Új Sony Walkman TruBlack kijelzővel, nyelvtanuló funkcióval

Kiss Ádám Zoltán, 2010. szeptember 29. 18:25

A Walkman történetében az S750-es modellen elsőként került a TruBlack kijelzőtechnológia alkalmazásra, de található az apróságban nyelvtanulást segítő üzemmód vagy éppen automata karaoke alkalmazás is.

A Walkman család újabb taggal bővült, a 7,2 mm vékony, többféle színben kapható Walkman S750 Video MP3 lejátszóval a képek, zenék, videók és podcastok élvezhetők. A modell jellemzője a fémház, EX vertikális fülhallgatók, beépített digitális zajcsökkentő a külső negatív hatások 98 százalékának kiszűrésére.A tartozék adapterrel a repülőgép fedélzeti szórakoztatórendszeréhez is lehet csatlakozni.Az S750 a Sony által kifejlesztett egyéb technológiákat is tartalmaz, mint pl. a Clear Audio, amellyel a zenei gyűjtemény nagyobb élményt nyújt. A Clear Bass és a Clear Stereo a DSEE funkcióval együtt képesek lehetünk helyreállítani azokat az értékes magas frekvenciákat, amelyet a zenei tömörítés során veszítünk el.

A tartozék “Content Transfer” szoftver által Walkman  készülékére Windows Explorer vagy iTunes könyvtár (a DRM fájlok kivételével) tartalmát egyszerűen másolhatjuk át. A Windows 7 képes a DivX és AVCHD videó formátumok konvertálására, így semmi akadálya, hogy ezek a típusok is megjelenjenek a Walkman kijelzőjén. A fényes5,1 cm (2”) méretű LCD kijelzőn jelennek meg a videók, fotók, amelyet a széles betekintési szög tesz mások által is könnyen láthatóvá. A Walkman történetében elsőként került a TruBlack technológia alkalmazásra, amellyel a kijelző tükröződése csökkenthető, miközben a kontraszt érezhetően nő – amely kül-, és beltéren egyaránt jól látható, a SensMe technológia a meglévő zenei gyűjteményt elemzi, s a számokat 10, különböző zenei stílus szerint csoportosítja. A “Lyrics Sync” a kijelzőn jeleníti meg a dalszövegeket. A “Karaoke” mód lehalkítja az eredeti előadó hangját így a karaoke énekes hangja kerül előtérbe. Amennyiben gondot jelentene a számon belül hallható egyes magas vagy éppen mély hangok tiszta kiéneklése, abban az esetben a lejátszó gombbal lehet az eredeti hangzást felerősíteni, mintegy “segítségül hívni” az énekest. A Walkman  S750 egyedülálló szolgáltatása a nyelveket tanulóknak a “Language Learning” funkció, ennek segítségével egy adott felvétel lassítva, az eredeti hangmagasság vagy tisztaság elvesztése nélkül, folyamatosan ismételve hallgatható vissza. Az akku teljesítmény akár 50 órányi zenehallgatást (10 órányi videó lejátszást) tesz lehetővé egyetlen töltéssel. Az új Walkman S750 video MP3 lejátszó 2010 októberében jelenik meg.

Kulcsszavak: walkman Sony

Fogyasztói elektronika ROVAT TOVÁBBI HÍREI

A TP Vision és az FC Barcelona több évre szóló megállapodást kötött

A Philips TV, Philips Sound és AOC Audio termékeket tervező, gyártó és értékesítő TP Vision bejelentette, hogy új partneri megállapodást köt az FC Barcelonával, melynek értelmében a vállalat lesz a legendás futballcsapat televíziókért, kijelzőkért és audio eszközökért felelős kiemelt partnere. Az FC Barcelona vállalja a világvezető TP Vision TV- és audiotermék-kínálatának népszerűsítését, kiemelt figyelmet fordítva a vállalat saját fejlesztésű Ambilight TV technológiájára, mely a hagyományos tévénézést semmi máshoz nem fogható élménnyé varázsolja. Az Ambilight TV-vel minden más lesz!

2023. május 28. 15:17

Galaxy Buds2 Pro fejlesztéssel támogatja a hallási nehézséggel élőket a Samsung

A Digitális Akadálymentesség Világnapja alkalmából a Samsung elkötelezte magát amellett, hogy a Galaxy Buds2 Pron elérhető, továbbfejlesztett Környezeti Hang funkció segítségével a nagyothallók számára is élvezhetővé tegye az őket körülvevő világ hangjait. Akár zenehallgatásról van szó, akár a környezetre kívánunk hangolódni – vagy épp kizárni azt –, az eszköz igényre szabottan kínálja a kiváló hangzást. 

2023. május 26. 11:24

Már előrendelhetők az LG 2023-as OLED evo és QNED tévéi

Az LG idei tévémodelljei között egészen változatos formaterveket és funkciókat találhatunk. Vannak kimondottan játékhoz ajánlott, jelentősen megnövelt fényerejű készülékek, de a kínálatban megtalálható a falhoz illeszkedő, műalkotásra emlékeztető, minimalista kialakítású modell is. A továbbfejlesztett processzorokkal a készülékek új szintre léptek mind a képi megjelenítés, mind a hangzás terén. Az LG limitált ideig az előrendelésben résztvevő modellek mellé most ajándék hangprojektort is kínál.

2023. május 24. 12:45

CES 2023,2024 és a többi: innováció egész évben

Messziről indítja gondolatait amerikai tudósítónk, Laszlo Horvath, aki még nem írta ki magából az év elejei CES-élményeket, amiket a folyamatosan érkező hírlevelek is folyamatosan frissítenek. A sivatagi eső vagy a nyárson körbekínált hús mind elvezetnek a technológiához, ami a egyrészt a CES-nek központi témája, másrészt (s egyben) a környezete is. Az írás hosszú, javasoljuk olvasóinknak döljenek hátra, és élvezzék! 

2023. május 22. 22:25

Kiváló minőségű RGB-s gamer mikrofon a The G-Labtól

The G-Lab kiváló minőségű RGB-s mikrofonja, a K-Mic Natrium már elérhető Magyarországon. A mikrofon ideális választás játékhoz, streaminghez és podcastok készítésehez egyaránt. Az RGB világítás testre szabható, így könnyedén kedved szerint állíthatod a fényeket.

2023. május 21. 13:27

Kövess minket a Facebookon!

Cikkgyűjtő

További fontos híreink

Itt a legnagyobb webáruházak rangsora

2023. május 23. 20:10

Új fizetési kapu magyar e-kereskedőknek

2023. május 18. 12:49

Nem törődünk eléggé online adataink védelmével

2023. május 8. 15:39

Új keresőt fejleszt a Google

2023. április 24. 20:01