Nem gyűjtenek több WiFi-adatot a Google Street View autók

Milkovits Gábor, 2010. október 21. 08:25

A Google bejelentette, hogy a világ útjait járó és fényképező Street View autói nem gyűjtenek több adatot a WiFi hálózatokról, ehelyett az Android mobilokról szerzi majd be a cég a szükséges információt.

A hivatalos közlemény szerint az okostelefonos technológia mára odáig fejlődött, hogy a helyszínekhez kapcsolódó szolgáltatásokhoz szükséges WiFi-adatokat magukról a készülékekről is be tudják szerezni. Ezzel persze sok kellemetlenségtől kíméli meg magát a Google, legutóbb például éppen Kanadában tiltották be az autókat. A fő gond ugyanis az, hogy több helyen is felmerült az a gyanú, miszerint a Google szándékosan gyűjt az egyes WiFi-hálózatokon zajló adatforgalomból információkat. A társaság ugyanakkor májusban csak annyit ismert el, hogy a hálózatokat figyelő szoftver „véletlenül” rögzített egyes, a hálózatokon átfutó adatokat.

A Google egyébként már eddig is gyűjtött WiFi-helymeghatározó adatokat magukról a mobilokról, amiket aztán felhasználhat keresőjében és a Google Maps-ben. Ezzel azonban az lehet a gond, hogy ilyesmivel korábban már mások is próbálkoztak, akik, mint például az amerikai Skyhook, beperelhetik a technológia ellopása miatt a Google-t.
 

Infotársadalom ROVAT TOVÁBBI HÍREI

Tovább emelkedett az IT bérezés

Továbbra is tarolnak a fizetések az informatikai szektorban hazánkban és nemzetközi szinten egyaránt. A COVID-19 hatása az IT munkaerőpiacot is elérte, munkaerőhiány és bérnövekedések figyelhetők meg világszerte. A Bluebird piaci körképe.

2022. július 4. 15:42

Akkumulátorok újrahasznosításával járul hozzá a fenntartható közlekedéshez a TIER és a Remondis

A világ vezető mikromobilitási szolgáltatója, a TIER és a vezető újrahasznosítási szakértő, kommunális- és vízszolgáltató, a Remondis együtt tesznek a nyersanyagtakarékosság és a körforgásos gazdaság kialakításáért. A Remondis 16 európai országban, köztük Magyarországon is felel majd a több mint 160.000 TIER e-roller, elektromos kerékpár és e-moped elhasznált lítium-ion akkumulátorainak megfelelő kezeléséért. 

2022. július 4. 14:17

Széleskörű egészségbiztosítási szolgáltatást vezet be dolgozóinak a Vodafone

2022. július 1-től a Vodafone Magyarország elérhetővé teszi munkavállalói számára a Medicover Vállalati Egészségbiztosítást. A nagy létszámra kötött biztosítással a dolgozók a Medicover országos lefedettségén keresztül számos egészségügyi szolgáltatást vehetnek igénybe díjmentesen, akár korlátlan számban, a biztosításba pedig az alkalmazottak családtagjaikat is bevonhatják.

2022. július 4. 12:51

Az ABB E-mobility megnyitotta eddigi legnagyobb DC villámtöltőket gyártó üzemét

Az ABB E-mobility a toscanai Valdarnóban megnyitotta a vállalat eddigi legnagyobb, DC villámtöltőket gyártó üzemét, az E-mobility Centre of Excellence-t, s ezzel megerősítette globális vezető pozícióját az elektromos járművek (EV-k) töltési megoldásai terén.  

2022. július 4. 11:40

Influenszerek tucatjai születhettek a Balaton Soundon

A befutott véleményvezérek brandépítésre használták leginkább a két év kihagyás után újból megrendezett Balaton Soundot, miközben rengeteg fiatal számára ugródeszkát jelentett az influenszerek világában hazánk legjelentősebb fesztiválja. Zsóri Martin közösségi média szakértő arról beszélt, Pumped Gabó valósággal kultuszt épített ki maga köré, és az ő példáján idén is sokan meg akarták mutatni magukat a világnak a TikTokon és az Instagramon. Hozzátette, más kérdés, hogy a hírnevet fenn is kell tudni tartani.

2022. július 4. 09:59

Kövess minket a Facebookon!

Cikkgyűjtő

További fontos híreink

Új vezető a Microsoft Magyarország élén

2022. július 1. 11:16

A hatás mechanizmusát keresik az IVSZ MENTA 2022 előadói

2022. június 30. 12:40

Az ESET új, hálózati szintű megoldást kínál a távközlési és internetszolgáltatók számára

2022. június 23. 11:24

A raktár nélküli webshopoké a jövő

2022. június 19. 13:24