Nem feltétlenül fogyaszt többet a plazma tévé

Kiss Ádám Zoltán, 2010. szeptember 16. 08:56

Az Energiatakarékossági Díj az E.ON egyedülálló kezdeményezése Magyarországon. Az elismerést az átlagos felhasználási szokások alapján mért legkisebb energiafogyasztású műszaki termékek kapták több kategóriában, a TÜV Rheinland szakértőinek vizsgálata alapján.

Első ízben vehették át az E.ON által alapított Energiatakarékossági Díjat a legkedvezőbb fogyasztású szórakoztató elektronikai és háztartási készülékek gyártói Budapesten. Tíz kategóriában hirdetett eredményt az E.ON az összesen 59 termékkel pályázó készülékgyártók között. A vizsgálat során az E.ON megbízásából a TÜV Rheinland csoporthoz tartozó Magyar Elektrotechnikai Ellenőrző Intézet szakértői a készülékek átlagos felhasználási szokásait modellezték és ennek alapján értékelték azok energiafogyasztását.  Az eredményekből kiderül, hogy a nyertesek készülékekkel a vásárlók is nyernek, méghozzá nem is keveset: az első helyezett mosógéppel 5-6-, a hűtővel 7-8-, a grilles mikrosütővel közel 10-, a porszívóval pedig akár 15 ezer Ft-ot takaríthatnak meg évente.

A plazma vs. LCD tévé vitatémában is érdekes eredményt hozott az E.ON Energiatakarékossági Díja: kiderült ugyanis, hogy a hasonló képernyő méretű plazmatévék az eddigi gyakorlattal szemben már nem fogyasztanak többet, mint az LCD-tévék, sőt a legtakarékosabb plazmatévé normál üzemmódban kevesebbet fogyaszt, mint a legtakarékosabb LCD-televízió. Ezen a területen a díjazottak: kis képernyős (32” / 82 cm)  LCD tévé    Sharp LC-32LE700E, nagy képernyős (40–42” / 101–106 cm) LCD tévé Sharp LC-40LE810E, kis képernyős (42” / 106 cm)     Plazmatévé Panasonic TX-P42C2E. Míg az első két modell átlagos éves fogyasztása 131, illetve 148 kWh, addig a plazmatévé csak 106 kWh-t használ fel működéséhez.

Ismerje meg az idei díjazottakat!
 

Fogyasztói elektronika ROVAT TOVÁBBI HÍREI

A SteelSeries bemutatja a fehér színű Arctis Nova Pro sorozatot

A SteelSeries, a gaming kategóriában legtöbbet díjazott Arctis audiótermékek megalkotója, az eredeti esport márka, amely egyesíti a gaminget a kultúrával, ma bemutatta a díjnyertes Arctis Nova Pro sorozatú headset vadonatúj fehér változatát.

2024. május 2. 14:33

Nagy hatótáv, nagy lehetőségek

A GreenGo, Budapest máig egyetlen teljesen elektromos autómegosztója olyan, nagy hatótávú autókkal bővítette flottáját, amik még egy lépéssel közelebb visznek ahhoz, hogy búcsút mondhassunk a saját autónak.

2024. május 1. 12:03

Stratégiai partnerséget kötött a Continental a DeepDrive-val

A Continental technológiai vállalat stratégiai partnerséget kötött a müncheni székhelyű DeepDrive-val az elektromos járművekhez szükséges alapvető technológiák továbbfejlesztése érdekében. 

2024. május 1. 10:21

A CineBeam Q-val újra megkezdi a projektorok forgalmazását Magyarországon az LG

Az LG az elmúlt években nem értékesített projektorokat a magyar piacon, 2024-ben azonban újra visszatérnek a cég otthoni vetítői. Az első modell, ami újra nálunk is kapható, rögtön egy újdonság: a januári CES-en bemutatott LG CineBeam Q, ami egy kompakt, szinte műtárgyként is értelmezhető 4K projektor. A készülék egyelőre kizárólag az LG webáruházában kapható, itt viszont 15% kedvezményt kapnak azok, akik elsőként megrendelik a terméket.

2024. április 30. 16:17

Egyszerű Airpods-tisztítás és új vezetékes headset gamereknek

Neked is fejtörést okoz, hogy mivel tudnád Apple Airpods fülhallgatódat megfelelően és károkozás nélkül tisztítani? Vagy épp teljesen másban vagy, és azon agyalsz, hogy milyen gaming headsettel tudnál megszabadulni a késleltetéstől? Akkor érdemes továbbolvasnod, mert a Sandberg most mindkét problémára elhozta a megoldást!

2024. április 28. 15:43

Kövess minket a Facebookon!

Cikkgyűjtő

További fontos híreink

Magyar siker: Nemzetközi díjat nyert a TIME magazintól a nyelvtanuló-applikáció

2024. május 3. 19:59

Megvannak 2024 legvonzóbb hazai munkaadói

2024. április 29. 11:38

Ingyenes digitális platform segít a tanároknak és diákoknak az érettségire való felkészülésben

2024. április 20. 11:36

Itt a világ első, Swarovski kristályba ágyazott autós kijelzője

2024. április 10. 14:55