Intel csúcs az oktatásért - Fókuszban a projektalapú tanulás támogatása

forrás Prim Online, 2010. október 24. 12:09

Bukarestben befejeződött az Intel 7. Nemzetközi Oktatási konferenciája, ahol a világ számos országából érkező oktatáspolitikusok, tanárok és a nemzetközi sajtó előtt bemutatták a több európai és közel-keleti nyelvre lefordított, új Intel Teach - Elements tanárképzési programot.

A román fővárosban tartott Intel Oktatási konferencián résztvevő, közoktatásért felelős döntéshozók és szakemberek azt vitatták meg, hogy miként segítheti a technológia a pedagógusok munkáját annak érdekében, hogy a diákok jobban megállják helyüket a globális munkaerőpiaci versengésben.

Az Intel a találkozón bejelentette, hogy - a korszerű oktatási rendszerek elkötelezett támogatójaként, - 2010 utolsó negyedévével kezdődően az Intel Teach – Elements tanárképző kurzusok francia, német, olasz, portugál, román, orosz és török nyelven is elérhetők lesznek.

A konferencia nyitó eseményeként Daniel Funeriu, a Román Köztársaság oktatási minisztere és Dr. Thomas H. Osburg az Intel európai igazgatója egy megállapodást írtak alá, amelynek keretében 60.000 romániai pedagógus képzését kezdik meg az Intel Teach rendszerben.

„Az új Intel Teach képzések mindenben megfelelnek a korszerű oktatási rendszerekkel szemben  megfogalmazott stratégiai célkitűzéseknek: azonnal elérhető, kompakt és interaktív tartalmakat biztosítanak a korszerű,  21. századi projekt-alapú oktatáshoz.” - nyilatkozta Danny Arati, az Intel európai oktatási igazgatója.

Az Intel Teach – Element új kurzusai tömören és rendkívül hatékonyan ismertetik meg a pedagusokat az olyan modern oktatási eszközökkel és módszerekkel, mint a projekt-alapú tanulás, a 21. századi számonkérés-értékelési megoldások, vagy a Web 2.0 alapú kollaboráció lehetőségei. Az Intel Teach e-learning képzések előnye, hogy az egyébként elfoglalt pedagógusok is gyorsan és hatékonyan fejleszthetik ismereteiket, azonban a platform használható kontakt kurzus esetén is.

A sorozat első moduljában, amely a projekt-alapú tanulásról szól, a pedagógusok elsajátítják, hogyan építhetik be ezt a módszert a modern oktatásba. A képzés 5 egységében a résztvevők először általánosságban majd konkrétan is megismerik a projekt-alapú tanulás módszertanát és annak tervezési, monitorozási eszközeit.

Az Intel a jövőben  szeretné további közép- és kelet európai országok nyelvén elérhetővé tenni az Intel Teach – Elements kurzusait - mondta Danny Arati, aki szerint „A globális versenyben egyre sikeresebben szereplő közép- és kelet európai régió országainak is olyan oktatási rendszerekre van szüksége, amely megfelel a tudásalapú társadalom mai és holnapi kihívásainak.”

Az Intel oktatási csúcstalálkozóját, amelyet immár hetedik alkalommal rendeztek meg – most először tartották a közép- kelet európai régió egyik országában.

Az Intel Teach Elemens programról további információk a www.intel.com/education/elements oldalon találhatók.  

Forrás: IOT.hu - Az IKT hírportál

Kulcsszavak: Intel oktatás

Infotársadalom ROVAT TOVÁBBI HÍREI

Hetvenmillió forint műszaki támogatás közösségi tévéknek, rádióknak

Tizenkilenc közösségi televízió, rádió és kisközösségi rádió közel 70 millió forintot kap műszaki fejlesztésekre – erről is döntött a Nemzeti Média- és Hírközlési Hatóság (NMHH) Médiatanácsa e heti ülésén. A grémium nyertest hirdetett egy székesfehérvári és egy kiskőrösi helyi frekvenciapályázaton. 

2021. szeptember 25. 18:55

Új microSD kártyákat mutatott be a Samsung

A Samsung bemutatja az új PRO Plus microSD és az újratervezett EVO Plus microSD kártyákat. A 2021-es kártyákkal a vállalat a felhasználók széles körének nyújt ideális megoldást, legyen szó otthoni vagy professzionális körülményekről. Az új microSD kártyák számos különböző kapacitású kivitelben, kiemelkedő olvasási és írási sebességgel , valamint időtálló kialakítással érkeznek.   

2021. szeptember 25. 15:59

Apple dokkoló, óvodai fejlesztőprogram és vegán smartfood az iPonNovation győztesei között

Közel száz izgalmas startup mérette meg magát a regionális szinten is különlegesnek számító iPonNovation versenyén, melynek eredményhirdetésére szerda este került sor. A hagyományteremtő program döntőjébe hat vállalkozást válogatott be a szakmai zsűri, a végső döntést pedig közösen hozta meg velük az iPon és a HRP. A program szakmai irányítását Kovács Péter vezetésével az XO.company vállalta.

2021. szeptember 25. 14:07

Magyar fejlesztésű elektromos buszokat mutattak be

Részben magyar know-how-val és összeszereléssel készülő elektromos buszokat mutattak be Ráckevén. A Goldi Mobility Kft. magyar és szingapúri mérnökökkel közösen kifejlesztett járművei teljesítményben és minőségben is magas színvonalat képviselnek, ráadásul ár-érték arányban is élmezőnyben vannak. Elkészült emellett Magyarország első hidrogén üzemanyagcellás drónja is, amely 4.5 órát tud repülni folyamatosan akár 5000 méteres magasságban is.

2021. szeptember 25. 11:50

A MENTA konferencián hirdették ki a 2021-es Gyurós Tibor-díj nyerteseit

Az IVSZ - Szövetség a digitális gazdaságért szakmai zsűrije idén is a MENTA konferencián jelentette be az év menedzsere, az év digitalizációs projektje, az év innovációja díjak nyerteseit, és nevezte meg 2021 digitálisoktatás-nagykövetét.

2021. szeptember 25. 10:02

Kövess minket a Facebookon!

Cikkgyűjtő

További fontos híreink

Tapasztalja meg a legendás játékot

2021. szeptember 20. 18:29

A világon egyedülálló drónra szerelhető szállítódobozt fejlesztettek

2021. szeptember 15. 14:15

Öt érmet is elhoztak a magyar diákok a juniorok informatikai diákolimpiájáról

2021. augusztus 31. 09:58

A Xiaomi várakozásokat felülmúlóan teljesített a második negyedévben

2021. augusztus 26. 14:46