Nagy siker a MorphoLogic ELMS

forrás Prim Online, 2010. október 13. 17:12

A német nyelvű SAP-felhasználók évente összegyűlnek a DSAG (Deutschsprachige SAP-Anwendergruppe eV) elnevezésű konferencián. Idén szeptember 21. és 23. között a konferencia helyszíne Nürnberg volt, ahol a Morphologic Lokalizáció Kft. nagy sikerrel mutatta be ELMS elnevezésű lokalizációs keretrendszerét.A német nyelvű SAP felhasználók hagyományos éves konferenciáján mutatta be a Morphologic Lokalizáció Kft. az ELMS (Enterprise Localisation Management System) fantázianevű szoftverét, amely óriási érdeklődést keltett - jelentette be a fejlesztő társaság. A konferencián a MorphoLogic Lokalizáció és a Wratislavia Translation House - amely társaság ugyancsak egy tapasztalt SAP Language Services Partner - együttesen mutatták be SAP-témájú nyelvi tanácsadási és fordítási szolgáltatásaik versenyképes portfólióját.

"Sikerünk egyik titka, hogy egyetlen ilyen megoldás sincs még a piacon, s a hasonló programok tudása jelentősen elmarad a mi megoldásunk mögött" - mondta Bessenyei Gábor, a Morphologic Lokalizáció Kft. ügyvezető igazgatója. Mint elmondta, a jelenleg évi 200 millió forint forgalommal rendelkező társaság az ELMS segítségével nagyon rövid idő alatt akár meg is többszörözheti bevételeit. A technikai részletekről az  ügyvezető elmondta, hogy az ELMS nélkül a lokalizációs munka számos biztonsági és kényelmi problémát okozhat. Ilyen például, hogy az éppen fordított rendszerhez online
hozzáférést kell biztosítani a fordítóknak, ami biztonsági és bizalmi okokból is kényelmetlen lehet.

A sikerben nem kis szerepet játszott, hogy a MorphoLogic Lokalizáció Kft. nemrég vált az SAP PartnerEdge program részesévé. Idén, július 1-től az SAP PartnerEdge program keretén belül SAP Language Service Partner (SAP nyelvi szolgáltató partner) státust kapott a társaság. "Büszkék vagyunk arra, hogy a MorphoLogic Lokalizáció Kft. egyike azon nagyon kevés kiválasztott cégnek világszerte, akik az SAP nyelvi szolgáltató partnerként nyújtható mindkét szolgáltatást, a fordítási és a nyelvi tanácsadási szolgáltatást is kínálhatjuk az ügyfeleinknek" - jelentette ki az ELMS sikere kapcsán Bessenyei Gábor. Hozzátette, szakértelmünk, infrastruktúránk és szakértőink révén egy kézből tudunk megoldást kínálni azon SAP-ügyfeleknek, akik különböző nyelvekre szeretnék fordítani a rendszerükben lévő saját nyelvi tartalmaikat, mint a customizing-adatok, törzsadatok és egyedi fejlesztések.

A Morphologic Lokalizáció Kft. a Közép-Magyarországi Operatív Program (KMOP-1.1.4-09 - Vállalati innováció ösztönzése) pályázatának keretében nyert vissza nem térítendő uniós támogatást  az "ELMS  - Lokalizációs keretrendszer SAP Netweaver környezetre- fejlesztés" céljára KMOP-1.1.4-09-2009-0135 azonosítóval. A támogatás aránya: 45 százalék, a támogatás összege: 34 556 994 forint. A projekt kezdési időpontja: 2010.március 01., vége 2011. február 28.

