Az Apple 70 százalékkal növelte nyereségét

MTI Sajtóadatbank, 2010. október 20. 12:32

Az Apple Inc. adózott eredménye éves szinten 70 százalékkal nőtt üzleti évének szeptemberrel véget ért utolsó negyedévében.

Az amerikai informatikai óriáscég egy részvényre jutó nyeresége 4,64 dollár volt, a bevétel pedig minden korábbinál nagyobbra, 67 százalékkal 20,3 milliárd dollárra nőtt. A profit és a bevétel is meghaladta a várakozásokat, elemzők 4,08 dolláros részvényenkénti nyereségre és 18,9 milliárd dollár bevételre számítottak.

A kiugró eredmény elsősorban a bevétel egyharmadát "szállító" iPhone-nak tulajdonítható. Az okostelefonból 14,1 millió darab kelt el július és szeptember között, 91 százalékkal több az előző évinél. Az Apple így messze a Research in Motion (RIM) előtt jár; a Blackberry gyártója 12,1 millió darabot adott el az iPhone legnagyobb riválisának tartott készülékből, és az Apple-nek  van még
néhány meglepetése a naptári év hátralévő részére" - mondta Steve Jobs, a cég vezetője a hétfői New York-i tőzsdezárás után kiadott jelentést ismertetve.

Az iPad táblagépek forgalma ugyanakkor vártnál kevésbé jól alakult, a billentyűzet nélküli miniszámítógépekből 4,2 millió darab fogyott, míg szakértők 5 millióra számítottak. Mac-számítógépekből 3,89 millió darabot adtak el a szeptember 25-én zárult negyedévben,
27 százalékkal többet az egy évvel korábbinál.

Kulcsszavak: +mérleg Apple

Infogazdaság ROVAT TOVÁBBI HÍREI

Új technológiák forradalmasíthatják a fizetési ökoszisztémát

Az elmúlt években számos új technológia jelent meg a pénzügyi szektorban, amelyek forradalmasíthatják a fizetési ökoszisztémát. Az AFR 2.0 és a szupertárcák a legújabb innovációknak tekinthetők ezen a területen, amelyek azt ígérik, hogy alapjaiban változtatják meg a fizetés jövőjét. Segítségükkel az ügyfelek egységes és kényelmes fizetési élményben részesülnek, míg a pénzügyi szolgáltatók számára lehetőség nyílik újfajta üzleti modellek kialakítására.

2023. június 1. 14:03

Zöld gasztroreformot hirdet a magyar startup

Mintegy 550 millió forintot fordíthat növekedésére a Greenstic Europe Kft. (Greenstic) az MFB Csoporthoz tartozó Hiventures befektetésének köszönhetően. A környezetbarát, egyszer használatos éttermi eszközöket forgalmazó vállalkozás regionális szinten bővíti tevékenységét, miközben célul tűzte ki a gasztroszektor környezettudatossá tételét, és a körforgásos gazdasági modell alkalmazását is. 

2023. június 1. 12:42

Az Influence Media nyerte a Continental Magyarország kommunikációs tenderét

Többfordulós, meghívásos tenderen az Influence Media integrált kommunikációs ügynökség nyerte el a Continental Magyarország vállalati kommunikációs és PR feladatokra kiírt tenderét. A közös munka már áprilisban elindult, az együttműködés keretében az ügynökség a Continental országos vállalati kommunikációs osztályának, illetve a gumiabroncs üzletágának nyújt kommunikációs szolgáltatást.

2023. május 31. 21:27

Nem kell már protekció, hogy egy beszállító elérje a HR-es döntéshozókat

Melyik beszállító ne ismerné a végeláthatatlannak tűnő procedúrát, amíg egy multi céghez bekerül? A kiválasztási és árajánlatadási, valamint elfogadási folyamat végeláthatatlan és időigényes útvesztőjében gyakran el is tévednek mind a szolgáltatók, mind pedig a kiválasztást végző cégek HR-esei. Ráadásul sok esetben protekció vagy ismeretség nélkül lehetetlen eljutni a megfelelő illetékesig, aki dönthet a beszállítóval kapcsolatban. Ezen próbál segíteni egy újonnan indult ingyenes online platform, ami összeköti a HR-eseket és a beszállítókat.

2023. május 31. 11:18

Magyar társasházi beléptetőrendszer hódíthatja meg a kanadai és az észak-amerikai piacot

A Chameleon Smart Home Nyrt., a vezető magyar okosotthon-startup és az UpHome Canada Ltd. megállapodást kötött, amelyek keretében a kanadai vállalat kizárólagos jogot kapott a Chameleon Smart Home rendszereinek forgalmazására Kanadában és az észak-amerikai piacon. A HEPA Magyar Exportfejlesztési Ügynökség és a HEPA kanadai Partnerirodájának közreműködésével létrejött disztribúciós együttműködés tovább erősíti a tőzsdei okosotthoncég pozícióját Kanadában és lehetőséget biztosít az új piacok irányába történő további terjeszkedéshez. 

2023. május 30. 20:11

Kövess minket a Facebookon!

Cikkgyűjtő

További fontos híreink

Hogyan lopják el adatainkat a hackerek és mire figyeljünk jelszókezelő vásárlásakor?

2023. május 31. 15:40

Itt a legnagyobb webáruházak rangsora

2023. május 23. 20:10

Új fizetési kapu magyar e-kereskedőknek

2023. május 18. 12:49

Nem törődünk eléggé online adataink védelmével

2023. május 8. 15:39