Ingyenesen letölthető szakkönyvek programozóknak és üzemeltetőknek

forrás Prim Online, 2010. szeptember 16. 14:30

Mától két új szakkönyvet tölthetnek le ingyenesen a C# programozási nyelv, illetve a Forefront Threat Management Gateway (TMG) 2010 üzemeltetése iránt érdeklődők. A pdf formátumban elérhető e-bookok közérthető fogalmazásban, szemléletes példákkal illusztrálva dolgozzák fel a témákat.

A http://devPortal.hu és a megújult http://TechNetKlub.hu gondozásában megjelent a C# programozási nyelvet bemutató  Reiter István:  C# Jegyzet és a Forefront Threat Management Gateway 2010 használatát leíró  Gál Tamás: A kapun túl című szakkönyv.
A szakírók lényegre törő stílusban vezetik be az érdeklődőket a témák rejtelmeibe, mindezt úgy, hogy azok az olvasók tökéletesen megértsék az egyes fejezetek lényegét, akiknek csupán alapfokú programozói vagy üzemeltetői ismeretei vannak.
A fejlesztőknek szóló, 285 oldal terjedelmű jegyzet a változók deklarálásától egészen a párhuzamos programozásig szinte minden fontos témakört érint.  A szerző, Reiter István két éve dolgozik e könyv különböző verzióin, végül a Visual Studio 2010 és .NET 4 megjelenésekor döntött úgy, hogy az extra fejezetek (pl.: Windows Presentation Foundation) kihagyásával és a tematika átdolgozásával olyan, mindenki számára használható összeállítást ad közre, ami akár a kezdő fejlesztőt is képes bevezetni az objektumorientált C# programozás gyakorlatába.
Ugyanilyen tömör, ugyanakkor figyelmet megragadó stílus jellemzi A kapun túl című művet is, így az olvasó akár 4-5 nap alatt is megismerheti a Microsoft Forefront Threat Management Gateway 2010 üzemeltetésének elméleti tudnivalóit. Gál Tamás, a Forefont Most Valuable Professional minősítéssel rendelkező szerző szerint bátran kijelenthető, hogy ez az anyag nem egy, a Forefront Threat Management Gatewayt részletesen bemutató könyv csupán, azaz nem „csak” egy frissítés, hanem sokkal inkább átfogó jellegű mű, több okból is:
- a számtalan újdonság ellenére jó néhány olyan rész is feldolgozásra került, amely az ISA Server 2006 vagy esetleg az ISA Server 2004 bejelentése óta nem változott, így kihagyhatatlannak bizonyult,
- jelentős mennyiségű olyan témakör is fellelhető az anyagban, amelyről termék-független módon lehet és kell is beszámolni.
„ –A most, illetve az előző félévben megjelent, Soós Tibor által írt Microsoft Powershell 2.0 tankönyvvel együtt immár ötre nőtt a rendszergazdáknak szóló magyar nyelvű szakkönyvek száma, melyeket oldalunkról ingyenesen tölthet le a kedves Olvasó. A fejlesztői könyvek sorát ezzel a programozási nyelv alapjait bemutató szerzeménnyel szeretnénk elindítani, terveink szerint a sort hamarosan más – fejlesztőknek szóló – szakkönyvek is követni fogják, ezek egyikében a Silverlight 4.0 is bemutatkozik majd.”  - mondta Lippé Szabolcs, a Microsoft Magyarország Technológiai közönségért felelős munkatársa.
 

A szakkönyvek ingyenesen elérhetők az alábbi oldalakon:
A Kapun Túl - Forefront Threat Management Gateway 2010
C# jegyzet
További könyvek a letöltések szekcióban találhatók: TechNetKlub.hu E-book letöltések itt.
 

Infotársadalom ROVAT TOVÁBBI HÍREI

Mesterséges intelligenciával ismerkedtek a jövő női mérnökei a Telekom székházban

A Nők a Tudományban Egyesület által szervezett Lányok Napján a technológiai pálya különböző szakmáiról tudhattak meg többet az érdeklődő középiskolások. A rendezvényhez kapcsolódva a Magyar Telekom és a T-Systems közel száz diáklányt fogadott székházukban, ahol női vezetői életpályák mellett megismerhették a SNOC, az 5G hálózat, a data központ és az üzleti mesterséges intelligencia, Vanda működését.

2021. október 23. 16:50

Ezek voltak a legkeresettebb idegen szavak egy új szótároldal szerint

Rövid bétateszt után 90 000 szóval elindult a jelentese.hu. A SAKKOM Interaktív által létrehozott, ingyenes szótárakat gyűjtő oldalon többek között angol- és idegen szavak, a gamer társadalom által használt kifejezések, E-számok, és keresztnevek jelentése található meg. Utóbbi két szótárt a NÉBIH, illetve a Nyelvtudományi Kutatóközpont bocsátotta az ügynökség rendelkezésére. Az indulást követő hónapokban egyébként a legkeresettebb szavak toplistáján sokáig az eucharisztikus, illetve a homofób szó vezetett. 

2021. október 23. 14:18

Siemens infrastruktúrán tölti kibocsátásmentes elektromos buszait Ausztrália

A Custom Denning, Ausztrália egyik vezető buszgyártója, a Siemens elektromos busztöltő állomásait és digitális pályaudvar-felügyeleti megoldását választotta hazai tervezésű és gyártású Element e-buszaihoz.

2021. október 23. 12:13

Viszlát, táblázatkezelő! Helló, digitális asszisztens!

Soha nem látott mértékben hódítanak az ügyfélkezelésben az elektronikus megoldások a koronavírus-járvány megjelenése óta – mutat rá egy új magyar felmérés.

2021. október 23. 10:04

Új okostelefont és okosórát mutatott be a HUAWEI

Különleges éjszakai fotós és videós funkciókkal, 120 Hz-es képfrissítéssel, szupergyors töltéssel érkezik a HUAWEI legújabb okostelefonja. A nova 9 elő- és hátlapi kameráival egyaránt 4K-s felbontású videók készíthetők, a 4300 mAh-s beépített akkumulátor feltöltéséhez mindössze 38 percre van szükség a 66W-os gyorstöltési technológiával. Az új okostelefon mellett a vállalat bemutatta a Watch GT3 legújabb modelljeit, valamint a rúzst imitáló csomagolású, vörös színben érkező FreeBuds Lipstick fülhallgatót is. 

2021. október 22. 21:30

Kövess minket a Facebookon!

Cikkgyűjtő

További fontos híreink

Hosszabbít Az Év Honlapja Pályázat

2021. október 15. 18:12

Google: környezetbarát keresési funkciók érkeztek

2021. október 7. 17:13

Radikális változások jönnek a Google keresésben: itt a MUM!

2021. szeptember 30. 19:07

Megújul a Vodafone vezetékes internet és TV portfoliója

2021. szeptember 29. 11:20