Párizsban a Canon 4K kamera-fényképezője a sztár

Kiss Ádám Zoltán, 2010. október 15. 08:31

A vállalat számos termékét lehet megtekinteni a párizsi Canon Expón, ám mindenkit az új fejlesztés, a 1080-as Full HD-nál is nagyjából négyszer nagyobb felbontást biztosító 4K kamera érdekel.

Alig hódítja meg a nappalikat a hagyományos televíziókhoz képest hatalmas változást hozó HD felbontás, máris az előszobában van a még újabb, 4K rendszer. Ennek előnye, hogy gyakorlatilag a 1080-as nagyobbik HD felbontásánál is négyszer részletesebb képformátum. Az egyik már prototípussal rendelkező versenyző a Canon, mely egyedi felfogásban kezeli a formátumot. A csak 4K modellként emlegetett eszköz igazi átmenet egy DSLR fényképezőgép és egy videokamera között. Belső felépítése tükörreflexes jellemzőket mutat, ugyanakkor a kamerák többségéhez hasonlóan nem cserélhető optikája. A gép teljesen új formavilággal és kialakítással érkezik, lelke egy 8 megapixeles szenzor, mely 2/3 colos méretű. A 4K ebből másodpercenként 60 képkockát képes kipréseli lenyűgöző részletességgel. Bár a részletekkel egyelőre nem árasztják el az érdeklődőket, annyit már tudni, hogy prototípus a cég XF-300 és XF-305 kameráiban alkalmazott kijelzőt örökölte, optikája 20x-os zoomátfogású, 7-140mm-es egység 72mm-es átmérővel. A piac másik jelentős 4K fejlesztése a RED projekt, mely egy moduláris rendszerű, leginkább klipek, televíziós anyagok készítésére szánt eszköz. A Canon 4K ezzel szemben kifejezetten végfelhasználói termék a mozgó- és állókép-készítésben egyaránt érdekelt réteg számára, és mint ilyen várhatóan egyelőre ismeretlen időpontban történő megjelenésekor a RED méregdrága rendszerénél jóval olcsóbb lesz.
 

Kulcsszavak: kamera kamkorder Canon

Digicam ROVAT TOVÁBBI HÍREI

Firmware-frissítést adott ki a Panasonic a LUMIX S1H fényképezőgéphez

Továbbfejlesztett funkciókat és még jobb használatot biztosító firmware-frissítést adott ki a Panasonic a tükör nélküli, digitális LUMIX S1H fényképezőgéphez. A frissítés letölthető a LUMIX Global Customer Support oldalról: https://av.jpn.support.panasonic.com/support/global/cs/dsc/.

2019. december 10. 15:16

Karácsonyi ajándékötletek a család minden tagjának a Sonytól

A karácsony közeledtével gyakran nehézségekbe ütközünk, hogy megtaláljuk a tökéletes ajándékokat, ezért a Sony összegyűjtötte azokat a termékeit, melyekkel bárki garantáltan lenyűgözheti barátait, családtagjait. Legyen szó a zene, a film vagy a fotózás szerelmeseiről, a Sony újdonságai között mindenki megtalálhatja álmai ajándékát.

2019. december 2. 11:33

Lélegzetelállító nyertes fotók a Red Bull Illume 2019 versenyéről

Lenyűgöző helyszínen hirdették ki a Red Bull Illume 2019 díjazottjait. A világ legnagyobb akció- és kalandfotó pályázatának győzteseit az olasz Alpokban lévő Plan de Corones (Kronplatz) egyik hegyi állomásán található LUMEN Fotómúzeumban díjazták, ahonnan a fődíjat a francia fotós Ben Thouard vitte el. 

2019. november 24. 12:22

A Nikon nagykövete az Amasonas területéről tudósít

A híres fotós és Nikon nagykövet, Sebastián Liste lenyűgöző, új fotósorozatot adott ki, amely a kolonizációnak és az erdőirtásnak a helyi foglalkoztatásra, a kereskedelemre, a közösségek áttelepítésére és a környezetre gyakorolt hatásait vizsgálja az Amazonas területén. 

2019. november 15. 10:20

Két új LUMIX S PRO objektív a Panasonictól

A Panasonic bemutatta két új, L-bajonettes, objektívjét, amelyeket a LUMIX S sorozat full-frame, digitális, cserélhető objektíves, tükör nélküli fényképezőgépeihez terveztek. A kifejezetten professzionális felhasználásra készült LUMIX S sorozat célja, hogy kimagasló minőségű fényképezőgépeivel és objektívjeivel kompromisszumok nélküli fotós kifejezési lehetőségeket nyújtson. 

2019. november 9. 12:38

Kövess minket a Facebookon!

Cikkgyűjtő

További fontos híreink

Elálltak a felek a T-Systems tranzakciótól

2019. december 11. 10:28

Kihirdették a 2019-es Az Év Honlapja pályázat díjazottait!

2019. december 3. 18:18

Megtartották Magyarország eddigi legnagyobb informatikai versenyét

2019. november 26. 11:05

Önvezető autós parkolás először Magyarországon!

2019. november 18. 14:23
online sportfogadás