Kívánság szerint összeszerelhető minimobil

Kiss Ádám Zoltán, 2010. október 12. 07:50

A Modu apró telefonjának részegységeit saját igényeink szerint válogathatjuk össze, illetve a helyzetnek megfelelően variálhatjuk.

Az izraeli Modu Mobile a nagy piaci szereplőktől eltérő, saját utat választott a fejlesztés során. Nem a riválisok lépéseire kívánnak reagálni, hanem szokatlan koncepciójukkal hívják fel magukra a figyelmet. A vállalat specialitása a választható hardverelemekből összerakható készülékek fejlesztése. Nem ez az első ilyen készülék tőlük, ám ezúttal mindezt igen kis méretben, egy érintőképernyős egység köré építve mutatták be „T” modell elnevezéssel. A készülék magja ez a központi egység, mely a hívások indításáért és fogadásáért felelős ki okostelefon. A felhasználók a gyártó által összeválogatott, esetleg a sok funkció miatt lebutított verziók egyetlen házba zárása helyett maguk válogathatják meg, mit szeretnének aznap telefonjuktól. A 2,2 colos QVGA felbontású agy egy QSC6270-es chipre épít, az alaptulajdonságok közé tartozik a rádió, GPS, böngésző, csevegőprogram, Twitter, Facebook, YouTube-lejátszó, és ezt bővíthetjük például egy querty billentyűzettel, vagy éppen 5 megapixeles kamerával. A kínálatba tartozik egy dokkolóegység is, ezzel akár az otthoni zenehallgatás középpontjává varázsolhatjuk telefonunkat. A Modu T alapesetben 2 GB memóriával érkezik, ám ez külső kártyával 32 GB-ig tornászható fel. A cég szerint egyébként a központi egység a Guinness által hivatalosan elismerten a világ legkisebb érintőképernyős eszköze. A vállalat további okostelefon-terveket is dédelget, a közeljövőben egy Android operációs rendszerre épülő telefont is be szeretnének mutatni Modu W néven.

Kulcsszavak: mobiltelefon

Telekom ROVAT TOVÁBBI HÍREI

Tervezhető töltés és rugalmas fizetés

Bevezető áron használhatják a villanyautósok az E.ON november 24-től fizetőssé vált elektromos töltőit. Emellett a piacon egyedülálló megoldást is ajánl a vállalat az ügyfeleknek, akik nem csak alkalmanként, hanem kényelmesen havi elszámolással is fizethetnek majd a töltésért. Az energiacég a drivE.ON alkalmazás révén ügyfélbarát módon tervezhető töltést, a bevezetésre kerülő fizetési lehetőségekkel pedig rugalmasságot kínál.  

2020. október 25. 14:10

A The Super Engineer játék szórakoztatva tanítja a természettudományokat

Tény, hogy ma még a fizika, a kémia, a matematika, a biológia, vagy az informatika nem azok közé a tantárgyak közé tartozik, amelyeket a diákok többsége a kedvencek között említ. A „népszerűtlenségük” oka leginkább az iskolai tudásátadás módszereiben, technikáiban keresendő, miközben ma már az infokommunikációs fejlesztéseknek köszönhetően ezeket a tudományterületeket izgalmasan, érdekesen, és legfőképpen játékosan is be lehetne a fiataloknak mutatni. 

2020. október 24. 15:48

4G-képes nyomógombos telefonok a HMD Globaltól

A 2G, 3G és 4G hálózatokat is támogató új, klasszikus kialakítású Nokia telefonok jobb minőségű kapcsolatot biztosítanak, megbízható és tartós kivitelben.

2020. október 23. 17:21

Világelső 5G technológiával és gesztusvezérléssel érkeznek a Huawei csúcskészülékei

Bemutatta legújabb csúcskészülékeit a Huawei. A Mate 40 széria okostelefonjait a világon elsőként egy 5 nanométeres, egylapkás 5G chip hajtja. A zászlóshajó Mate család legújabb tagjai számos technikai újdonsággal érkeznek, köztük gesztusvezérléssel, megújult, akár 20-szoros hibrid és 100-szoros digitális zoomra képes kamerarendszerrel és vadonatúj 88°-os Horizon kijelzővel.

2020. október 23. 10:40

Új magyar alkalmazás lépett a streaming-világpiacra

Az élő közvetítések a COVID előtt is közkedveltek voltak, de az utóbbi időszak az egekbe lőtte ki ezt a tevékenységet. Vajon mindenkinek, aki élő közvetítésen keresztül szeretné a tartalmát terjeszteni, mélyen a zsebébe kell nyúlnia? A válasz NEM. Mutatjuk a megoldást.

2020. október 21. 14:26

Kövess minket a Facebookon!

Cikkgyűjtő

További fontos híreink

Van még idő jelentkezni az „Az Év Honlapja” pályázatra!

2020. október 15. 12:15

EasyBID – Header Bidding megoldás az Adverticumtól

2020. október 8. 15:45

A Bosch új koronavírus tesztje 39 perc alatt ad megbízható eredményt

2020. szeptember 30. 14:58

A vírusveszély miatt idén online rendezik meg a cégvezetők csúcskonferenciáját

2020. szeptember 21. 10:11
online sportfogadás