A Check Point Abra terméke díjat nyert az ITBN 2010-en

Kovács Attila, 2010. szeptember 30. 17:36

A Check Point idén bemutatott világújdonsága, az Abra vehette át Rubik Ernőtől az Informatikai Biztonság Napja "Legjobb külföldi
gyártói/szolgáltatói innováció" díját. Az Abra "zsebre vágja az irodát": használatával bármilyen PC teljesen biztonságos vállalati géppé
alakítható, így, integrált VPN kapcsolaton keresztül, bárhonnan, bármikor, akár offline, akár on-line állapotban is elérhetőek róla a vállalati e-mailek, fájlok és alkalmazások.

A Check Point Abra jellemzői:

  • A szabványos Windowsos környezetnek köszönhetően egyszerű a navigáció és a felhasználók gyorsan megszokják, megtanulják az eszköz használatát.
  • A hálózatokra és a web site-okra irányuló kimenő forgalom ellenőrzésével megelőzi az adatvesztést.
  • A fájltranszfer ellenőrzésének köszönhetően csak a biztonsági előírások betartásával lehetséges a személyi és a vállalati munkakörnyezetek közti fájlcsere.
  • A megfelelőségi ellenőrzés automatikusan vizsgálja a host gépet, így biztosítva van, hogy a végponton ismert cégnek az antivírus-megoldása működik.
  • A felhasználói azonosítás megköveteli a minimális jelszóerősséget, miközben a tanúsítványok és tokenek biztosítják a többrétű azonosítást. A bejelentkezésnél használható 'virtuális klaviatúra' révén meggátolható a jelszólopás.
  • A Check Point SmartDashboard  központi menedzsment a Check Point gatewayeken keresztül teszi lehetővé a biztonsági házirend adminisztrációját, többek között az azonosítási és a megfelelőségi ellenőrzéseket, valamint a VPN beállításokat.
Kulcsszavak: security Check Point

IT ROVAT TOVÁBBI HÍREI

A munkavállalók tájékozottságával csökkenthető a vállalati adatkiszivárgások száma

Az adathalászat az egyik legelterjedtebb kiberfenyegetésnek számít világszerte, mégis az adathalászok elleni védekezést nehezíti, hogy széles körű és megújuló eszköztárral – rosszindulatú szoftverek, szenzitív adatokat gyűjtő hamis weboldalak és emailek – rendelkeznek. A kiberbiztonsággal foglalkozó elemzések szerint naponta több mint 330 milliárd e-mailt küldenek és fogadnak a felhasználók, melyből 3,4 milliárd adathalász e-mail.

2022. május 19. 13:59

A szakértő szerint nem érdemes az olcsóbb árkategóriájú laptopokat választani

A műszaki cikkek az elmúlt két évben hónapról hónapra érezhetően drágultak, ráadásul a termékekhez való hozzájutást a továbbra is fennálló chiphiány is megnehezíti. A szakértő szerint mégsem érdemes az olcsóbb laptopok mellett letenni a voksunkat, mert hosszú távon sok kellemetlenséget okozhatnak. Krajnyák Tamás, a Laptophardware.hu operatív igazgatója arra is rámutatott, hogy még közel sem tetőztek az árak, még évekig drágulásra és készlethiányra lehet számítani.

2022. május 18. 18:31

Az AOC piacra dobja vadonatúj játékmonitorát

Az AGON by AOC – a világ egyik vezető, gaming monitorokat* – és IT-tartozékokat forgalmazó márkája – bejelenti a 68,58 cm-es (27 hüvelykes) AGON PRO AG274QZM rendkívül gyors, QHD felbontással és lélegzetelállító MiniLED IPS-panellel rendelkező 240 Hz-es gaming monitort. 576 dimming zónával rendelkező MiniLED háttérvilágításának köszönhetően az AG274QZM gyönyörűen passzol az IPS panel által biztosított markáns és színhű látványhoz. 

2022. május 17. 17:00

Az új Dell tárolók az automatizálás, a biztonság és a többfelhős rugalmasság új szintjét teremtik meg

A Dell Technologies a teljes tárolási portfólióhoz továbbfejlesztett szoftvereket kínál, amelyek növelik az automatizációt, javítják a kibertámadásokkal szembeni ellenállóságot és támogatják a publikus felhőszolgáltatásokat.

2022. május 16. 20:49

Újabb megoldás segíti az áramhálózat digitalizációját

Az energiaellátás fenntartható átalakítását segítő moduláris szoftvercsomag legújabb verziójával jelentkezett a Siemens. Az egymással integrált elemekből felépülő, ugyanakkor nyílt, más rendszerekkel is együttműködő grid (áramhálózat) szoftver segítségével a villamosenergia-piac szereplői agilis módon válaszolhatnak a mostani és a jövőbeni kihívásokra.

2022. május 16. 16:31

Kövess minket a Facebookon!

Cikkgyűjtő

További fontos híreink

Témanapot tart a Neumann Társaság az úttörő magyar számítógépépítőről

2022. május 16. 11:18

Példátlan szövetségre lépett két globális vállalat

2022. május 10. 15:35

A legnagyobb forgalmú online kereskedők rangsora

2022. május 5. 11:20

Nívó-díjat kapott a Magyar Telekom

2022. április 29. 20:24