3D Blu-ray lejátszók a Pioneertől

Milkovits Gábor, 2010. szeptember 25. 19:28

A Pioneer az atlantai CEDIA kiállításon olyan Blu-ray lejátszókat mutatott be, amelyek képesek a 3D megjelenítésre is.

A „fapados” BDP-430-ról, illetve az „Elite” címkét elnyert BDP-41FD és BDP-43FD készülékekről egyelőre nem sokat lehet tudni, azon kívül, hogy a 3D képmegjelenítés mellett támogatják majd a YouTube-ról, illetve fizetős csatornákról származó videók közvetlen lejátszását is. Emellett praktikus az a funkciójuk is, hogy kompatibilisek az Apple iPhone távvezérlő-alkalmazásával, azaz a készülékről is lehet majd irányítani őket.

A 3D manapság mindenütt sláger, vagy legalábbis a marketingesek annak akarják feltüntetni, így a Pioneer újítása érthető. Az azonban még nem derült ki, hogy pontosan milyen tévéken lehet majd élvezni a lejátszók adta 3D képet, illetve lesz-e ehhez szükség speciális szemüvegre. Ezzel szemben a Gizmodo híroldal tudni véli, hogy a Pioneer készülékei 300-500 dollár közötti összegekbe fognak majd kerülni jövő tavasszal, ami nem is olyan rossz kezdő ár egy új technológia esetében.

Kulcsszavak: Blu-ray Pioneer

IT ROVAT TOVÁBBI HÍREI

Home office kérdés: lapostévé vagy projektor?

A háztartások egyre jobban felfedezik, a vállalkozások viszont kevéssé élvezik a projektorok nyújtotta vizuális élményeket. Ennek megfelelően a home office terjedése felemásan hatott a gyártók bevételeire. Pedig a projektor egy bizonyos képméret felett üzleti felhasználás esetében is ár-érték arányt nézve egyértelműen olcsóbb megoldás a modern televízió készülékeknél.

2020. november 26. 12:21

Újabb jelentős 5G-hálózat kiépítésében vesz részt az Ericsson a régióban

Az Ericsson és a távközlési infrastruktúra nagykereskedelemmel foglalkozó CETIN ötéves szerződést írt alá az 5G csehországi kialakításáról. A szerződés értelmében a CETIN hálózatának modernizációjához az Ericsson szállítja a szükséges eszközöket, így a meglevő, hagyományos hálózatot gyors és nagykapacitású 5G hálózattá alakítják át. 

2020. november 25. 19:10

A Check Point Software cyber-biztonsági előjelzései 2021-re

Még több COVID-19 támadás, kártékony programok és cyber-konfliktusok, az 5G és az IoT terjedésével kapcsolatos új veszélyek – a következő 12 hónapban ezek vezetik a szervezetek biztonsági programjának toplistáját.

2020. november 25. 12:10

Egységes automatizációval állhat talpra az ipar

Évente mintegy 20-30 milliárd dollárt költenek az ipari felhasználók az automatizációs rendszereik szervizelésére, karbantartására, azonban ennek az összegnek a túlnyomó többsége megtakarítható lenne, ha egységes automatizálási megoldásokat alkalmaznának – állapítja meg az ARC Advisory Group elemzése. 

2020. november 25. 09:37

Biztonságos munkavégzés a home office idején

Az adatvédelmi piacon október vége óta érhető el  a hazai fejlesztésű Mydata Protect szoftvercsalád, ami védelmet és teljesítményoptimalizálást biztosít a home office-ban dolgozók nemcsak céges, de privát számítógépein is. A szoftver mindhárom tagja a járványhelyzet okozta otthoni munkavégzés során felmerülő informatikai problémákra kínál megoldást a vállalati szegmensben. A Mydata Protect Security Kft. a digitális oktatásra kényszerülő pedagógusok számára díjmentesen biztosítja a terméket.

2020. november 24. 09:46

Kövess minket a Facebookon!

Cikkgyűjtő

További fontos híreink

Hazánkban elsőként továbbított röntgenfelvételt egy diák 5G-n keresztül

2020. november 24. 12:01

A virtuális térben is nagyszabású startup találkozót szervezett a Hiventures

2020. november 21. 10:18

Robbanhat itthon év végén az e-kereskedelmi forgalom

2020. november 12. 15:52

EasyBID – a hirdetési bevételek növelése automatikusan

2020. november 2. 10:45
online sportfogadás