A Meego után a Symbian főnöke is otthagyja a Nokiát

Milkovits Gábor, 2010. október 21. 08:15

Habár a Symbian Alapítvány hivatalosan nem része a Nokiának, mégis érzékenyen érintheti a vállalatot, hogy távozik posztjáról az okostelefonos szoftvert fejlesztő társaság igazgatója, Lee Williams.

Williams „személyes okokkal” indokolta távozását, azonban elég kézenfekvő másra gyanakodni, tekintve a Symbian jelenlegi helyzetét. Habár a Nokia által nemrég felvásárolt, majd nyílt forráskódúvá tett szoftver még mindig piacvezető a mobiltelefonoknál, az okostelefonos szegmensben mára bőven beelőzött az iPhone és az Android. Ráadásul az új Symbian 3 a sorozatos halogatások miatt végül csak nemrég debütált, azok után, hogy a nyár végi verzió még enyhén szólva sok negatív kritikát kapott a szakmai tesztelőktől. Így viszont nem sikerült időben megelőzni a Microsoft új Windows Phone 7 rendszerét, amit egyébként előzetesen igen kedvezően méltattak a szakemberek.

Valószínűleg az sem lelkesíthette nagyon Williams-t, hogy a csapata által fejlesztett szoftvernek végül sejthetően csak másodhegedűs szerepet szán a Nokia. Az okostelefonoknál ugyanis az Intel-lel közösen megálmodott Meego a jövendő favorit, ami egyébként az Android-hoz és az iOS-hez hasonlóan Linux-alapú. Mostanra azonban itt is sok a bizonytalanság, tekintve, hogy a Meego és elődje, a Maemo mögött álló Anssi Vanjoki szintén otthagyja a Nokiát.
 

Kulcsszavak: Symbian CIO +céginfo Nokia

Infogazdaság ROVAT TOVÁBBI HÍREI

Elindult a Magyar Klímacsereprogram

A minden negyedik magyar háztartásban megtalálható klímaberendezések közül a nagy energiafogyasztásúak cseréje még gyorsabban térülhet meg a Magyar Klímacsereprogram segítségével.

2023. október 2. 16:53

Minden második rendelést csomagautomatába kérnek a Vaterafutáron

A magánszemélyek közötti értékesítés hazai szintlépését mutatja, hogy a Vatera saját, a piactéren vásárolt tételek biztonságos és gyors továbbítását biztosító Vaterafutár szolgáltatásán keresztül minden második feladott csomag már valamelyik csomagautomatán keresztül jut el új tulajdonosához. A legtöbben könyvet és ruhát küldenek ezen a módon, de rengeteg zenei CD és DVD-film talál új gazdára automatán keresztül – sokan gyűjtői pénzérmét vagy háborús relikviákat is az átvétel e kényelmes módján veszik át.

2023. október 2. 12:41

Díjmentes roadshow-konferencia az Közép-Dunántúl Régió kkv-döntéshozóinak

A PP Konferenciaközpont a székesfehérvári Pénz, de honnan? roadshow-konferenciáján most is, mint 22 év óta minden évben összegyűjti a hazai kkv-k számára rendelkezésre álló kedvezményes, támogatott pénzforrásokat és a hatékonyságot növelő új módszereket.

2023. október 1. 14:58

A KPMG és a Microsoft globális ESG Akadémiát indított

A „KPMG ESG Akadémia” a KPMG, a Microsoft és számos elismert egyetem együttműködésében indult el. Célja, hogy elérhetővé tegye a naprakész és nélkülözhetetlen ESG-tudást, támogassa és képezze az üzleti élet szereplőit a legváltozatosabb fenntarthatósági témákban.

2023. szeptember 30. 16:52

Mesterséges intelligenciával harcol a Binance a tiltott piacbefolyásolás ellen

Nagy mennyiségű adat elemzésére alkalmas, mesterséges intelligenciát alkalmazó szoftvert használ a Binance a tiltott piacbefolyásolás azonosítására a kriptoszektorban. A világ legnagyobb kriptotőzsdéje más cégekkel és a hatóságokkal is együttműködik annak érdekében, hogy a gyanús szereplőket ne csak a saját platformjáról, hanem a teljes piacról el lehessen távolítani. Ugyanakkor a befektetőknek is érdemes odafigyelniük azokra a jelekre, amelyek az árakat manipuláló tevékenységekre utalnak.

2023. szeptember 30. 13:24

Kövess minket a Facebookon!

Cikkgyűjtő

További fontos híreink

Negyvenéves magyar mikroszámítógépre fejlesztenek új játékokat

2023. szeptember 29. 18:51

Megvannak az idei Gyurós Tibor-díjazottak

2023. szeptember 20. 15:17

Diákokat, női vezetőket és roma fiatalokat is támogatnak a Morgan Stanley munkatársai

2023. szeptember 18. 13:16

Hat érmet hoztak haza a magyar diákok a Nemzetközi Informatikai Diákolimpiáról

2023. szeptember 4. 15:38