Egyre többen választják otthoni használatra a mobilinternetet

MTI Sajtóadatbank, 2010. október 5. 09:59

Folyamatosan nő azok aránya, akik megbízhatónak és megfelelően gyorsnak tartják a mobilinternetet - derül ki a Telenor Magyarország és a Szonda Ipsos közös kutatásából.

A Telenor hétfői közleménye szerint, bár a mobilinternetről van szó, a legtöbben ezt is otthon használják.

A kutatás szerint annak ellenére, hogy a szolgáltatás egyre elterjedtebb, a mobilinternettel kapcsolatban még ma vannak tévhitek: a megkérdezettek 25 százaléka úgy véli, hogy ezt a típusú internetet csak annál a szolgáltatónál lehet igényelni, ahol a mobiltelefonra is előfizetnek. Ez azonban nem igaz, hiszen a mobilinternet használatának nem feltétele, hogy valakinek a mobiltelefonja is ugyanazon szolgáltatónál legyen.

Viszont egyre kevesebben, csak a megkérdezettek 20 százaléka gondolja úgy, hogy a mobilinternetet csak laptoppal lehet használni. Ez is tévhit, hiszen a mobilinternetezni asztali számítógépen és laptopon is lehet.

A közlemény alapján a mobilinternetről a megkérdezettek 59 százaléka úgy vélekedik, hogy egyszerűen és könnyen használható. Ezt az internetezési megoldást leginkább a 40 év alattiak használják, jellemzően a 26-40 év közöttiek. Körükben az átlagosnál nagyobb
arányban találhatók olyanokat, akik felsőfokú iskolai végzettséggel rendelkeznek, és Budapesten, Pest megyében élnek.

A közlemény idézi Nagy Annamáriát, a Telenor kutatási osztályának vezetője, aki szerint a kutatások eredményei azt mutatják, hogy amikor valaki internet szolgáltatás vásárlásán gondolkodik, egyre többször a mobilinternetre gondol megoldásként. Ennek pedig az az oka, hogy az emberek tisztában vannak a mobilinternetnek azzal az előnyével, hogy bárhol és bármikor tudják használni.

A kutatás során a mobilinternetet már használók többsége is ezt az állandó szabadságot jelölte meg választása fő okaként. Az indokok között nagyon fontos helyen áll még az egyszerű használat, illetve az, hogy a vásárlást követően azonnal lehet vele internetezni, nem kell a bekötésre várni.

A közlemény érdekességként megemlíti, bár mobilinternetről van szó, vannak, akik kifejezetten otthoni használatra vásárolják. Az előfizetők 41 százaléka asztali számítógépen, 59 százaléka laptopon veszi igénybe a szolgáltatást. A mobilinternet-előfizetések 73
százalékában nem csupán egy ember használja az adott mobilinternetet, hanem a család több tagja. Noha az emberek a mobilinternet vásárlásánál figyelembe veszik azt, hogy bárhol csatlakozhatnak vele a világhálóra, még csak a mobilinternetezők fele használja ki a mobilitás adta lehetőséget.

Kulcsszavak: UMTS Telenor

Telekom ROVAT TOVÁBBI HÍREI

Mobilhálózata modernizációjával készül a Telekom a drasztikusan növekvő adatforgalomra

Lekapcsolta 3G hálózatát a Magyar Telekom, amely már sehol nem érhető el. Az ügyfelek nem maradnak szolgáltatás nélkül ezt követően sem: a közel országos lefedettségű, a korábbi technológiáknál jobb ügyfélélményt nyújtó 4G hálózat továbbra is rendelkezésre áll mind a hang-, mind az adatforgalom céljára. A legfeljebb 3G-képes készülékkel rendelkező ügyfelek hangforgalmát a meglévő 2G hálózat veszi át. 

2022. július 2. 15:40

Yettel: Tudatos utazási tippek

Elfogyott a mobilnetünk, lemerült a készülék vagy éppen a vízállósági teszten bukott el a mobilunk? Az okostelefonok korában már nem kérdés, hogy a mobilunk egyszerre az utazási irodánk, a beszállókártyánk, a fényképezőgépünk, a térképünk és a tudakozónk. 

2022. július 1. 09:55

A neves divatfotós örökítette meg a HONOR Magic4 Pro szépségét

A HONOR globális technológiai márka Nima Benatival, a tehetséges olasz, évek óta haute couture divatfotózással foglalkozó művésszel dolgozott együtt, hogy egy új oldaláról mutassák meg az egész világnak a HONOR Magic4 Pro készüléket. A HONOR a 2022-es Mobile World Congress-en mutatta be vadonatúj prémium termékcsaládját, élén a zászlóshajó HONOR Magic4 Pro-val.

2022. június 30. 17:00

Bővül a Nokia G-szériája

Újabb készülékkel bővíti a G-szériát a HMD Global, a Nokia telefonok gyártója. A Nokia G11 Plus a már megszokott, tartós kialakítással, 3 éven át érkező frissítésekkel, Android 12-es rendszerrel és háromnapos akkumulátor-üzemidővel könnyíti meg a hétköznapokat.

2022. június 29. 12:40

Vizsgálják az 5G-hálózatok elektromágneses sugárzását

Közös tesztmérésekkel vizsgálják az 5G-hálózatokból eredő elektormágneses sugárzást a Nemzeti Média- és Hírközlési Hatóság (NMHH) és a Nemzeti Népegészségügyi Központ (NNK) szakemberei. A Nemzetközi Sugárvédelmi Szövetség (IRPA) kétévente megrendezett konferenciáján a két szervezet közös mintamérési projektjét is bemutatták június 4-én a Kongresszusi Központban. 

2022. június 28. 17:14

Kövess minket a Facebookon!

Cikkgyűjtő

További fontos híreink

Új vezető a Microsoft Magyarország élén

2022. július 1. 11:16

A hatás mechanizmusát keresik az IVSZ MENTA 2022 előadói

2022. június 30. 12:40

Az ESET új, hálózati szintű megoldást kínál a távközlési és internetszolgáltatók számára

2022. június 23. 11:24

A raktár nélküli webshopoké a jövő

2022. június 19. 13:24