Bevételi rekordot állított fel az Intel

MTI Sajtóadatbank, 2010. október 14. 09:25

Minden korábbinál nagyobb, 11 milliárd dollárt meghaladó bevétellel zárta üzleti évének szeptemberrel véget ért harmadik negyedévét az Intel.

A mikroprocesszor-gyártásban világelső amerikai társaság helyi idő szerint kedden megjelent gyorsjelentése szerint a bevétel 11,1 milliárd dollár volt, az egy évvel korábbi 9,4 milliárd után. Az adózott nyereség 59 százalékkal 2,96 milliárd dollárra, részvényenként 52 centre nőtt a tavalyi 1,86 milliárdról, részvényenként 33 centről.
A bevétel és a nyereség is meghaladta a szakértői várakozásokat. A bevétel mellett a 4,14 milliárd dolláros működési eredmény is rekord a társaság történetében.

 A mikroprocesszor-piac 80 százalékát uraló cég a vállalati ügyfélkörtől bőven érkező megrendeléseknek és a feltörekvő piacok folytatódó növekedésnek tulajdonítja a kiugró eredményt. A kilátásokat kedvezőnek ítéli a cég, a következő időszakban "egészséges kereslet mutatkozik majd mindenfajta informatikai termék iránt" - mondta Paul Ottellini vezérigazgató. A negyedik negyedévben a bevétel tovább nőhet, akár a 11,8 milliárd dollárt is elérheti. Az idei év különlegessége, hogy nem tapasztalható az ágazatot jellemző bevételéi ciklikusság, ingadozás, ehelyett szakadatlan növekedés megy végbe az év egészében - közölte a társaság.

 A vállalati ás lakossági ügyfeleket egyaránt kiszolgáló informatikai óriásvállalatok negyedéves beszámolóit megkülönböztetett figyelemmel kezeli a piac, mert teljesítményük a konjunktúra alakulásáról is képet ad, hiszen a vállalkozások a fellendülés beindulásakor gyakran indítanak informatikai fejlesztésekbe, válság idején pedig jellemzően ezen a területen spórolnak először. Az Intel jelentése azért is jelentős, mert a kaliforniai cég az első nagy szereplő a technológiai szektorból, amely a harmadik negyedévről beszámol.
 

Kulcsszavak: +céginfo Intel

Infogazdaság ROVAT TOVÁBBI HÍREI

A Leadec megvásárolja a FISS Automatika Kft.-t

A Leadec, a világ vezető globális szolgáltatási szakértője 2023.05.31. napjával felvásárolta a FISS Automatika Kft.-t. A Leadec az akvizícióval tovább bővíti magyarországi jelenlétét, valamint erősíti kompetenciáit az elektrotechnika és az automatizálás területén.

2023. június 6. 17:43

Jelentős mérföldkő a hazai autóiparban

Idén ünnepli 30. születésnapját a Continental Veszprémben. Az elmúlt évtizedek fejlesztéseinek köszönhetően mára a technológiai vállalat telephelye globális piacokra dolgozik. Presztízs ügyfelek számára fejleszt, tesztel és gyárt különböző szenzorokat gépjármű-menetbiztonsági rendszerekhez, akkumulátorokhoz és az utazási kényelem növeléséhez.

2023. június 6. 16:01

Fenntartható ötlet nyert a Samsung és az EdisonKids versenyén

Alternatív környezettudatos ötlettel, a chipses zacskók kreatív és praktikus újrafelhasználásásával vihették haza a fődíjat a nyírségi diákok a Samsung és az EdisonKids Megoldások a holnapért kihívásán. A harmadik alkalommal megrendezett versenyen 12-18 éves tanulók mérték össze projektjeiket a közösség, a fenntarthatóság és a jövő oktatása kategóriákban. A nyolc döntős csapat közül a NUT (Napkor’s Upcycler Team) csapat elképzelése, a chipses zacskók hőálló szatyorrá alakítása bizonyult a legjobbnak. Második helyezést ért el a modulárisan építhető oktatórobot, a dobogó harmadik fokára pedig a tücsökfarm tervezői léphettek. Az első három helyezett 6 millió forint összértékben választhat Samsung eszközöket, saját maguk, felkészítőtanáruk és iskolájuk számára.

2023. június 6. 14:05

Fidelity: Nyernek az elektromos autók?

Aki napjainkban autóval végighalad egy európai belváros utcáin, azonnal számos nyomát láthatja a forgalmi trendek változásának. A külön kerékpáros sávok, az elektromos buszok, az elektromos töltőállomások és a szédült ütemben emelkedő parkolási díjak mind-mind azt jelzik, hogy a személyautók, főleg a belső égésű motorral felszereltek, már nem szívesen látott vendégek a sűrűn beépült belső kerületekben. A jövő az alternatív közlekedési eszközöké és a kibocsátásmentes erőforrásoké. A Fidelity piaci megfigyelőinek előrejelzései szerint az éghajlatkímélő meghajtási módok versenyét az elektromos autók fogják megnyerni, melyek idővel teljesen kiszorítják majd a levegőszennyező belső égésű motorokkal gyártott társaikat1.

2023. június 6. 12:41

Új nemzetközi online esemény az Eplan-tól

Milyen kihívásokkal néznek szembe a gépgyártók és a kapcsolóberendezés-gyártók napjaink globális piacain? Hogyan határozható meg a helyes irány a hatékony tervezéshez a munka korai szakaszában? A 2023. június 21-re meghirdetett Eplan L!ve 2023 rendezvény lényegre törő válaszokkal, a szoftver új verziójának legfontosabb elemeivel készül, és felvázolja, miként támogatja ügyfeleit a tervezéstől a gyártásig vezető úton lépésről-lépésre. Bevált gyakorlati példákat ismerhetünk meg a Harro Höfliger, a Kratos Industries és a Sany vállalatoktól, betekinthetünk munkafolyamataikba és tervezési módszereikbe, melyek maximális következetességet és hatékonyságot tesznek lehetővé a számukra.

2023. június 6. 11:23

Kövess minket a Facebookon!

Cikkgyűjtő

További fontos híreink

Hogyan lopják el adatainkat a hackerek és mire figyeljünk jelszókezelő vásárlásakor?

2023. május 31. 15:40

Itt a legnagyobb webáruházak rangsora

2023. május 23. 20:10

Új fizetési kapu magyar e-kereskedőknek

2023. május 18. 12:49

Nem törődünk eléggé online adataink védelmével

2023. május 8. 15:39