Firefox 3.6.12: 48 óra alatt javították a kritikus hibát

Kiss Ádám Zoltán, 2010. október 29. 08:13

Miután érdekes módon éppen egy Telenor blog révén egy azonnal kihasználható komoly sebezhetőség jutott a Mozilla tudomására, rekord sebességgel sikerült elkészíteni a javítást, már le is tölthető az új Firefox 3.6.12.

A Telenor SOC munkatársa, Morten Kråkvik jelentette a hibát, melyet eléggé egzotikus módon akkor fedeztek fel, amikor a Nobel-díj weboldalán egy felhasználói bejelentés alapján vizsgálták egy estleges virtuális betörés lehetőségét. A közelebbről nem részletezett kiskapu révén azonnali támadások hajthatók végre, RSS, JavaScript, kiegészítők révén, illetve a Thunderbirdben HTML alapú levelekkel, ez indokolta az igyekezetet. A Mozilla valóban igen gyorsan, mindössze 48 óra alatt kiadta a javított változatot. A hasonló helyzetekre történő reagálás sebessége egyre fontosabb a felhasználók számára, hiszen hiába találnak sok hibát egy böngészőben, ha azok nem komolyak, és hiába kevés súlyosat, ha azokat csak igen lassan javítják. A Mozilla természetesen saját hibakorrekciós rendszerét dicséri, ám ezúttal talán tényleg okuk van az elégedettségre. A Mozilla szerint a most befoltozott biztonsági rés a SeaMonkey 2.0, a 3.0, 3.1-es Thunderbird valamint 3.5 és 3.6-os Firefox változatokat is érinti. A legfrissebb, 3.6-os Firefox új verziója a Firefox 3.6.12 is letölthető már, magyar nyelvű változatban is, egy 8,52 MB-os fájl formájában.

A javított verziók teljes listája:

Firefox 3.6.12
Firefox 3.5.15
Thunderbird 3.1.6
Thunderbird 3.0.10
SeaMonkey 2.0.10

 

Kulcsszavak: Mozilla security Firefox

IT ROVAT TOVÁBBI HÍREI

Cyber Signals: egyre több kibertámadás éri a sporteseményeket és helyszíneiket

A sport– és szórakoztató rendezvények gördülékenyebb és kényelmesebb lebonyolításához egyre több digitális szolgáltatást vesznek igénybe a helyszínt biztosító intézmények és a szervezők. Emiatt megnőtt a háttérinfrastruktúrák sérülékenysége, kedvező célpontot kínálva a kiberbűnözőknek. A Cyber Signals ötödik kiadása arra hívja fel a figyelmet, hogy milyen sokrétű kiberbiztonsági előkészületekre van szükség ahhoz, hogy a rendezést vállaló intézmények infrastruktúrája mellett a sportolók, sportszövetségek és szponzorok, valamint a rendezvényeket látogató közönség adatai védve legyenek a kibertámadásoktól.

2023. szeptember 25. 20:48

A magyar vállalkozások háromnegyede megbukna az adatbiztonsági megfelelésen

Az informatika az életünk alapvető eszköze, amely a mindennapjainkban és az üzleti világban is meghatározó szerepet játszik. Ennek tudatában azt gondolhatnánk, hogy az IT menedzsment jelenleg minden vállalkozás életében az egyik legfontosabb prioritás. Ennek ellenére a legtöbb hazai cégvezető még 2023-ban is figyelmen kívül hagyja azt, hogy cége milyen informatikai megoldásokat használ. 

2023. szeptember 25. 15:51

Az AGON by AOC bemutatja a core gamereket célzó legújabb gaming monitorját

Az AGON by AOC – a világ egyik vezető gaming monitor* és IT-kiegészítő-márkája – bemutatja az AOC GAMING CQ27G2S/BK modellt, egy 27 hüvelykes (68,6 cm) QHD ívelt gaming monitort, amely aprólékos tervezésével egyesíti a gaming világ legkeresettebb jellemzőit. 

2023. szeptember 22. 14:20

Húszezer laptopot szállít a Delta Systems az iskoláknak

Két ütemben, 10-10 ezer laptopot kapnak Budapest, Győr-Moson-Sopron, Veszprém, Somogy és Baranya vármegye diákjai mintegy 4 milliárd forint értékben. A Klebelsberg Központ nevében eljáró Digitális Kormányzati Ügynökség (DKÜ) húszezer darab notebook beszerzésével kapcsolatos feltételes közbeszerzés nyerteseként nevezte meg a cégcsoportot. Az informatikai eszközök öt vármegye tanulói és pedagógusai számára biztosítják a digitális oktatáshoz való egyenlő hozzáférés feltételeit.

2023. szeptember 22. 12:47

5 tipp a produktivitásért a Samsung Galaxy Tab S9 szériával

Az egyetemi évek mozgalmasak és élvezetesek, miközben rendkívül intenzív és feszített tempót diktálnak, különösen a vizsgaidőszakban. Kihívást jelenthet az állandó egyensúlyozás az egyetemi feladatok, a társas összejövetelek, hobbik, szakmai gyakorlat és akár a munka között. Az új Samsung Galaxy Tab S9 széria ötvözi a táblagépek könnyű hordozhatóságát és a laptopok erőteljes teljesítményét, így akkor is szárnyalhat a kreativitásod és dolgozhatsz iskolai projekteken, ha éppen úton vagy. 

2023. szeptember 21. 17:19

Kövess minket a Facebookon!

Cikkgyűjtő

További fontos híreink

Megvannak az idei Gyurós Tibor-díjazottak

2023. szeptember 20. 15:17

Diákokat, női vezetőket és roma fiatalokat is támogatnak a Morgan Stanley munkatársai

2023. szeptember 18. 13:16

Hat érmet hoztak haza a magyar diákok a Nemzetközi Informatikai Diákolimpiáról

2023. szeptember 4. 15:38

Harminc évre előre tekintenek a 30. MENTA konferencia előadói

2023. augusztus 31. 12:59