Kulcsszavak: SAP MorphoLogic Morphologic

Infogazdaság ROVAT TOVÁBBI HÍREI

Hamarosan újra pályázható a budapesti 98,0 MHz körzeti rádiófrekvencia

Hír-, közéleti és kulturális magazinműsorok gyártására összesen 127 millió forintot nyertek el helyi és körzeti televíziók a Nemzeti Média- és Hírközlési Hatóság (NMHH) Médiatanácsának legutóbbi ülésén hozott döntése szerint. A grémium elfogadta egy zalaegerszegi, egy mosonmagyaróvári és egy nyíregyházi frekvenciapályázat felhívásainak tervezetét és felkérte az NMHH-t a Budapest 98,0 MHz körzeti rádiós lehetőség frekvenciatervének kidolgozására. A testület bírságot rótt ki egy szombathelyi rádióra, szerződéses vállalásainak mulasztása miatt, valamint egy répcei televízióra engedély nélküli hálózatba kapcsolódásért.

2020. szeptember 21. 16:05

Okos gabonaszondát fejlesztett egy magyar startup

A világon egyedülálló okos gabonaszondát dobott piacra egy magyar fejlesztőkből álló startup. A síktárolókban bekövetkező nedvesedéssel a kezdetek kezdete óta küzdenek a gazdák, de a GrainMonitor olyan automatizált megoldást kínál a problémára, ami néhány éve még elképzelhetetlen volt. A technológia alkalmazását agrármérnökök javaslatai alapján dolgozták ki, egyik legnagyobb előnye pedig az, hogy a szondák három-négy éves akkumulátoridővel rendelkeznek, ez idő alatt még csak tölteni sem kell azokat.

2020. szeptember 21. 14:40

Az ABB és a Hydrogen Optimized közösen fejleszt zöld hidrogéntermelési rendszereket

Az ABB globális technológiai vállalat és a Hydrogen Optimized megállapodott, hogy közösen vizsgálja meg a villamos hálózatokra csatlakoztatott, nagyvolumenű, zöld hidrogéntermelő rendszerek fejlesztését, hogy tiszta, fenntartható és megfizethető energiaforrást kínáljanak. 

2020. szeptember 21. 13:17

Innovatív magyar cégeket köt össze a világpiaccal a KPMG

Immár 7 magyar céget találhatunk az ingatlanszektor digitális technológiai innováció topligájáról — a KPMG által — készített listán.  A startup világ egyik legélénkebb szegmensének tartott, úgynevezett proptech piacon a befektetési kedv 5 év alatt megtízszereződött. Tavaly már 2,6 milliárd dollár friss tőke áramlott az ingatlanszektor digitalizációját segítő vállalkozásokba, de előzetes adatok szerint 2020 első félévében 7 milliárd dollárnyi üzlet született, a COVID-válság kiváltotta digitalizációs boomnak köszönhetően.

2020. szeptember 20. 12:54

Ilyenek a jövőre felkészült vállalkozások

A Vodafone Business Future Ready Report néven átfogó tanulmányt készített világszerte mintegy 2600 vállalkozás bevonásával, melyben a vállalkozások üzleti ellenállóképességét, valamint a jövőre való felkészültségüket vizsgálták. Az eredmények értelmében a ’jövőre felkészült’ vállalkozások jellemzői közé tartozik, hogy pozitívan állnak a változásokhoz, nyitottak az új technológiákra, átfogó üzleti stratégiával rendelkeznek, rendszeresen tájékozódnak az aktuális tendenciákról és gyorsan reagálnak az új trendekre, kihívásokra. A ’jövőre felkészült’ magyar vállalkozások még szeptember 25-ig nevezhetnek történetükkel a Vodafone Magyarország és a Kreatív közös Ready pályázatára, ahol bemutathatják, hogyan sikerült leküzdeni az elmúlt időszak kihívásait.

2020. szeptember 20. 11:24

Kövess minket a Facebookon!

Cikkgyűjtő

További fontos híreink

A vírusveszély miatt idén online rendezik meg a cégvezetők csúcskonferenciáját

2020. szeptember 21. 10:11

Virtuális nézőteret nyit a Budai Szabadtéri Színház

2020. szeptember 9. 12:11

Év Informatikai Vezetője díj 2020

2020. augusztus 27. 11:07

Early Bird kedvezménnyel indul ‘Az Év Honlapja’ pályázat

2020. augusztus 13. 14:58
online sportfogadás