Elindult az első magyar ekönyv áruház az iPad-en

forrás Prim Online, 2010. október 21. 14:33

Az eKönyv Magyarország új alkalmazással lepte meg a digitális olvasás kedvelőit. Az Apple által gyártott iPhone és iPad készülékekre mától ingyenesen lehet letölteni azt a szoftvert, amely webáruházán keresztül tartalmazza az eKönyv magyar tartalmainak teljes választékát, valamint 170.000 angol nyelvű kiadványt. Az alkalmazáson keresztül megvásárolt könyveket azonnal el is olvashatjuk, saját szövegeinket pedig szinkronizálhatjuk, és ilyen formában bárhova magunkkal vihetjük.

A szoftver egyik legfontosabb tulajdonsága, hogy támogatja az Adobe titkosítást, így a jogilag védett magyar könyvek most először élvezhetőek az iPhone és az iPad képernyőin. A nyílt rendszer előnye, hogy azok a DRM védelemmel rendelkező könyvek is olvashatóak, amelyeket netán más webáruházban vásároltak meg.

Az ekönyv piac szakértői egyetértenek abban, hogy alapvetően két féle olvasó-eszköz elterjedése várható. Az iPad típusú tábla PC-k elsősorban a multimédiás tartalmak megjelenítésében erősek, míg az e-ink technológiával működő, méretében kisebb, kifejezetten fekete-fehér könyvek olvasására szánt eszközök a hagyományos könyvfogyasztás alternatíváját kínálják. Az e-ink olvasók piaca hatalmas robbanás előtt áll, ebben a folyamatosan csökkenő fogyasztói ár és a lassan, de biztosan növekvő magyar nyelvű tartalom is szerepet játszik.

Az eKönyv Magyarország a siófoki Internet Hungary konferencián (2010. október 26-27.) önálló standon mutatja be az általa támogatott e-ink olvasók választékát, és a most elindított iPhone-iPad alkalmazást.

Kulcsszavak: iPad e-könyv e-book

IT ROVAT TOVÁBBI HÍREI

Factor 4: a legújabb UltiMaker 3D nyomtató gyártósorok támogatására

Az UltiMaker április 22-én bemutatta az UltiMaker Factor 4 új, ipari 3D nyomtatót, amelyet kifejezetten gyártóüzemi felhasználásra, a gyártósorok működési hatékonyságának és megbízhatóságának növelésére fejlesztettek. Az UltiMaker Factor 4 hazai bemutatójára az Ipar Napjain kerül sor a kizárólagos hazai forgalmazó, a FreeDee Kft. standján (A pavilon, 101F).

2024. április 23. 18:00

A Thermaltake bemutatja a háromféle GPU-elrendezést támogató közepes toronyházát

A Thermaltake, a prémium PC-hardvermegoldások vezető márkájának, CTE E600 MX közepes toronyháza fekete, hófehér és hortenziakék változatban is elérhető. A CTE E600 MX a CTE-sorozat legújabb kiegészítése, egy kétkamrás közepes toronyház, amely a Thermaltake innovatív CTE-kialakítását örökölte, ami a központi hűtési hatékonyság (Centralized Thermal Efficiency) rövidítése, és a kritikus alkatrészek magas szintű hűtési teljesítményének biztosítására összpontosít. Ráadásul a CTE E600 MX háromféle GPU-elrendezési lehetőséggel és cserélhető, kettős előlapi kialakítással rendelkezik, maximális rugalmasságot kínálva a felhasználóknak gépük testreszabásához.

2024. április 23. 13:06

Az AOC a Graphic Pro U3 sorozattal erőt ad az alkotóknak

A kijelzőspecialista AOC büszkén jelenti be a kreatív szakemberek egyedi igényeihez gondosan kidolgozott új monitorcsaládját. A kivételes színhűségével, élvonalbeli funkcióival és elegáns, díjnyertes dizájnjával az AOC Graphic Pro U3 sorozat forradalmasítja a fotósok, vizuális művészek, tervezők, szerkesztők, műsorszolgáltatók, producerek és játékipari szakemberek munkáját. 

2024. április 22. 17:50

Form 4: új, villámgyors 3D nyomtató a Formlabs-tól

A Formlabs bemutatta a Form 4-et, a következő generációs műgyanta 3D nyomtatóját. A Form 4 és biokompatibilis változata, a Form 4B rendkívül gyors additív gyártást ígér nagy precizitással a választott alapanyag típusától függetlenül. A Formlabs legújabb fejlesztése már megtekinthető és tesztelhető a FreeDee Kft. budapesti irodájában.

2024. április 21. 14:03

Mammográfiához tervezett diagnosztikai monitort mutat be az LG

Tovább bővíti B2B orvostechnikai kínálatát az LG Electronics (LG). A portfólió új tagja, a 21HQ613D-t értékesítését nemrégiben engedélyezte az Egyesült Államokban az FDA. A kifejezetten digitális mammográfiához és emlő tomoszintézishez tervezett 21HQ613D egy 21,3 hüvelykes, 5 megapixeles (MP) IPS diagnosztikai monitor, amely nagyfelbontásban jeleníti meg a röntgenfelvételeket, és kalibrációs érzékelője, illetve szoftvere révén stabil képminőséget biztosít.

2024. április 21. 12:17

Kövess minket a Facebookon!

Cikkgyűjtő

További fontos híreink

Ingyenes digitális platform segít a tanároknak és diákoknak az érettségire való felkészülésben

2024. április 20. 11:36

Itt a világ első, Swarovski kristályba ágyazott autós kijelzője

2024. április 10. 14:55

A csevegőprogramokat vizsgálta az NMHH

2024. április 2. 13:14

Megvannak az IAB 2023-as Legjobb szakdolgozat pályázatának nyertesei

2024. március 25. 15:50