Az Olympus egyedi Supersonic Wave Filter pormentesítő rendszere mellett 3 inch méretű, forgatható VGA LCD kijelzőt, 1/8000 mp zársebességet, 5fps sorozatfelvételt, IS0 6400 érzékenységet, HD mozgóképfelvételt, vezeték nélküli vakuvezérlést és tíz Művészi szűrőt találunk. Az E-5-ben debütál az Olympus új, Drámai színárnyalat szűrője, mely igazi HDR fotó élményét nyújtja mindössze egy kép készítésével. Mindegyik Művészi szűrő alkalmazható állóképekre és a High Definition videókra is – melyet az E-5 akár a kiemelkedő 720p/30fps formátumban rögzít. A beépített monó mikrofon mellett sztereó mikrofonbemenet és HDMI csatlakozási lehetőség áll rendelkezésre, így a fényképezőgéppel rögzített videók a nagyméretű HD TV-készülékeken is megfelelő kép- és hangélményt nyújtanak. SD és CompactFlash memóriakártyákkal a nagyméretű filmek mentése sem jelenthet problémát. Az Olympus saját tervezésű, beépített Supersonic Wave Drive képstabilizátora és a gyors, 11 pontos kettős keresztszenzoros autófókusz rendszer segítségével a gyorsan mozgó témák is tisztán felvehetők. A vízszintes és függőleges szenzorvonalak segítségével a rendszer 44 különböző mérési pont alapján számolja ki a megfelelő gyújtótávolságot. A maximálisan 1/8000 mp. zársebesség és az 5fps sorozatfelvétel mellett a forgatható, 3 inch méretű, 921,000 képponttal rendelkező VGA LCD kijelző is modernnek számít.
Az E-5 1699 eurós áron 2010 októberétől lesz kapható.

 


 

E-5 kiemelt jellemzők:

Felépítés

·    Porálló, cseppálló, könnyű és merev váz magnézium ötvözetből
·    Supersonic Wave Filter pormentesítő rendszer
·    Nagyméretű kereső 100% látószöggel
·    Masszív, nagysebességű zár 150,000 kioldásig tesztelve
Képminőség
·    Rendkívül hatékony Supersonic Wave Drive beépített képstabilizátor
·    12.3 effektív megapixel felbontású High Speed Live MOS képszenzor
·    Új TruePic V+ képprocesszor
·    ISO 6400 érzékenység
·    Tíz Művészi szűrő az új Drámai színárnyalat szűrővel
·    Multi-expozíció üzemmód
·    Beépített vaku és vezeték nélküli vakuszinkron
·    NégyHarmad rendszerű objektívekkel kompatibilis
Sebesség
·    Live View – Élőkép funkció nagysebességű, 11 pontos, kettős keresztszenzoros autofókusz rendszerrel
·    max. 1/8000 mp. zársebesség 5fps sorozatfelvételi lehetőséggel
További jellemzők
·    3 inch méretű, 921,000 képpontos, két irányban forgatható HyperCrystal LCD kijelző
·    720p/30fps HD mozgóképfelvétel
·    Sztereó mikrofon bemenet
·    SD és CompactFlash memóriakártya bővítési lehetőség
·    2 és 7 képes expozíció sorozat
·    Szintmérő a keresőn
·    Két, egyszerű kezelést biztosító tárcsa és kurzorgombok a kényelmes visszaellenőrzéshez
 

Kulcsszavak: kamera Olympus

Fogyasztói elektronika ROVAT TOVÁBBI HÍREI

A tévé továbbra is stabil társ a háztartásokban

A tévénézési szokások generációról generációra változnak, de a televíziók helye egyelőre megingathatatlannak tűnik a háztartásokban – derül ki a Samsung reprezentatív felméréséből*. Azonban egyre bővül azon szituációk és tevékenységek köre, ahogyan és amikor bekapcsoljuk a készüléket.

2023. március 28. 14:09

Így nézd a tévét, és a rezsiszámlán is spórolhatsz

Az elmúlt évtizedekben az otthoni szórakozás egyik fő eszköze lett a televízió, ami a mai napig szinte minden háztartásban megtalálható. Friss adatok szerint a magyar lakosság napi közel 5 órán át használja a tévéképernyőt*, ami az otthon összenergia-fogyasztására is hatással van. A közelgő Föld Órája kezdeményezés éppen az ökológiai lábnyomunk csökkentésére – tehát részben a villanyáram-fogyasztásunk mérséklésére – igyekszik felhívni a figyelmet. Az LG szakértői ennek alkalmából összegyűjtöttek pár tippet, melyekkel gazdaságosabbá tehetjük a televíziónk használatát.

2023. március 25. 17:02

Kis és közepes méretű épületek intelligensebb és egyszerűbb kezelése

A most bejelentett Connect Box nyílt és könnyen kezelhető IoT-megoldást ad kis- és középméretű épületek felügyeletéhez. A teljesítmény felhasználóbarát monitorozásával és optimalizálásával lehetővé teszi az energiahatékonyság akár 30 százalékos növelését, valamint a beltéri levegőminőség jelentős javítását olyan létesítményekben, mint az iskolák, kiskereskedelmi üzletek, lakások és kis irodák.

2023. március 24. 19:28

Új csúcskategóriás okoseszközöket mutat be a Huawei Európában

Számos új csúcskategóriás terméket mutatott be a Huawei március 23-án Kínában. Az innovatív eszközök között szerepel a HUAWEI P60 Pro és a HUAWEI Mate X3 zászlóshajó okostelefon, a HUAWEI MateBook X Pro notebook, a HUAWEI WATCH Ultimate okosóra és a HUAWEI FreeBuds 5 vezeték nélküli fülhallgató. Az új termékek hamarosan Európában is elérhetőek lesznek, a bemutatót május 9-én, Münchenben tartja a gyártó.

2023. március 23. 16:33

A magyarok tartalomfogyasztási szokásait vizsgálta a Samsung

Az internetes tartalmakat többnyire egyedül, a sorozatokat már társaságban szeretjük nézni, és az evéshez is szívesen kapcsoljuk be a tévét – derül ki a Samsung reprezentatív felméréséből*. A magyarok tartalomfogyasztási szokásait vizsgáló kutatás arra is rámutat, hogy sokan osztják meg a figyelmüket: egyszerre több mozgóképes tartalmat néznek, vagy éppen a tévézés mellett párhuzamosan más társasági vagy önálló tevékenységet végeznek.

2023. március 21. 11:23

Kövess minket a Facebookon!

Cikkgyűjtő

További fontos híreink

Megvannak a digitális marketingről szóló legjobb szakdolgozatok

2023. március 27. 12:43

Az Alzánál egyszerűbb lett az áruvisszaküldés és a reklamáció

2023. március 21. 09:59

Töretlennek tűnik a csaló e-mailek és SMS-ek terjedése – van megoldás

2023. március 14. 20:32

IT Akadémiát indított a BME VIK és a Qualysoft

2023. március 9. 14:08