Két év múlva jön a Windows 8

Milkovits Gábor, 2010. október 25. 07:39

A Microsoft holland weboldalán azt az információt tette közzé, hogy a következő generációs Windows operációs rendszer nagyjából két év múlva kerül majd kiadásra.

A hír egy olyan blogbejegyzés végen jelent meg, amelyben a szoftvercég munkatársai a Windows 7 első születésnapját ünnepelték, így tulajdonképpen elmondható, hogy a Win 8 kiadására az előző operációs rendszeru tán 3 évvel kerül majd sor. A 2012-es dátum egyébként eddig is valószínűnek tűnt, mivel a microsoftos szervercsapat ezt az évet jelölte meg a következő Windows Server megjelenési dátumaként, márpedig a cég szerverszoftvere mindig röviddel a PC-s rendszert követően szokott kijönni.

A Microsoft egyelőre meglehetősen szűkszavú a Windows 8-cal kapcsolatban: annyit azért tudni lehet, hogy az Apple iOS-hez, illetve hamarosan a Machez hasonlóan lesz hozzá online alkalmazásbolt, illetve igyekeznek tovább javítani a betöltési időn és az energiatakarékosságon is. Emellett a Microsoft arra is ígéretet tett, hogy megpróbálják egy kicsit testre szabhatóbbá tenni a Windowst, hogy a PC-gyártók jobban megkülönböztethessék termékeiket a konkurenciától. Ennél többet egyelőre nem nagyon lehet tudni a szoftverről, mindenesetre Steve Ballmer vezérigazgató nemrég úgy nyilatkozott, hogy a következő Windows a társaság eddigi egyik legkockázatosabb vállalkozása lesz.

Kulcsszavak: Microsoft Windows 8

IT ROVAT TOVÁBBI HÍREI

Joule – az irodai munka új mértékegysége

Az SAP walldorfi főhadiszállásán tartott konferencia csúcspontjaként bemutatkozott Joule, a természetes nyelvet használó, generatív mesterséges intelligencia alapú irodai asszisztens, amellyel végérvényesen megváltoznak az üzletviteli folyamatok. A Joule beágyazódik az SAP felhőalapú vállalati portfóliójába, és képes lesz proaktívan betekintést adni a vállalati adatok mélységébe, nem csak az SAP teljes szoftverportfólióján, hanem akár harmadik féltől származó forrásokat is feldolgozva. 

2023. szeptember 27. 14:23

Elismerték az Epson fenntarthatósági törekvéseit

Az Epson idén harmadjára nyerte el a DataMaster Lab GREEN Award díját, amellyel tintasugaras innovációját és általános fenntarthatósági erőfeszítéseit ismerték el. Ráadásul dupla elismerést zsebelhetett be a márka, ugyanis a terméktesztek során a DataMaster ötcsillagos értékelést adott az Epson AM-C többfunkciós tintasugaras másolóinak.

2023. szeptember 26. 09:55

Cyber Signals: egyre több kibertámadás éri a sporteseményeket és helyszíneiket

A sport– és szórakoztató rendezvények gördülékenyebb és kényelmesebb lebonyolításához egyre több digitális szolgáltatást vesznek igénybe a helyszínt biztosító intézmények és a szervezők. Emiatt megnőtt a háttérinfrastruktúrák sérülékenysége, kedvező célpontot kínálva a kiberbűnözőknek. A Cyber Signals ötödik kiadása arra hívja fel a figyelmet, hogy milyen sokrétű kiberbiztonsági előkészületekre van szükség ahhoz, hogy a rendezést vállaló intézmények infrastruktúrája mellett a sportolók, sportszövetségek és szponzorok, valamint a rendezvényeket látogató közönség adatai védve legyenek a kibertámadásoktól.

2023. szeptember 25. 20:48

A magyar vállalkozások háromnegyede megbukna az adatbiztonsági megfelelésen

Az informatika az életünk alapvető eszköze, amely a mindennapjainkban és az üzleti világban is meghatározó szerepet játszik. Ennek tudatában azt gondolhatnánk, hogy az IT menedzsment jelenleg minden vállalkozás életében az egyik legfontosabb prioritás. Ennek ellenére a legtöbb hazai cégvezető még 2023-ban is figyelmen kívül hagyja azt, hogy cége milyen informatikai megoldásokat használ. 

2023. szeptember 25. 15:51

Az AGON by AOC bemutatja a core gamereket célzó legújabb gaming monitorját

Az AGON by AOC – a világ egyik vezető gaming monitor* és IT-kiegészítő-márkája – bemutatja az AOC GAMING CQ27G2S/BK modellt, egy 27 hüvelykes (68,6 cm) QHD ívelt gaming monitort, amely aprólékos tervezésével egyesíti a gaming világ legkeresettebb jellemzőit. 

2023. szeptember 22. 14:20

Kövess minket a Facebookon!

Cikkgyűjtő

További fontos híreink

Megvannak az idei Gyurós Tibor-díjazottak

2023. szeptember 20. 15:17

Diákokat, női vezetőket és roma fiatalokat is támogatnak a Morgan Stanley munkatársai

2023. szeptember 18. 13:16

Hat érmet hoztak haza a magyar diákok a Nemzetközi Informatikai Diákolimpiáról

2023. szeptember 4. 15:38

Harminc évre előre tekintenek a 30. MENTA konferencia előadói

2023. augusztus 31. 12:59