Az XP SP3 a szeptemberi Windows javítások favoritja

Kiss Ádám Zoltán, 2010. szeptember 19. 20:03

A Microsoft a legnépszerűbb operációs rendszerhez adta ki a legtöbb, szám szerint kilenc frissítést, de többszörösen érintett az Office is.

A Microsoft a keddi csomagban kilenc javítás keretén belül 11 hibát orvosol a Windows rendszerekben, az XP mindegyikben érintett. Ezek közül három kritikus minősítésű, így a telepítés mindenképpen javallott. A Windows Server 2003 is hasonlóan érintett, két kritikus hibával, akárcsak a Vista és a Windows Server 2008. A Windows 7 és Server 2008 R2 változatokhoz mindössze három, alcsonyabb, tehát „fontos” besorolású frissítés érkezett, az Office irodai csomagok XP SP3, 2003 SP3 és 2007 SP2 változatait is frissítette a vállalat, különös tekintettel Microsoft Office Outlookra. Ennek a szoftvernek a spamszűrője is frissült, akárcsak a rosszindulatú szoftverek eltávolítására szolgáló program adatbázisa is.

Ezúttal azonban érdekesség az is, mi nem frissült. Nevezetesen a Windows 2000 rendszerekről van szó, melyek teljes támogatási időszaka a nyárral véget ért, hasonlóképpen a Windows XP SP2-höz, mely csak a harmadik átfogó szervizcsomag előzetes telepítése után frissíthető. A karbantartott rendszereken összesen 3-4 MB körüli, inkább számos, mint méretes javítások telepítése az automatikus frissítési rendszeren, vagy a Microsoft Update oldalon keresztül végezhető el a legegyszerűbben.
 

 

IT ROVAT TOVÁBBI HÍREI

Ipari szimulációs szoftver segítheti az elektromobilitási kutatásokat

A villamos gépekkel és az elektrodinamikával kapcsolatos munkákban használható, rendkívül korszerű ipari szimulációs szoftverről tartott ingyenes konferenciának és képzésnek adott helyet az elektromos járművekkel kapcsolatos kutatásokban is egyre meghatározóbb szerepet betöltő Széchenyi István Egyetem. A rendezvényen az intézmény kutatói, valamint partnercégek munkatársai fejlesztették tudásukat.

2022. július 6. 12:41

Többféle jelszókezelésre képes a Kingston új pendrive-ja

A memóriatermékek és technológiai megoldások globális piacvezetője, a Kingston Technology Company, Inc. flash-memóriákat gyártó leányvállalata, a Kingston Digital Europe Co LLP bejelentette az IronKey Locker+ 50 (LP50) USB Flash meghajtó bevezetését. Az új termék fogyasztói szintű biztonságot kínál XTS módban, AES hardvertitkosítással és digitálisan aláírt firmware-rel a BadUSB támadások és Brute Force jelszófeltöréses támadások ellen.

2022. július 6. 09:55

Magyarok a poszt-kvantum kriptográfiában

A kvantumszámítógépek fejlődése alapvetően változtatja meg az információbiztonság-technológia világát: a kvantumszámítógépek erejével ugyanis feltörhetővé válik számos olyan titkosított információ, amely ma még megfelelően védettnek számít. Új megközelítésekre van szükség a kriptográfiában, amelyek kidolgozásában élen jár a magyar székhelyű i4p

2022. július 5. 10:02

Új Philips modell az egyszerűbb közös munka érdekében

A Philips monitors széles portfóliójához egy olyan új modell csatlakozik, amely megfelel a videohívások új sztenderdjeinek: a Philips 34E1C5600HE.

2022. június 30. 20:11

Még mindig sokan kockáztatnak nem jogtiszta szoftverekkel

A legtöbben tisztában vannak a nem jogtiszta szoftverek használatának veszélyeivel, ennek ellenére a felhasználók 30%-a még mindig nem megbízható forrásból származó programokat részesít előnyben – derül ki a Microsoft Magyarország megrendelésére készült felmérésből.

2022. június 30. 15:23

Kövess minket a Facebookon!

Cikkgyűjtő

További fontos híreink

Új vezető a Microsoft Magyarország élén

2022. július 1. 11:16

A hatás mechanizmusát keresik az IVSZ MENTA 2022 előadói

2022. június 30. 12:40

Az ESET új, hálózati szintű megoldást kínál a távközlési és internetszolgáltatók számára

2022. június 23. 11:24

A raktár nélküli webshopoké a jövő

2022. június 19. 13:24