Párizsban a Canon 4K kamera-fényképezője a sztár

Kiss Ádám Zoltán, 2010. október 15. 08:31

A vállalat számos termékét lehet megtekinteni a párizsi Canon Expón, ám mindenkit az új fejlesztés, a 1080-as Full HD-nál is nagyjából négyszer nagyobb felbontást biztosító 4K kamera érdekel.

Alig hódítja meg a nappalikat a hagyományos televíziókhoz képest hatalmas változást hozó HD felbontás, máris az előszobában van a még újabb, 4K rendszer. Ennek előnye, hogy gyakorlatilag a 1080-as nagyobbik HD felbontásánál is négyszer részletesebb képformátum. Az egyik már prototípussal rendelkező versenyző a Canon, mely egyedi felfogásban kezeli a formátumot. A csak 4K modellként emlegetett eszköz igazi átmenet egy DSLR fényképezőgép és egy videokamera között. Belső felépítése tükörreflexes jellemzőket mutat, ugyanakkor a kamerák többségéhez hasonlóan nem cserélhető optikája. A gép teljesen új formavilággal és kialakítással érkezik, lelke egy 8 megapixeles szenzor, mely 2/3 colos méretű. A 4K ebből másodpercenként 60 képkockát képes kipréseli lenyűgöző részletességgel. Bár a részletekkel egyelőre nem árasztják el az érdeklődőket, annyit már tudni, hogy prototípus a cég XF-300 és XF-305 kameráiban alkalmazott kijelzőt örökölte, optikája 20x-os zoomátfogású, 7-140mm-es egység 72mm-es átmérővel. A piac másik jelentős 4K fejlesztése a RED projekt, mely egy moduláris rendszerű, leginkább klipek, televíziós anyagok készítésére szánt eszköz. A Canon 4K ezzel szemben kifejezetten végfelhasználói termék a mozgó- és állókép-készítésben egyaránt érdekelt réteg számára, és mint ilyen várhatóan egyelőre ismeretlen időpontban történő megjelenésekor a RED méregdrága rendszerénél jóval olcsóbb lesz.
 

Kulcsszavak: kamera kamkorder Canon

Digicam ROVAT TOVÁBBI HÍREI

Négymillió kép elemzése alapján készített átfogó tanulmányt a Huawei

A mobilfotózás trendjeit vizsgáló tanulmányt mutatott be a Huawei a barcelonai Mobil Világkongresszuson. A mintegy 4 millió* okostelefonnal készített fotó, illetve videó szoftveres és szakértői elemzése alapján összeállított „HUAWEI XMAGE Trend Report 2023”** a modern képalkotás sajátosságait igyekszik feltárni. 

2023. március 5. 15:13

Rekorddöntést örökített meg a HONOR Magic5 Pro

A HONOR az MWC 2023-on jelentette be, hogy a Guinness Rekordok Könyvét jegyző Guinness World Records-cal együttműködve örökített meg egy világrekord-kísérletet. A HONOR Magic5 széria megjelenése alkalmából a két cég együtt kereste fel Piotr Grabowski lengyel kosárlabdázót, aki kétszeres FIBA 3x3-as világbajnok és profi zsákoló. A kihívás: rekordot dönteni a világ legmagasabb, ugrás közbeni, lábak között kivitelezett kosárlabdazsákolásának kategóriájában.

2023. március 3. 19:37

A Varázslatos Magyarország átadja 2022-es természetfotó pályázatának nagydíját

Nívós helyszínen kerül átadásra a Varázslatos Magyarország által és az Agrárminisztérium ajánlásával megalapított díj: A magyar természetfotó nagydíját április 4-én adják át a Magyar Nemzeti Múzeumban. A Múzeum dísztermében megrendezésre kerülő ünnepélyes díjátadó egyben kiállításmegnyitó is lesz, a Múzeumban elsőként mutatják be idén a VM 2022-es pályázati évadának legszebb képeiből összeállított tárlatot.

2023. március 2. 21:16

Fotózási és videózási tippek a HONOR-tól a téli szezonhoz

A hideg téli hónapokban is számtalan lehetőség nyílik kiváló minőségű fényképek és videók készítésére. Az okostelefonok fejlődésének köszönhetően már nem csak a profi fényképezőgépekkel lehet lélegzetelállító felvételeket készíteni, hanem zsebünkben elférő készülékeinkkel is – akár otthon vagyunk, akár elutazunk sportolni valahova. 

2023. január 26. 12:39

Ezek a 2022-es év legjobb Huawei mobilos képei

Kihirdették a Huawei nemzetközi mobilfotós pályázata, a HUAWEI NEXT IMAGE Awards 2022 győzteseit. A beérkezett alkotásokat neves fotósokból, művészekből és további szakemberekből álló zsűri bírálta el; összesen 54 pályaművet díjaztak. Varázslatos tűzijáték, természetesen bájos portréfotó és ősi erőt sugárzó ménes nyerte el a verseny három fődíját, és az azzal járó egyenként 10 ezer amerikai dolláros pénzjutalmat.

2023. január 17. 16:14

Kövess minket a Facebookon!

Cikkgyűjtő

További fontos híreink

Megvannak a digitális marketingről szóló legjobb szakdolgozatok

2023. március 27. 12:43

Az Alzánál egyszerűbb lett az áruvisszaküldés és a reklamáció

2023. március 21. 09:59

Töretlennek tűnik a csaló e-mailek és SMS-ek terjedése – van megoldás

2023. március 14. 20:32

IT Akadémiát indított a BME VIK és a Qualysoft

2023. március 9. 14:08