Fix Nikkor riporter- és teleobjektívek

Kiss Ádám Zoltán, 2010. szeptember 15. 16:55

Az optikák a gyártó szerint teljesen új fejlesztések, fő erényük a fix felépítésből eredő szebb rajzolatban, és nagy fényerejükben rejlik.

Az AF-S NIKKOR 35mm f/1.4G teljesen új optikai kialakítású, tíz lencsetaggal hét csoportban (köztük egy aszférikus üvegtaggal) és kerekített kilenclamellás írisszel. Az optikai kialakítás magába foglalja a Nano Crystal Coat bevonatot, és minimalizálja a tükröződéseket és a nyíl alakú elmosódást. Az objektív természetes tisztasággal képezi le a pont alakú fényforrásokat és az árnyékokat, így ideális éjszakai felvételekhez és csillagok fényképezéséhez. A gyors rekeszhez fényes kereső tartozik, így felfedezhetőek azok a kreatív lehetőségek, amelyeket a kis mélységélesség nyújt a művészi fotósok és a fotóriporterek számára. Külön SWM (Silent Wave Motor) biztosítja a csöndes ám pontos automatikus élességállítást. Finom áttételes működésű és széles élességállító gyűrűvel van felszerelve, mely segíti a pontos manuális élességállítást egészen a minimális 30 cm-es fókusztávolságig. A kemény magnézium felépítés finom barázdákkal rendelkezik a kényelmesebb balkezes fogás elősegítése érdekében, a gumiszigetelésű bajonettzár pedig távol tartja a port és a nedvességet. 600 grammos tömegével kiváló egyensúlyt alkot az FX-formátumú digitális tükörreflexes fényképezőgépekkel, például a D700-as és a D3-as sorozattal. Az objektív tartozéka egy speciálisan tervezett HB-59 napellenző, valamint egy puha tok.

Az AF-S NIKKOR 200mm f/2G ED VR II második generációs rázkódáscsökkentő technológiával (VR II) rendelkezik, amely négy lépésközzel hosszabb záridővel megegyező kompenzációt nyújt, ezáltal megkönnyítve éles felvételek készítését kézi fotózás során. A rendszer két módot kínál: Normál mód az általános kézi fotózáshoz, illetve Aktív mód a rázkódások kompenzációjához, amelyeket például mozgó jármű okozhat. Az eddig meglévő M/A és M módok mellett már A/M mód is rendelkezésre áll. Az új élességállítási mód akkor is lehetővé teszi az automatikus élességállítás prioritását, ha a fotós fényképezés közben állítja az élességállító gyűrűt. Az objektív felépítése: 13 lencsetag kilenc csoportban, három ED- és egy Super ED-üvegelem, valamint a Nikon Nano Crystal Coat bevonata. Az objektív jellemzője a kellemes háttérelmosódás, valamint a téma és a háttér elkülönülése, melyek a nagy f/2 rekesz és a kerekített, kilenclamellás írisz kombinációjának köszönhetők. A nyugalom érdekében a Nikon exkluzív, levehető meniszkusz üvege védi a nagy első üvegelemet az esetleges karcolásoktól. Az objektív az összes jelenleg kapható Nikon telekonverterrel kompatibilis. Az AF-S NIKKOR 200mm f/2G ED VR II modell tartozéka egy HK-31 napellenző, egy állványrögzítő, egy bedobós szűrőtartó, valamint egy minőségi, válltáska stílusban kialakított CL-L1 ballisztikus nejlon tok.
 

Kulcsszavak: objektív Nikon

Digicam ROVAT TOVÁBBI HÍREI

Itt a tökéletes elmosódást nyújtó objektív

A Nikon új magaslatokba emeli az S sorozat optikai kiválóságát a NIKKOR Z 135mm f/1.8 S Plena objektívvel. Legyen szó állóképekről vagy videókról, e prémium, teljes képes objektív elhozza a tökéletességre emelt elmosódást. A képzőművészeti fotózástól kezdve a portrékon, a divaton, a természeten át az egyéb témákig még a legigényesebb fotósok is lenyűgöző mélységű és művészi képeket alkothatnak. 

2023. szeptember 28. 09:57

"Story in Sight": inspiráció és tudás a fotográfián keresztüli önkifejezésre

A Xiaomi a nagy elismertségnek örvendő Leica Akademie Instructor szakmai közösséggel és a híres fotóriporterrel, Giuseppe Nucci-val együttműködésben indította el "Story in Sight" elnevezésű projektjét. A kezdeményezés keretében a fényképészet iránt érdeklődő egyetemisták vehetnék részt szakmai workshopokon, amelyeken a vizuális történetmesélés módszereibe avatják be őket.

2023. szeptember 26. 11:21

Új tükör nélküli fényképezőgép a Nikontól

A Nikon ma bejelentette a legújabb teljes képkockás, FX-formátumú tükör nélküli fényképezőgépét, amelyben az örökség ihlette kialakítás fejlett technológiával és a kimagasló teljesítménnyel találkozik. Ez a Z f. Az ikonikus FM2 által inspirált fényképezőgép ugyanolyan jól néz ki, mint amilyen jó érzés kézben tartani. 

2023. szeptember 20. 21:07

Megérkezett a Panasonic új fényképezőgépe

A Panasonic büszkén mutatja be a LUMIX G9II digitális tükör nélküli fényképezőgépet, amely új képérzékelővel és PDAF (Phase Detection Auto-Focus) technológiával rendelkezik. A LUMIX G9II az első olyan fényképezőgép a mikró négyharmados LUMIX G sorozatban, amely PDAF technológiát vonultat fel.  

2023. szeptember 18. 16:43

Két új Alpha 7C kamerát dob piacra a Sony

A Sony bejelenti az α7C szériájának két új, kompakt, full-frame, cserélhető objektíves kameráját, az Alpha 7C II és Alpha 7C R modelleket.

2023. augusztus 30. 17:48

Kövess minket a Facebookon!

Cikkgyűjtő

További fontos híreink

Negyvenéves magyar mikroszámítógépre fejlesztenek új játékokat

2023. szeptember 29. 18:51

Megvannak az idei Gyurós Tibor-díjazottak

2023. szeptember 20. 15:17

Diákokat, női vezetőket és roma fiatalokat is támogatnak a Morgan Stanley munkatársai

2023. szeptember 18. 13:16

Hat érmet hoztak haza a magyar diákok a Nemzetközi Informatikai Diákolimpiáról

2023. szeptember 4. 15:38