Elektronikus napló az iskolákba!

MTI Sajtóadatbank, 2010. október 18. 10:13

Hamarosan bevezetik az elektronikus napló használatát a 3.300-nál is több diákot oktató Sopron Térségi Integrált Szakképző Központhoz tartozó szakközépiskolákban. A tájékoztatás szerint a digitális napló automatikusan jelezni tudja, ha év közben megváltozik egy tanuló magatartása, vagy tanulmányi előmenetele, emellett a szülőkkel történő kommunikációt is egyszerűbbé teszi, ezzel segítve a diákok teljesítményének és magatartásának egyidejű felügyeletét.

 A kifejezetten a szakközépiskolai oktatás optimalizálására kifejlesztett, összetett digitális rendszernek köszönhetően az adminisztráció olyan adatokat biztosít majd az oktatók számára, amelyek segítségével könnyedén figyelemmel kísérhetik a hallgatók fejlődését, és teljesebb képet kaphatnak a hátránykompenzációra szoruló diákok egyéni igényeiről - közölték.

 Mint írják: az egységesített rendszer elősegíti a hatékonyabb, digitális mérések és értékelések elvégzését, valamint a tanulók felzárkóztatását is. Az intézmények digitális összekapcsolásával közös erőforrás-gazdálkodás válik majd lehetségessé, amely nagyobb esélyt nyújt a szakszerű helyettesítésekre.

 Megemlítik azt is: az új rendszer révén a szülők könnyebben tájékozódhatnak gyermekük tanulmányi előmeneteléről, de rengeteg adminisztrációt és papírt is megtakarít az intézmény ezzel a megoldással.

Kulcsszavak: oktatás

Infotársadalom ROVAT TOVÁBBI HÍREI

Hetvenmillió forint műszaki támogatás közösségi tévéknek, rádióknak

Tizenkilenc közösségi televízió, rádió és kisközösségi rádió közel 70 millió forintot kap műszaki fejlesztésekre – erről is döntött a Nemzeti Média- és Hírközlési Hatóság (NMHH) Médiatanácsa e heti ülésén. A grémium nyertest hirdetett egy székesfehérvári és egy kiskőrösi helyi frekvenciapályázaton. 

2021. szeptember 25. 18:55

Új microSD kártyákat mutatott be a Samsung

A Samsung bemutatja az új PRO Plus microSD és az újratervezett EVO Plus microSD kártyákat. A 2021-es kártyákkal a vállalat a felhasználók széles körének nyújt ideális megoldást, legyen szó otthoni vagy professzionális körülményekről. Az új microSD kártyák számos különböző kapacitású kivitelben, kiemelkedő olvasási és írási sebességgel , valamint időtálló kialakítással érkeznek.   

2021. szeptember 25. 15:59

Apple dokkoló, óvodai fejlesztőprogram és vegán smartfood az iPonNovation győztesei között

Közel száz izgalmas startup mérette meg magát a regionális szinten is különlegesnek számító iPonNovation versenyén, melynek eredményhirdetésére szerda este került sor. A hagyományteremtő program döntőjébe hat vállalkozást válogatott be a szakmai zsűri, a végső döntést pedig közösen hozta meg velük az iPon és a HRP. A program szakmai irányítását Kovács Péter vezetésével az XO.company vállalta.

2021. szeptember 25. 14:07

Magyar fejlesztésű elektromos buszokat mutattak be

Részben magyar know-how-val és összeszereléssel készülő elektromos buszokat mutattak be Ráckevén. A Goldi Mobility Kft. magyar és szingapúri mérnökökkel közösen kifejlesztett járművei teljesítményben és minőségben is magas színvonalat képviselnek, ráadásul ár-érték arányban is élmezőnyben vannak. Elkészült emellett Magyarország első hidrogén üzemanyagcellás drónja is, amely 4.5 órát tud repülni folyamatosan akár 5000 méteres magasságban is.

2021. szeptember 25. 11:50

A MENTA konferencián hirdették ki a 2021-es Gyurós Tibor-díj nyerteseit

Az IVSZ - Szövetség a digitális gazdaságért szakmai zsűrije idén is a MENTA konferencián jelentette be az év menedzsere, az év digitalizációs projektje, az év innovációja díjak nyerteseit, és nevezte meg 2021 digitálisoktatás-nagykövetét.

2021. szeptember 25. 10:02

Kövess minket a Facebookon!

Cikkgyűjtő

További fontos híreink

Tapasztalja meg a legendás játékot

2021. szeptember 20. 18:29

A világon egyedülálló drónra szerelhető szállítódobozt fejlesztettek

2021. szeptember 15. 14:15

Öt érmet is elhoztak a magyar diákok a juniorok informatikai diákolimpiájáról

2021. augusztus 31. 09:58

A Xiaomi várakozásokat felülmúlóan teljesített a második negyedévben

2021. augusztus 26. 14:46