Az XP SP3 a szeptemberi Windows javítások favoritja

Kiss Ádám Zoltán, 2010. szeptember 19. 20:03

A Microsoft a legnépszerűbb operációs rendszerhez adta ki a legtöbb, szám szerint kilenc frissítést, de többszörösen érintett az Office is.

A Microsoft a keddi csomagban kilenc javítás keretén belül 11 hibát orvosol a Windows rendszerekben, az XP mindegyikben érintett. Ezek közül három kritikus minősítésű, így a telepítés mindenképpen javallott. A Windows Server 2003 is hasonlóan érintett, két kritikus hibával, akárcsak a Vista és a Windows Server 2008. A Windows 7 és Server 2008 R2 változatokhoz mindössze három, alcsonyabb, tehát „fontos” besorolású frissítés érkezett, az Office irodai csomagok XP SP3, 2003 SP3 és 2007 SP2 változatait is frissítette a vállalat, különös tekintettel Microsoft Office Outlookra. Ennek a szoftvernek a spamszűrője is frissült, akárcsak a rosszindulatú szoftverek eltávolítására szolgáló program adatbázisa is.

Ezúttal azonban érdekesség az is, mi nem frissült. Nevezetesen a Windows 2000 rendszerekről van szó, melyek teljes támogatási időszaka a nyárral véget ért, hasonlóképpen a Windows XP SP2-höz, mely csak a harmadik átfogó szervizcsomag előzetes telepítése után frissíthető. A karbantartott rendszereken összesen 3-4 MB körüli, inkább számos, mint méretes javítások telepítése az automatikus frissítési rendszeren, vagy a Microsoft Update oldalon keresztül végezhető el a legegyszerűbben.
 

 

IT ROVAT TOVÁBBI HÍREI

Digitális arcfelismerő technológiában erős vállalat bővít Budapesten

Noha korábban sokan idegenkedtek a digitális arcfelismerő rendszerektől, ma már egyre többen ezzel a megoldással oldják fel az okostelefonjukat, a következő évtizedben pedig várhatóan négyszeresére nő az arcfelismerés jelenleg 4 milliárd dolláros piaca. A rendezvényszervezéstől a vendéglátáson át a biztonságtechnikáig számos iparág húzhat hasznot a technológiából, és ebből magyar szakemberek is kivehetik a részüket. 

2022. augusztus 9. 09:55

Védőpáncélt minden konténerre!

A vállalatok közel kétharmada használ konténereket, és a technológia népszerűsége folyamatosan nő. Ezzel együtt azonban a kiberbűnözők is egyre több figyelmet szentelnek a konténerizált alkalmazások sebezhetőségeinek kihasználásának. A SUSE szerint ezért a szervezeteknek nagyobb hangsúlyt kell helyezniük a konténerek biztonságára, ebben pedig nyílt forráskódú megoldásokkal nyújt hatékony segítséget az átfogó védelem kialakításához. 

2022. augusztus 6. 09:54

Virtuális magánhálózatok: elegendő-e a VPN az online életünk védelmére?

Alaposan megfizethetünk a digitális világban a másokkal megosztott privát adatainkért: a magánéletünk lehet az ára. Az ESET kiberbiztonsági kutatói szerint az általunk meglátogatott weboldalak, költéseink, tartózkodási helyünk és az, hogy milyen bankkártyával fizetünk, csak néhány azok közül az információk közül, amelyeket mások gyűjtenek és pénzzé tesznek. 

2022. augusztus 3. 11:26

A Microsoft Azure-ügyfelek közvetlen, egyszerűsített hozzáférést kapnak Oracle adatbázisokhoz

Az Oracle és a Microsoft bejelentette az Oracle Database Service for Microsoft Azure általános elérhetőségét. Ezzel az új ajánlattal a Microsoft Azure ügyfelei könnyen és megszokott módon hozhatnak létre, érhetnek el és felügyelhetnek vállalati szintű Oracle Database szolgáltatásokat az Oracle Cloud Infrastructure (OCI) szolgáltatásában. A felhasználók az Azure-ra migrálhatnak vagy új alkalmazásokat építhetnek rá, majd csatlakozhatnak az OCI-on futó, nagy teljesítményű és nagy rendelkezésre állású, menedzselt Oracle adatbázis-szolgáltatásokhoz, például az Autonomous Database-hez.

2022. július 27. 14:09

Az AOC legújabb USB-C monitorcsaládja hamarosan a boltok polcain

A kijelző szakértő AOC büszkén jelenti be az új V5 sorozatú monitorokat, amelyek tökéletesek az olyan otthoni felhasználók vagy diákok számára, akik stílusosan szeretnék modernizálni otthoni irodájuk képernyőjét: A 3 oldalon keret nélküli V5 modellek minimális helyigény mellett vékony, elegáns képernyővel rendelkeznek, és olyan fejlett funkciókat kínálnak, mint az USB-C csatlakoztathatóság 65 W teljesítményleadás funkcióval. 

2022. július 27. 12:42

Kövess minket a Facebookon!

Cikkgyűjtő

További fontos híreink

Most lesz csak igazán fontos érteni az energiacímkéket

2022. július 31. 12:17

Hetedik éve sikeres az ABB női esélyegyenlőséget célzó mentorprogramja

2022. július 25. 12:40

Így mutatkozik meg a háború hatása a kriptovilágban

2022. július 19. 16:24

Újra keresik az év webshopjait

2022. július 8. 18:20