Vállalati közgyűlés elektronikus úton

Kiss Ádám Zoltán, 2010. szeptember 15. 21:23

A NetLock bejelentette eGyűlés szolgáltatását, melynek köszönhetően a vállalatok személyes jelenlét nélkül bonyolíthatják a tag-, és közgyűléseket, a hitelesítési funkciónak köszönhetően az eGyűlés során rögzített jegyzőkönyv a bíróság előtt bizonyítékként szolgálhat.

A NetLock Kft. új szolgáltatása időhatékony, és költségkímélő megoldást nyújt a magyarországi, illetve az olyan magyarországi szabályozás alá tartozó, de külföldi székhelyű vállalatoknak, és nonprofit szervezeteknek, akik nagyobb irányítói létszámmal vagy esetleg az ország különböző pontján elhelyezkedő tagokkal rendelkeznek. A szolgáltatás igénybevétele egyszerű: nem szükséges hozzá komoly informatikai infrastruktúra, csupán személyi számítógép, szélessávú internet hozzáférés és opcionálisan webkamera. A vállalatok így személyes jelenlét, és időveszteség nélkül, valamint a szervezési, utazási és helyszíni költségek megtakarításával tarthatnak tag-, és közgyűléseket. Az eGyűlésnek köszönhetően a vezetői és tulajdonosi információk gyorsan disztributálhatók a tagok között, emellett a szolgáltatás lehetőséget teremt a tulajdonosi kontroll fokozására, javítja a tag-, és közgyűlések dokumentáltságát, ezáltal növeli a tulajdonosok jogbiztonságát. A hitelesítési funkciónak köszönhetően a rögzített jegyzőkönyv a résztvevők között létrejövő esetleges vita vagy per során a bíróság előtt bizonyítékként szolgálhat. Biztonsági okokból az online taggyűlés szolgáltatásainak megvalósítására ezért szerver oldalon kerül sor. A szolgáltatás jelenleg háromféle csomagban – ingyenes demo verzióként, dobozos termékként, és egyedileg konfigurálható termékként – érhető el. A tag-, és közgyűlések egyik legfontosabb eleme a hitelesítés, mivel amennyiben a jegyzőkönyv hitelesítése elmarad, a meghozott döntéseknek nincsen joghatásuk. Magyarországon eddig nem létezett olyan szolgáltatás, mely a fenti követelményeknek együttesen megfelelt volna, a NetLock ezért fejlesztette ki egyedülálló eGyűlés szolgáltatását. Az új megoldás teljes mértékben megfelel a magyar társasági jog által támasztott követelményeknek, valamint az elektronikus aláírásról és az elektronikus archiválásról szóló jogszabályoknak.

A szolgáltatás használata a következő lépésekből áll:
1.    A taggyűlés időpontjának egyeztetése
2.    A megbeszélt időpontban a tagok csatlakozása a tárgyalószobához
3.    A tagok azonosítása – a szolgáltatáson belül különböző, személyekhez kötött jogosultságok léteznek
4.    A taggyűlés lebonyolítása
-    A taggyűlési jegyzőkönyv elektronikus vezetése és rögzítése (kép és hang, csak hang, szöveg)
-    A szavazásra feltett kérdések esetén a kérdés, valamint a szavazati arány megjelenítése, beleértve a kisebbségi vélemény megjelenítését is
-    A taggyűlési jegyzőkönyv lezárása
5.    A rögzített taggyűlés hitelesítése e-aláírással és időbélyegzővel
6.    A hitelesített jegyzőkönyv törvényeknek megfelelő archiválása, tárolása, és a hozzáférés biztosítása a jogosultak számára hitelesítés őrzési időszakában
7.    Amennyiben felmerül az igény, az ügyfél a szöveg nélkül rögzített jegyzőkönyvet utólag írásban is kérhető a szolgáltatótól


 

Kulcsszavak: NetLock e-signo

Infogazdaság ROVAT TOVÁBBI HÍREI

Építsd újra a világot LEGÓ-ból

A LEGO Csoport és Mark Ronson zenész útjára indították az Építsd Újra a Világot kampányt, amellyel céljuk, hogy a következő generációk kreativitását fejlesszék. 

2019. szeptember 19. 13:01

A tiszta energia, valamint a hálózati és digitális transzformáció a jövő kulcsa

Milyen kihívások elé állítja a magyar műszaki szakembereket az egyre növekvő energiaigény, az elosztott és időjárásfüggő megújuló energiatermelés? Milyen szakemberekre lesz szükség az új műszaki megoldások kivitelezéséhez és üzemeltetéséhez? Többek között ezek a gondolatok szolgáltak vitaalapul a Magyar Elektrotechnikai Egyesület (MEE) szervezésében megvalósuló 66. Vándorgyűlés, Konferencia és Kiállításon, melynek fő témája a jövő hálózatának infrastruktúrája volt.

2019. szeptember 19. 12:42

125 millió 25 televíziónak

Huszonöt televízió kap közel 125 millió forintos támogatást a rendszeresen jelentkező hírműsorok, közéleti és kulturális magazinműsorok készítését támogató pályázat második fordulóján. E heti ülésén – többek között – erről döntött a Nemzeti Média- és Hírközlési Hatóság (NMHH) Médiatanácsa. A grémium ezen kívül a Keszthely 93,4 MHz közösségi használatára a Mária Rádió szolgáltatóját hirdette ki a pályázat nyertesének, továbbá nyilvántartásba vette egy szombathelyi és egy szentesi frekvencia pályázati felhívását. A testület elfogadta a négy társszabályozó szakmai szervezet félévi beszámolóit is.

2019. szeptember 18. 19:53

Világszerte 100 milliónál tart a Lime e-rolleres utak száma

A zöld közlekedési megoldásokat kínáló mikromobilitási szolgáltató összesen 9000 tonnával csökkentette a városi közlekedésből származó CO2-kibocsátást a világ több mint 120 városában. Budapesten kiemelkedően magas az elektromos rollerek iránti érdeklődés, a felhasználók átlagosan 14 perces utakat tesznek meg a Lime környezetbarát járműveivel.

2019. szeptember 18. 19:45

Steve Wozniak előad Budapesten

Steve Wozniak, az Apple társalapítója is látható lesz a CIB Bank és anyavállalata által szervezett Novathon konferencián, amely a korábbi hackathon formátum helyett idén a pénzügyi innováció és a digitális kultúra átalakulásának regionális seregszemléjeként tér vissza.

UPGRADE: A rendezvényre ma indult a regisztráció, amelyet néhány órával később le is kellett állítani, mivel minden belépő elkelt. www.facebook.com/novathonwithcib/ 

 

2019. szeptember 18. 15:08

Kövess minket a Facebookon!

Cikkgyűjtő

További fontos híreink

Mától rendelhetők az Apple legújabb termékei

Nem omlik össze az ekereskedelem: egy év haladék az erős ügyfélhitelesítésre

2019. szeptember 11. 08:34

A budapesti ITU Telecom World kulcsszava az 5G

2019. szeptember 9. 23:51

Az ESET az egyetlen kihívó a végpontvédelem területén

2019. szeptember 3. 13:26

30 év a hazai KKV vállalkozások fejlesztéséért

2019. szeptember 1. 13:27
online sportfogadás