Google Earth konkurencia Kínában

Milkovits Gábor, 2010. október 22. 20:03

A kínai állam saját, a Google Earth-höz hasonló hivatalos műholdképes szolgáltatást indított az interneten, amelyen végre rendes felbontásban láthatóak lesznek a kínai városok.

A kínai hatóságok jelentősen behatárolják, hogy kinek adnak engedélyt hasonló szolgáltatásra, illetve, hogy az engedélyt kapott társaságok mit és hogyan mutathatnak meg szoftverükön. Így aztán a legtöbb szolgáltató csak viszonylag rossz minőségű műholdképeket mutat az országról, a kormányzattal egy ideje hadilábon álló Google pedig széleskörű engedély híján szintén kénytelen beérni a szokásosnál jóval gyengébb képekkel. A most indult Map World ezzel szemben 60 cm-es felbontásra képes a nagyvárosokban, míg vidéken 2,5 m-nél nagyobb objektumokat tud megmutatni. A többi országra vonatkozóan a szolgáltatás ennél jóval pontatlanabb.

A Map World azért nem az egyetlen elérhető műholdkép-szolgáltatás lesz Kínáról, mivel a felügyelő hatóság az utóbbi időben mintegy 80 külföldi cégnek adott ki engedélyt hasonló megoldásokhoz, többek között a Nokiának is. Ugyanakkor nyilván az állami szoftver adja majd a legjobb képeket, hiszen ezt közvetlenül ellenőrizhetik a hatóságok és eltávolíthatják belőle a publikum elől elzárni kívánt objektumok képeit. A Map World egyébként egyelőre csak próbaverzióban üzemel és napi 10 millió látogatót tud zökkenőmentesen kiszolgálni.
 

Kulcsszavak: Kína onlineszolg térkép

Internet ROVAT TOVÁBBI HÍREI

Internetszolgáltatás: már nem a sebesség, a minőség számít

Új fejlődési szakaszba lépett az internet-hozzáférési szolgáltatások piaca: már nem a sebesség a meghatározó tényező egy ajánlatnál, hanem a megbízhatóság. A Deloitte 2022-es szélessávú internethasználat fogyasztói felmérése arra kereste a választ, hogy mi alapján döntenek a fogyasztók.

2022. december 15. 17:12

Szolgáltatófüggetlen 5G-s tesztprojekt indul

A tesztek célja annak vizsgálata, hogyan lehet különböző környezetben – például sűrűn lakott belvárosban, vagy agrárterületen – gazdaságosan 5G hálózatot kiépíteni és működtetni, majd ezt a jövőben, amikor az 5G-alapú alkalmazások elterjedése és az adatforgalom növekedése szükségessé teszi, nagy volumenben is környezettudatos módon széles körben megvalósítani. A tapasztalatok alapján a hálózaton később különféle okos szolgáltatások is elérhetővé válnak.

2022. május 24. 09:55

Az új Internet Pro díjcsomagban a vezetékes internet mobilinternettel egészül ki

A Vodafone frissen bevezetett Internet Pro csomagjával az alap vezetékes internetszolgáltatás mellé egy kiegészítő mobiladatot tartalmazó SIM kártyát és opcionálisan Wi-Fi hotspot eszközt is vásárolhatnak az előfizetők. A korlátlan mobil adatot az ügyfelek havonta egyszer tetszőleges időpontban aktiválhatják 72 órára a My Vodafone applikáción keresztül, így, ha esetleg valami megzavarja a vezetékes szolgáltatást, az internetelérés így akkor is folyamatos marad, ha például az utcában zajló építkezés, csatornázás, áramszünet vagy a rossz időjárás miatt elmegy az otthoni internet.

2022. május 5. 12:43

5G-s otthoni internetszolgáltatást indít a Yettel

A Yettel a vezetékes internetet kiváltani képes új technológia, az 5G eddigi egyik legígéretesebb üzleti modelljét és érdemi felhasználási lehetőségét hozta el a hazai lakossági piacra.

2022. május 3. 19:55

A Huawei a föld alá is elvitte az 5G-t az iparágak digitális igényei miatt

A Huawei több mint tízszeresére növelné a jelenlegi sávszélességet a hálózatok evolúciójának következő állomását jelentő 5.5G technológiával, ami másodpercenként 10 gigabit sebességű, bárhol elérhető hálózati kapcsolatot tesz majd lehetővé – mondta a vállalat elnöke a 19. Huawei Global Analyst Summit csúcstalálkozón. 

2022. április 29. 09:59

Kövess minket a Facebookon!

Cikkgyűjtő

További fontos híreink

Megvannak ‘Az Év Honlapja’ 2022 díjazottjai!

2023. január 27. 09:47

Látássérülteknek fejlesztett eszköz nyerte az LG versenyének fődíját

2023. január 26. 14:02

Közeleg a 31. Magyar Innovációs Nagydíj felhívás beadási határideje

2023. január 16. 18:51

A Bullitt műholdas szolgáltatása lefedettlenség esetén is biztosítja az üzenetküldést

2023. január 9. 15:46