Tortával ünnepli magát a Google

Kiss Ádám Zoltán, 2010. szeptember 28. 08:26

A napjaink első számú technológiai vállalataként emlegetett Google 12. születésnapját ünnepli az oldalain elhelyezett tortával.

A Google változatlanul, az egyik, ha nem a legnagyobb durranás az információ technológiában az elmúlt tíz évben. Bár erősen leegyszerűsített, de mégis némiképp találó megfogalmazás, hogy míg a 70-es évek IT cége az IBM, a 90-es éveké a Microsoft, addig a 2000-es évek vállalata a Google. A korábban mindent megsemmisítő erővel fellépő Microsoft agresszív politikájával rátelepedett az operációs és irodai rendszerek piacára, ám az internet megjelenésekor egy picit tétovázott. Ez az igen apró kis késlekedés teret adott vállaltok új nemzedékének, és ezek közül egyértelműen a Google a legnagyobb név. A cég abból az egyszerű felismerésből építette fel birodalmát, hogy hiába került fel sokmilliárd információ a világhálóra, ha nem vagyunk képesek meg is találni azokat. A Google lassan kiépítette a web2-es néven emlegetett világot, melyben a felhasználó már nem passzív, hanem aktív résztvevője a rendszernek, egyszerre tartalomszolgáltatóvá és felhasználóvá válik. Ezen az alapon kerül egyre inkább összetűzésbe a Microsofttal, hiszen a számos webalapú alkalmazás nem is olyan sokára szinte feleslegessé teszi egy kiterjedt, intelligens operációs rendszer telepítését. A sokak szemében az IT jövőjének megteremtőjeként csodált, sokak számára az új nagy fekete óriásként félt vállalat most ünnepli 12 éves fennállásának évfordulóját az oldalain elhelyezett tortával.
 

Kulcsszavak: +céginfo Google

Internet ROVAT TOVÁBBI HÍREI

Egyre többen ismerik fel Elon Musk “Starlink” technológiájának előnyeit

A gyenge internetkapcsolat miatti kellemetlenségeket senkinek nem kell bemutatni, és bár az informatika az elmúlt 5 évben robbanásszerű fejlődésen ment keresztül, az említett probléma rengeteg embernek okoz bosszúságot napjainkban is, legyen szó akár magáncélú, akár üzleti felhasználóról. Ennek hamarosan vége lehet: 2023-ban már Magyarországon is elérhető és megfizethető megoldás a Starlink szatellit alapú internet-szolgáltatás, ami hamarosan nagy hatással lehet az egész hazai távközlési piacra.

2023. február 17. 15:27

Hát persze hogy dráma!

A Super Bowl reklámjai kapcsán szinte minden évben születik egy cikk Amerikában élő és dolgozó barátunk, Horváth Laci tollából, az idén azonban a marketing mellett szó esik az izgalmakról és a bírókról is...

2023. február 15. 23:01

A Széchenyi István Egyetem hallgatói ismerkedhettek meg elsőként Elon Musk műholdas rendszerével

Az Elon Musk nevéhez kötődő amerikai SpaceX űrkutatási vállalat több ezer alacsony pályás műhold segítségével létrehozott globális internetszolgáltatása a Starlink, amelynek terminálját és annak tesztelését – a Nemzeti Média- és Hírközlési Hatósággal (NMHH) való együttműködés keretében – a hazai felsőoktatásban elsőként a győri Széchenyi István Egyetemen mutatták be. Ez a program is bizonyította, hogy az intézmény hallgatói a legmodernebb technológiák segítségével naprakész tudást szerezhetnek akár az űrtávközlés területén is.

2023. február 13. 09:58

Internetszolgáltatás: már nem a sebesség, a minőség számít

Új fejlődési szakaszba lépett az internet-hozzáférési szolgáltatások piaca: már nem a sebesség a meghatározó tényező egy ajánlatnál, hanem a megbízhatóság. A Deloitte 2022-es szélessávú internethasználat fogyasztói felmérése arra kereste a választ, hogy mi alapján döntenek a fogyasztók.

2022. december 15. 17:12

Szolgáltatófüggetlen 5G-s tesztprojekt indul

A tesztek célja annak vizsgálata, hogyan lehet különböző környezetben – például sűrűn lakott belvárosban, vagy agrárterületen – gazdaságosan 5G hálózatot kiépíteni és működtetni, majd ezt a jövőben, amikor az 5G-alapú alkalmazások elterjedése és az adatforgalom növekedése szükségessé teszi, nagy volumenben is környezettudatos módon széles körben megvalósítani. A tapasztalatok alapján a hálózaton később különféle okos szolgáltatások is elérhetővé válnak.

2022. május 24. 09:55

Kövess minket a Facebookon!

Cikkgyűjtő

További fontos híreink

Az Alzánál egyszerűbb lett az áruvisszaküldés és a reklamáció

2023. március 21. 09:59

Töretlennek tűnik a csaló e-mailek és SMS-ek terjedése – van megoldás

2023. március 14. 20:32

IT Akadémiát indított a BME VIK és a Qualysoft

2023. március 9. 14:08

DEUTSCHE TELEKOM innovációk az idei Mobil Világkiállításon

2023. február 28. 12:48