Ilyen lesz a Sony PSP telefon?

Kiss Ádám Zoltán, 2010. október 28. 09:08

Megalapozottnak tűnő információk láttak napvilágot a Sony régóta várt, játékra kihegyezett telefonjáról, háromszor gyorsabb lesz, mint a jelenlegi PSP.

Az évről évre bővülő konzolpiacon nem szabad lebecsülni a hordozható eszközöket, sőt ezek a relatíve olcsóbb készülékek hozzák talán a legtöbb bevételt a gyártóknak. Éppen ezért kárhoztatták sokan a Sony-t, amiért olyan későn jelent meg a PlayStation hordozható változatával, illetve most, hogy még mindig nincs igazi játéktelefonjuk, jóllehet a Sony Ericsson márkával évek óta stabil piaci szereplők a mobilkommunikációban is. Tény, hogy egy minikonzol tudásához hozzátenni egy mobil telefonos tudását már igazán nem nagy műszaki kihívás, ám a jelek szerint nem véletlenül váratott meg minket a Sony. A kiszivárgott információk szerint a PSP telefon igen erős hardvert kap. A jelenlegi telefon nélküli hordozható játékgép 333 MHz-es MIPS processzorához, 64 MB memóriájához képest az új készülékben egy 1 GHz-es órajelen futó Qualcomm MSM8655-ös processzor dolgozik majd 512 megabájtnyi RAM és 1 gigabájt ROM társaságában, ezzel minimum tripla tűzerőt képviselve. 3,7 és 4,1 col közti érintőkijelzőt kaphat a modell, de szerencsére a játékok vezérlésér nem erről oldják meg, ahhoz külön csúszka rendszerű felületet kapunk. További meglepetés, hogy bár Sony Ericsson márkanév alatt érkezik a telefon, nem a Sony saját szoftverét futtatja majd, illetve nem teljes egészében. A telefon rész az Android operációs rendszer 3.0-s változatát futtatja majd, ez alá illesztik be a Sony játékaihoz szükséges szoftverkörnyezetet. Az árról és a megjelenésről nem sok információ látott napvilágot, de a Sony Ericsson vezetőinek korábbi nyilatkozatai alapján A PSP mobil jövő év közepe felé kerülhet a boltokba.

 


 

Fogyasztói elektronika ROVAT TOVÁBBI HÍREI

Új tagokkal bővült a G-Shock női karóráinak választéka

A Casio bemutatta a G-Shock márka legújabb ütésálló karóráit. A kompakt, analóg-digitális számlappal rendelkező karórák a nőiességet ünneplik és rózsaarany (ú.n. rose gold) színben tündökölnek. Mint ismeretes ez az árnyalat eredetileg az ékszereknél jelent meg, de ma már a karórákon is hódít. 

2023. október 1. 13:36

A Continental gumiabroncsa nyerte el a Swiss Automotive Show 2023-as innovációs díját

A Continental eddigi legfenntarthatóbb gyártású gumiabroncsa, az UltraContact NXT nyerte meg a „Fenntartható fejlődés/környezetvédelem” kategóriát a hatodik Swiss Automotive Show-n. 

2023. szeptember 29. 09:54

A BenQ új gamer projektorai példátlan részletgazdagságot nyújtanak a játékosoknak

A BenQ, a világ vezető DLP 4K projektormárkája, és a digitális életmód eszközök innovátora két vadonatúj 4K HDR okosprojektort hozott a piacra Európában az AAA konzolos játékokhoz, amelyeket arra optimalizáltak, hogy a játékosok példátlan szintű in-game audiovizuális részletekben merülhessenek el otthonuk bármely helyiségében.

2023. szeptember 28. 19:40

Megérkezett Magyarországra a csúcstechnológiát és a divatot ötvöző HUAWEI WATCH GT 4

Már Magyarországon is kapható a Huawei legújabb okosórája, a kifinomult dizájnnal, illetve innovatív egészségügyi- és fitnesz funkciókkal felszerelt HUAWEI WATCH GT 4. Az új okosóra számos technológiai újítással járul hozzá az egészségfigyeléshez: a szívverés szabályosságának mérésétől a részletes pulzus-elemzésen át a pitvarfibrilláció kockázatának észleléséig még átfogóbb információkat ad a szív egészségéről.*  Emellett az okosóra már alvás közbeni légzésfigyelésre és kalóriakezelésre is képes. Az órát a nagyközönség október 7-én délelőtt személyesen is megtekintheti a MediaMarkt budaörsi áruházában. 

2023. szeptember 28. 14:19

Új Xiaomi AIoT eszközök a nemzetközi piacokon

A Xiaomi bemutatta legújabb csúcstechnológiás okoseszközeit, köztük a Xiaomi Watch 2 Pro okosórát és a Xiaomi Smart Band 8 okoskarkötőt. Az új eszközöket úgy tervezték, hogy könnyen összekapcsolhatók legyenek a nemrégiben bemutatott okostelefon-termékcsalád, a Xiaomi 13T készülékeivel. Az új, innovatív termékek az egészségi állapot és a sportteljesítmény folyamatos nyomonkövetésével, változatos kényelmi és hatékonyságnövelő szolgáltatásokkal épülnek be felhasználóik mindennapjaiba.

2023. szeptember 27. 15:47

Kövess minket a Facebookon!

Cikkgyűjtő

További fontos híreink

Negyvenéves magyar mikroszámítógépre fejlesztenek új játékokat

2023. szeptember 29. 18:51

Megvannak az idei Gyurós Tibor-díjazottak

2023. szeptember 20. 15:17

Diákokat, női vezetőket és roma fiatalokat is támogatnak a Morgan Stanley munkatársai

2023. szeptember 18. 13:16

Hat érmet hoztak haza a magyar diákok a Nemzetközi Informatikai Diákolimpiáról

2023. szeptember 4. 15:38