Ingyenesen letölthető szakkönyvek programozóknak és üzemeltetőknek

forrás Prim Online, 2010. szeptember 16. 14:30

Mától két új szakkönyvet tölthetnek le ingyenesen a C# programozási nyelv, illetve a Forefront Threat Management Gateway (TMG) 2010 üzemeltetése iránt érdeklődők. A pdf formátumban elérhető e-bookok közérthető fogalmazásban, szemléletes példákkal illusztrálva dolgozzák fel a témákat.

A http://devPortal.hu és a megújult http://TechNetKlub.hu gondozásában megjelent a C# programozási nyelvet bemutató  Reiter István:  C# Jegyzet és a Forefront Threat Management Gateway 2010 használatát leíró  Gál Tamás: A kapun túl című szakkönyv.
A szakírók lényegre törő stílusban vezetik be az érdeklődőket a témák rejtelmeibe, mindezt úgy, hogy azok az olvasók tökéletesen megértsék az egyes fejezetek lényegét, akiknek csupán alapfokú programozói vagy üzemeltetői ismeretei vannak.
A fejlesztőknek szóló, 285 oldal terjedelmű jegyzet a változók deklarálásától egészen a párhuzamos programozásig szinte minden fontos témakört érint.  A szerző, Reiter István két éve dolgozik e könyv különböző verzióin, végül a Visual Studio 2010 és .NET 4 megjelenésekor döntött úgy, hogy az extra fejezetek (pl.: Windows Presentation Foundation) kihagyásával és a tematika átdolgozásával olyan, mindenki számára használható összeállítást ad közre, ami akár a kezdő fejlesztőt is képes bevezetni az objektumorientált C# programozás gyakorlatába.
Ugyanilyen tömör, ugyanakkor figyelmet megragadó stílus jellemzi A kapun túl című művet is, így az olvasó akár 4-5 nap alatt is megismerheti a Microsoft Forefront Threat Management Gateway 2010 üzemeltetésének elméleti tudnivalóit. Gál Tamás, a Forefont Most Valuable Professional minősítéssel rendelkező szerző szerint bátran kijelenthető, hogy ez az anyag nem egy, a Forefront Threat Management Gatewayt részletesen bemutató könyv csupán, azaz nem „csak” egy frissítés, hanem sokkal inkább átfogó jellegű mű, több okból is:
- a számtalan újdonság ellenére jó néhány olyan rész is feldolgozásra került, amely az ISA Server 2006 vagy esetleg az ISA Server 2004 bejelentése óta nem változott, így kihagyhatatlannak bizonyult,
- jelentős mennyiségű olyan témakör is fellelhető az anyagban, amelyről termék-független módon lehet és kell is beszámolni.
„ –A most, illetve az előző félévben megjelent, Soós Tibor által írt Microsoft Powershell 2.0 tankönyvvel együtt immár ötre nőtt a rendszergazdáknak szóló magyar nyelvű szakkönyvek száma, melyeket oldalunkról ingyenesen tölthet le a kedves Olvasó. A fejlesztői könyvek sorát ezzel a programozási nyelv alapjait bemutató szerzeménnyel szeretnénk elindítani, terveink szerint a sort hamarosan más – fejlesztőknek szóló – szakkönyvek is követni fogják, ezek egyikében a Silverlight 4.0 is bemutatkozik majd.”  - mondta Lippé Szabolcs, a Microsoft Magyarország Technológiai közönségért felelős munkatársa.
 

A szakkönyvek ingyenesen elérhetők az alábbi oldalakon:
A Kapun Túl - Forefront Threat Management Gateway 2010
C# jegyzet
További könyvek a letöltések szekcióban találhatók: TechNetKlub.hu E-book letöltések itt.
 

Infotársadalom ROVAT TOVÁBBI HÍREI

Egyre többen követik a MÁVINFORM-ot a Facebookon

Januárban indult és havonta már 400 ezer embert ér el a MÁV MÁVINFORM Facebook-oldala, amin keresztül gyors tájékoztatást kapnak az utasok a közlekedő vonatokat érintő rendkívüli eseményekről és azok menetrendre gyakorolt várható hatásairól.

2019. november 17. 09:50

Megéri rendet tenni az adatok között

A legtöbb ember nem tudná felsorolni, milyen típusú adatokat tárol a telefonján vagy a számítógépén, ezek közül mi az, ami fontos, és azok hol, milyen mappákban vannak. A vállalatoknál hasonló a helyzet, csak sokkal nagyobb tételben. Óriási mennyiségű információt állítanak elő és gyűjtenek napi szinten, de nem tudják pontosan, mennyi számít ebből valóban hasznosnak. Ez megnehezíti számukra, hogy az adatokból üzleti előnyt tudjanak kovácsolni, a sok felesleges fájl tárolása pedig nem kívánt extra költségekkel jár. A Micro Focus szakértői szerint ezért érdemes professzionális eszközökkel rendszerezni a fájlokat, hogy a cégek időt és tárhelyet, illetve ezen keresztül költségeket és energiát takaríthassanak meg.

2019. november 16. 12:17

Az 5G által kínált üzleti lehetőségekről szólt az Ericsson K+F Innovációs Napok rendezvénye

A Ericsson Magyarország idei K+F Innovációs Napok rendezvényén olyan alkalmazásokat mutatott be, amelyek megvalósulását az 5G hálózatok teszik lehetővé. Ezek köre a jelenleg kereskedelmi forgalomban kapható eszközöktől a mégcsak tervezőasztalon vagy már fejlesztési szakaszban lévő lehetőségekig terjedt.

2019. november 16. 09:38

A Médiatanács elfogadta a közösségi rádióknak és tévéknek szóló négyszázmillió forintos üzemeltetési pályázatot

Négy fordulóban összesen négyszázmillió forintos támogatást nyújt majd a Nemzeti Média- és Hírközlési Hatóság Médiatanácsának e heti ülésén megszavazott pályázat a közösségi médiaszolgáltatók jövő évi működésének és üzemeltetésének támogatására. A grémium emellett kilenc televízió és tizenegy rádió pályázatát nyilvánította nyertesnek a műszaki fejlesztési felhíváson. A testület hozzájárult a szombathelyi Mária Rádió Savaria és a budapesti Mária Rádió hálózatba kapcsolódásához. A tanács bírságokat rótt ki a támogatási szabályok megsértése és helytelen korhatár-besorolás miatt is.

2019. november 15. 16:08

Hódít az agilis módszertan az IT után az üzleti területeken is

A vállalatok többsége már ma is az informatikai fejlesztéseknél létrejött agilis módszertan szerint szervezi a munkát – állapította meg az IFUA Horváth & Partners német nyelvterületen végzett felmérése.

2019. november 15. 14:33

Kövess minket a Facebookon!

Cikkgyűjtő

További fontos híreink

Százmillió eurót fektet be az európai mesterséges intelligencia programba a Huawei

2019. november 8. 10:07

Az Antenna Hungária megvásárolta a Telenor Magyarország 25%-át

2019. november 1. 08:32

Idén is keresik az év fiatal vezetőjét!

2019. október 22. 13:26

Újabb mérföldkő a hazai digitális oktatásban

2019. október 10. 18:44
online sportfogadás